Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 98г Проблем съединител или ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда ЦРВ 98г Проблем съединител или ??

Помпите не са скъпи, по памет хубави уж японски бяка 90 лева долна и 30-40 горна /но по спомен/. Аз по горе бях писал за проблем с едно црв скърцаше педала много твърд помпите сълзяха, сменихме ги и намазахме навсякъде дет може, педала, ябълката вътре в камбаната ама не се оправи съвсем. Накрая му турихме един нов съединител от колега в форума го взехме 209 лева комплект. Много хубав съединител, изработка 6, кореиско валео. Сега момата дет я кара вика, че се записала на фитнес щото педала бил вече толкова мек и нежен, че и трябвали допълнителни упражнения да поддържа форма.

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
      Днес отварям казанчето на горната помпа на съединителя и какво виждам; течност почти няма, това което е останало е с гъстота и цят на отработено танково масло. Понеже се ослушвам постоянно за шумове и ми се струва че няколко пъти го чух да прескърцва педала на съединителя. Някой сменял ли я е тая течност, как става обезвъздушаването и дали гумичките вътре не са дали фира за да е такава течността. По книга пише че течноста е DOT 3 което ме навежда на мисълта че е течност за спирачки. Помагайте.
      Фене, обезвъздушаване на помпата не се налага, слагаш една прозрачна шлаухка на цицката на помпата и развиваш, оставяш я на самотек като същевременно доливаш течност в казанчето и така докато ти хареса цвета на сменената течност.

Коментар

Здравейте колеги! И моят съединител се разскърца нещо като натискам педала по цялата дължина и обратния ход, но не виждам къде е долния цилиндър тъй като сякаш от там идва звука от коша като от пружина. Къде има възвратни пружини в системата, да ги гресирам?Течността не е мръднала. Дайте идея къде да го търся и цилиндъра долу, щото откъм педала на съединителя не виждам къде мога да капна масло и не мисля че е оттам след като го чувам в коша при дигнат капак. Да лягам ли под колата, че отгоре нищо не се вижда?99г. е колата, B20Z1 ДВГ-то
        Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 20-11-10, 17:06.
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Долния цилиндър е на камбаната /кутията/ на съединителя. Има вилица с голяма ябълка която е хваната за лагера на съединителя, а от другата страна я натиска помпата. Виж в документацията има го добре нарисувано. Може да пробваш да понапръскаш с течна грес ябълката. Твърде вероятно е съединитела да е почнал да умира. Пружина няма, притискателя на съединителя си връща.

Коментар

Здравейте колеги! Днес се позанимавах малко с проблема и какво установих: Издърпах големия маншон и след това малкия гофриран го и почистих лостчето на слейв цилиндъра и намазах с грес. Ефект никакъв. Скърцането идваше от вътрешността на съединителя. След това по съвет на приятел пръснах малко ВД40 по вилицата наътре и около нея и О Чудо скърцането утихна и педалът омекна приятно! Дано да изкара дълго време тъй, ако не ше повторя процедурата с по добра смазка.
            Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 21-11-10, 17:01.
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Практиката показва, че резултата от тази операция е нетраен. Ябълката е доста голяма и лагерува на голяма площт поради което не се влияе толкова от смазването. Но може при теб да е била замърсена с нещо и да се получи по траен ефект. Туи wd40 само на филии дет не го мажете, земи си течна грес и пръскаи се с нея.

Коментар

Колега, имаш предвид вътре в съединителя ли че има голяма ябълка щото аз вътре пръснах с тръбичката на WD-то и тъй като не се вижда предполагам че съм нацелил връзката. Евентуално с отледолце и диодно фенерче дали няма да се види вътре за да се прицеля с новата смазка ако се наложи?

Коментар

Ябълката е вътре в камбанта /съединителя/. Ще сложа сика като ми остане малко време. Караи така да видиш дали ще се появи проблем, ако има тогава му мисли. Площа на която лагерува е много голяма и вераотно проблема с твърдия педал не е от него.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                    Здравейте колеги! Днес се позанимавах малко с проблема и какво установих: Издърпах големия маншон и след това малкия гофриран го и почистих лостчето на слейв цилиндъра и намазах с грес. Ефект никакъв. Скърцането идваше от вътрешността на съединителя. След това по съвет на приятел пръснах малко ВД40 по вилицата наътре и около нея и О Чудо скърцането утихна и педалът омекна приятно! Дано да изкара дълго време тъй, ако не ше повторя процедурата с по добра смазка.
                    Днес по същия начин отстранихме проблема със скърцането на съединителя ! Благодаря !

Коментар

На мен пък педала ми не се връща до краи, все остават едни 2-3 см дето мога да го повдигна с крак, иначе няма ядове ни с отцепване и с зацепване бачка си мазно мек е, ама що се не връща един господ знае. Навирах се да гледам при педала ама то там нема нищо, един лост и тва, по спомен го и смазвах където видя ама нъцки. Няква идея, сигур самата горна помпа не го връща до краи щот гледам че на педала няма пружини.
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

и аз имам същия проблем педала не се връща докрай,оставя два три сантиметра натиснат,понякога искача изведнъж. много е дразнещо, но незнам къде да търся проблема. съединителя е нов на 2,3 х.км. колата е црв 147

Коментар

Никъде не го търси, караи си така нищо и няма, тва също било един от хроничните на ЦРВ, инак ако много ти се търси проблем търси го в горната помпа на съединителя
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Слави,ако няма пружина / фабрично, скъсана е, свалена от предишен собственик........./ винаги може да си сложиш и да си решиш проблема.
                            Напоследък нещо, много те мързи и започваш всичко да слагаш под общ знаменател - "хронични" !
                            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от mytanta Преглед на мнение
                              и аз имам същия проблем педала не се връща докрай,оставя два три сантиметра натиснат,понякога искача изведнъж. много е дразнещо, но незнам къде да търся проблема. съединителя е нов на 2,3 х.км. колата е црв 147
                              Проблема се решава срещу 70 лв. с труда,обезвъздушаването и спирачната течност.Малко инфо.Щ-о-о-ом започне да задържа педала на съединителя долу -значи най напред гледаш нивото на спирачната течност в казанчето на горната помпа на съединителя.Доливаш.А-а-а-ако продължава проблема,задължително,ама задължително намираш още един приятел и той помпи съединителя,а ти с едно ключе 8 развиваш стърчащата пъпка,като гресьорка на долната помпа на съединителя и-и-и обезвъздушаваш.Така за известно време проблема изчезва-може месец,но-о-о-о до половин година най много и тогава изведнъж педала става твърд връща се но хода му е 2-3 см.Веднага зацепва и се налага майсторско управление.От тук нататък ако искаш карай така,но е емного гадно.На път няма да те остави,но е гадно.Ре-е-ешението.Купува се ремонтен комплект-буталца с гумичка и пружина,тубичка спирачна течност,достъпа е удобен-работа около 1 час и 30 минути и си готов.Ментета ремонтен комплект.Изкарват доста,е-е-е не е изкарват от 98г- до 2013г.
                              п.п.Проблема е в омеквате на оплътняващите гумички на буталцето-е не мой а са вечни и от каквато и гума да са в тази течност спирачна все един ден омекват,но за разлика от на други коли не се разяждат и късатТа так.А-а-а!И не е хроничен проблем-появява се много след 10 годишна експлоятация-това е консумативен проблемТочка.
                              имах и Toyota Rav 4 2006g.
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.
                              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

проблема със задържането на съединителя е решен,като му обрах празния ход. задържането е ставало в самия празен ход-пружината не е връщала докрай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X