Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Honda SRV 2009 140 к.с. Като за жена - ясни, конкретни, без съкращения ;-)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за Honda SRV 2009 140 к.с. Като за жена - ясни, конкретни, без съкращения ;-)

Здравейте, Имам нужда от мнения относно Honda SRV 2009 , 140 к.с.:

Забранен линк

Моля, имайте предвид следното:

Жена съм – т.е. моля да говорите на разбираем език ;-) Ежедневен шофьор съм от много години, карала съм различни коли. Имам 2 деца, т.е. много багаж. Бюджетът ми е до 20 000 лв. Питам тук защото в семейството ми възрастните сме само жени, а всеки познат ми дава акъл по начин, по който не ми е полезен – натрапват се мнения, изхождайки от колите, които всеки е карал до момента или иска да кара в бъдеще и от неговите си предпочитания.
    Трябват ми конкретно мнения за този SUV или друго сходно като цена и параметри, а около мен няма хора с точно такива автомобили.

Благодаря ви предварително за мненията!

От: Мнения за Honda SRV 2009 140 к.с. Като за жена - ясни, конкретни, без съкращения

Виж сега, това
    ... или друго сходно като цена и параметри ...
    изобщо не трябваше да го споменаваш, защото сега ще започнат да се
    ... натрапват се мнения, изхождайки от колите, които всеки е карал до момента или иска да кара в бъдеще и от неговите си предпочитания ...
    После, за да получиш ясни, конкретни отговори, трябва да зададеш ясни и конкретни въпроси. Ако идеята е да се возите тримата с децата, заедно с прилежащия ви багаж, конкретният отговор е - перфектно е, няма да имаш никакви проблеми. Обаче, с тази задача ще се справят още една камара возила.
    Щом питаш за CR-V, явно другото условие е наличие на 4х4, т.е. проходимост при зимни условия, и евентуални забежки по поляните. Тук веднага се появява още една камара други (по-добри) варианти за возило. Не че Хондата няма да се справи, сигурно ще се, ама за да сме точни и конкретни, пак опираме до твоите изисквания, и очаквания за колата.

edit:
    Хубаво ще е и да споменеш, в коя час на Родината ще се кара ежедневно колата, т.е. от къде си. Защото, ако возенето включва Пловдив - Пазарджик - и - обратно е едно, а съвсем друго е, ако возенето е в Смолян и околията.
    Последно редактирано от krasi-mir; 02-09-15, 19:15.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

От: Мнения за Honda SRV 2009 140 к.с. Като за жена - ясни, конкретни, без съкращения

Здравей,

Прав си, че трябват повече подробности. Не знаех дали някой ще се отзове и затова не изпадах в детайли.

От София съм, т.е. ще се кара предимно в София плюс извънградско до места за почивки като планина и мора у нас. Както и до Гърция или други локации в чужбина. Т.е. истински офроуд е малко вероятно.
      Питам конкретно за тази Хонда понеже от четенето през последните няколко месеца, наблюденията около мен и запитванията в представителите им оставам с впечатлението, че разхода на гориво и експлоатационните разходи са по-поносими от тези на други джипове втора ръка в този бюджет. Както и отстраняването на евентуални технически проблеми е по-улеснено като достъп до важни части на двигателя, цени на резервни елементи, квалификация на автомонтьори в неоторизирани сервизи и др.

Всички тези неща са важни за всеки тук, разбира се, но за мен двойно, понеже сама трябва да се оправям, а като видят жена търговците и майсторите, ясно е какъв е начина на мислене и работа.
      А аз без кола не мога и един ден.

Коментар

Ахааа, ти добре си си подготвила урока Прпрочела си някои неща, разпитала си тук-там и си стигнала до някакви заключения:
        ... че разхода на гориво и експлоатационните разходи са по-поносими от тези на други джипове втора ръка в този бюджет. Както и отстраняването на евентуални технически проблеми е по-улеснено като достъп до важни части на двигателя, цени на резервни елементи, квалификация на автомонтьори в неоторизирани сервизи и др.
        Сега остава само няколко човека да ти кажат "Да, заключенията ти са верни, купувай!".

