Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стъпков мотор или дроселова клапа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Стъпков мотор или дроселова клапа?

Уви радостта и доволството ми бяха кратки...Вчера пак заби муцуната на няколко пъти...единственно и само при рязко подаване на газ от минимални към високи обороти(както на място ,така и на скорост...)Хлабините на клапаните бяха различни затова центровах както изпускателните така и смукателните.За пореден път търсих буксата за самодиагностика и не я намерих(има някакви увити с тиксо кабели и си мисля предния собственник жабар да не е шкартирал нещо...)Ще се ходи на диагностика с комп (ама кат знам майсторите тук от сега ме боли главата...затова и гледам да се справям без тях доколкото мога)Мисля си че ще излезе MAP или TPS датчик или клапан на адсорбера ама да видим(само да не ме карат да ги сменям един по един всичките че...)
    CRV 1998г 128кс

Коментар

Погледни това, може да те насочи към буксата за самодиагностика и да провериш евентуално:
      http://www.fastjapcars.com/mod-subje...-scope-all.htm

Също казваш по-нагоре, че си регулирал хлабините на свещите - дали пък не са за цялостна смяна, както и кабелите?
      Огледай и за някое сцепено вакумно маркуче.
      Последно редактирано от emicha1; 10-02-18, 13:45.
      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

И ся да ви дялна , заради petkov_bb.Не се ремонтира на парче!
        А да си погледнете изпускателната система.После ще си говорим и други работи , ма дружески.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
          Погледни това, може да те насочи към буксата за самодиагностика и да провериш евентуално:
          http://www.fastjapcars.com/mod-subje...-scope-all.htm

Също казваш по-нагоре, че си регулирал хлабините на свещите - дали пък не са за цялостна смяна, както и кабелите?
          Огледай и за някое сцепено вакумно маркуче.
          Там я търся и аз пред краката на пасажера но...
          CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
            Там я търся и аз пред краката на пасажера но...
            Не пред краката ,а отстрани .Търси зад централната конзола откъм краката на пасажера.При мен са в една черна пластмаса закрепена за конзолата.Кабелите стъччат на горе,а отворите с пиновете надолу.
            CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Ма... му при мен се оказа синя(пък аз все търсих зелена като на картинката...)След самодиагностиката показа грешки 61 и 54.Светва SRS а не чека.
              CRV 1998г 128кс

Коментар

Помощ от никъде?
                CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                  -

А колегата пуснал темата, ще си спести време и нерви, ако потърси квалифицирана помощ.Убеден съм ,че в рамките на 15-20 минути, проблема ще бъде локализиран.
                  Включвам се отново с горното убеждение.
                  Успех.

Коментар

Проблема е решен.Да видим кой ще познае къде беше заровено кучето?
                    CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
                      Проблема е решен.Да видим кой ще познае къде беше заровено кучето?
                      Колега,добре е ,че проблема е локализиран и решен. Форума, доколкото позволяваха Вашите "Подсказки" се опита да е полезен със знанията и опита на участниците.Няма възможност дистанционно да направи диагностика,но споделя опит и дава насоки.
                      Когато проблемите са комплексни е необходимо посещение при квалифициран "лекар".
                      Проблема, който наблюдавам от години е подхода в темите .
                      -И.Йовков "А бай Стоян ....................,изтъка си платното."
                      или поговорката "изтъках си платното,ритам ти кросното".
                      Колкото и да не искаме да признаем-такава е народопсихологията ни (М.Семов) и народните поговорки (житейски аксиоми) го доказват.
                      Това е и най вероятната причина за тоталния ни упадък като народ....
                      Хайде, бъдете си със здраве!!!

Коментар

Нито една от подсказките не беше във вярна насока(жокер).
                        CRV 1998г 128кс

Коментар

Като не искаш да споделиш , следващия път ще питаш "жокера".
                          CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Неволята каза -избила бубина-50лв.
                            CRV 1998г 128кс

Коментар

Абсурд. Като се окоти бубина, просто угасва и не пали.
                              Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

Първоначално публикуван от kalintry Преглед на мнение
                                Абсурд. Като се окоти бубина, просто угасва и не пали.
                                При частично окъсяване пада енергията на искрата и при рязко отваряне на дроселовата клапа искрата не може да "пробие" заради по високото налягане в горивната камера. Същия ефект може да предизвика пробив в палеца,капачката, изолацията на кабела или свеща.
                                Хваща се веднага с подходящ разрядник,а проблемна свещ със стенд за свещи или нов комплект (качествен).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X