Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда ЦРВ 98г Проблем съединител или ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда ЦРВ 98г Проблем съединител или ??

Здравейте и Честита нова 2009 г!!
    От 3-4 дни имам неприятното усещане при привключване на предавките /по време на натискане педала на съединителя/ се чуват две прицъквания - в началото на натискането и почти в крайна долна точка /като звук от реле на мигач -не мога да го обясня тоя звук по друг начин/. Досега така съм изминал около 350-400км без да се отрази на нормалната работа на съединителя.

Някой да е имал подобен проблем ??
    [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]Викайти линейкътъ дукът е времи[/B][/SIZE][/FONT] :D!!

До: Хонда ЦРВ 98г Проблем съединител или ??

Да, и малко по-късно ми замина буталцето на педала. След това 100 км на 5-та. Започна в началото след като постоя известно време в задръстванията започна да прицъква, след това поомекна педа и след това изведнъж се оказах без съединител.

Коментар

Първоначално публикуван от DeepBlue Преглед на мнение
      Да, и малко по-късно ми замина буталцето на педала. След това 100 км на 5-та. Започна в началото след като постоя известно време в задръстванията започна да прицъква, след това поомекна педа и след това изведнъж се оказах без съединител.

Автомобила ти също Хонда CR-V ли е ?
      [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][B]Викайти линейкътъ дукът е времи[/B][/SIZE][/FONT] :D!!

Коментар

Да. 98-a даже. Смяната на буталцето, ако не се лъжа беше 40 лв +труд, или малко повече, не помня точно. Преди това временно се оправи с доливане на спирачна течност и припомпване преди тръгване, но когато ми го направи номера не го знаех това.

Сега не знам дали при тебе е същото, но при мен това се случи.

Коментар

здравейте, малко късно се включвам във вашата тема, но вместо
          бутало на помпата не можели да се смени само гумичката. мисля, че
          може да се намерят подходящи размери. аз също карам cr-v и за сега
          нямам ядове с нея, ама знаели човек какво тегло ще го налегне утре!
          Honda CR-V I 2000 г.
          0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Моя "проблем" изчезна така както и се появи

Коментар

Аз малко възбуждам стара тема, ама що ми се струва че на мойта хонда '98г, съединителя е с въженце а не с хидравлична помпа. Аз ли греша или е така. сега е тъмно ама утре ще се загледам по подробно
              -------Honda CR-V 128к.с.--------
              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

От: Хонда ЦРВ 98г Проблем съединител или ??

здравеите.днес станах притежател на црв 98г.и след регистрацията забелязах теч от долната помпа на съединитела.в казанчето нема грам течност.имал ли е някои тоя проблем и какво е решението му

Коментар

проблема е решен .40 лв. долна помпа на съединитела с работа

Коментар

Хайде да се включа и аз с "новото" си CR-V '98. Като я купувах усетих, че съединителя отлепя в по-горно положение от нормалното. По принцип знам, че това означава, че е тръгнал да си заминава, но все пак да питам така ли е?
                    Последно редактирано от silverfox; 20-08-10, 15:34.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

При мен се появи следния проблем. Колега има CRV 99година. Педала е доста твърд и се чува едно проскърцване в коша при натискането му. Бяхме набедили помпата и за по сигурно си смени и двете но проблема остана. Като цяло и не отцепва добре. Трябва да натиснеш съвсем до долу педала и скоростите влизат малко трудно /първа и задна само, при другите не се забелязва/.
                      Аз имам същата но при моята нещата не седят така, педала е значително по мек и отцепва по горе.
                      Върти ни се в главата проблем с вилката, някакво износване, замърсяване или нещо от сорта на леглото на ябълката в която лагерува.
                      Някои ако е имал подобен проблем ще е интересно да сподели.

Коментар

Днес отварям казанчето на горната помпа на съединителя и какво виждам; течност почти няма, това което е останало е с гъстота и цят на отработено танково масло. Понеже се ослушвам постоянно за шумове и ми се струва че няколко пъти го чух да прескърцва педала на съединителя. Някой сменял ли я е тая течност, как става обезвъздушаването и дали гумичките вътре не са дали фира за да е такава течността. По книга пише че течноста е DOT 3 което ме навежда на мисълта че е течност за спирачки. Помагайте.

Коментар

Honda PSF за сервото на волана - хидравлично,
                          Honda BF за спирачките,
                          ама за съединителя ... предполагам щом е серво ще е като на волана. BF е DOT 4.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

по книга
                            "Clutch Line --- Brake fluid DOT 3 or DOT 4"
                            система на съединителя --- спирачна течност DOT 3 или DOT 4.
                            това го уточних, въпроса ми е дали не са са смлели гумените уплътнения и евентуално от къде да се снабдя с нови

Коментар

На Сивика горната помпа на съединителя струва 30 лв,не вярвам на ЦРВ да е различна.Ако са заминали гумичките,поне за мен не си заслужава труда да се ремонтира.Всичките мой опити да ремонтирам спирачна или съединителна помпа са завършвали в крайна сметка с "мамата" и нова помпа.Изтрийте хубаво казанчето за течността,сипете ново масло, обезвъздушете и ако няма проблеми си карайте.Ако има проблеми ще кажете .Успех в ремонта!

П.П.: За прескърцването най-вероятния виновник е конзолата на педала и по точно неговата ос.Няколко капки моторно масло ще решат проблема (макар и не завинаги),но разглобяването там пак е свързано с много "мамата",та това е задоволителен вариант.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X