Ми аз да съм първи - да, заключенията ти са верни, ако те устройват, купувай, няма да се разочароваш. Колата не се слави с най-доброто 4х4 задвижване (като гледам нуждите ти, предполагам ще се справи), но за сметка на това е рентабилна (рядко се чупи, и не изисква кой-знае-какви скъпи ремонти), достатъчно комфортна, достатъчно просторна, достатъчно икономична ... ОК, достатъчно

п.п. Аз лично, бих добавил - препоръчвам автоматик. Разходът на гориво не е фрапиращо по-голям от този на кола с ръчни скорости, но пък карането в столицата, и не само, ще е удоволствие.
        Друго, не знам дали 3-та генерация (това, което си избрала е такова) всички имат TCS/VSA, но е желателно да има такава система. Обяснявам - TCS e тракшън контрол, т.е. намалява буксуването. VSA e стабилити асистант - Когато попаднеш на хлъзгав асфалт (сняг, лед, вода) системата пречи колата да се завърти.

Коментар

Привет и от мен!

Първо ще започна с това, че повечето от информацията за CRV която споделяш тук е вярна но има едно НО!
          Тук повечето от условно казано "активно пишещите" сме собственици на 1-ва и 2-ра ген. поради което за конкретния модел CRV 2009 можем само да предполагаме ...
          Именно поради по-късната година и информацията за проблемите като цяло е по-оскъдна та най-добре: "Не питай старило а питай патило"!
          Като по-скорошно производство следва в нея да има и повече електроника а това вече не предполага обслужване в "неоторизирани сервизи" и е нещо за което трябва да се поинтересуваш повече!
          Наблягам особено на последното защото след като имаш намерение да я сервизираш тук в Голямото село стигне ли се до диагностициране и ремонти дори и в оторизирания сервиз на HONDA имай предвид, че вече се е започнало ходенето по мъките.
          Иначе като здравина на ходовата част и проходимост предполагам ще изпълни очакванията ти и ако не те притеснява, това че е един от предпочитаните за кражба автомобили може да започнеш с търсенето.
          P.S. Всеки си знае възможностите но на твое място бих си взел по-скъпа и по-запазена кола 1-ва или 2-ра ген.

Успех!
          Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Мдааа, @tzocho е прав, и аз трябваше да започна с "предполагам"

Обаче, повече, повече, колко повече електроника може да има едно преди фейслифтово CR-V 3-та ген, в сравнение с едно след фейслифтово CR-V 2-ра ген.?! Имам предвид електроника, която уважаващите себе си сервизи да не са усвоили. Говорим за кола на 6-9 години. Все пак нито бензиновия i-vtec, нито дизеловите i-tdci и i-dtec, нито трансмисията на тази кола, с прилежащата им електроника, са измислени вчера. А в София има поне 2 официално оторизирани сервиза, плюс един, добре известен на всички хондаджии, частен сервиз, способен да се справи (вярвам) с всички проблеми на всички Хонди.

Тези ми размишления също не са базирани на личен опит, а на прочетено в интернет пространството. Това за CR-V 3-та генерация. От личен опит мога да споделя впечатления, и да направя сравнение, между супер елементарните технологии в Honda Civic 6-та генерация ('96-'01) "англичанка" и "супер модерните" технологии в Honda Civic 9-та генерация ('12-ден днешен).

Коментар

Както е казал дядо Маркс - "Битието определя съзнанието" та в този смисъл Краси все забравя да спомене, че гледа от камбанарията на BIG BEN.
              Ама това си е в рамките на нормалното ... и то точно в такава степен колкото и "сития да не вярва на гладня"!
              "Уважаващ себе си сервиз" ... тук в BG ... 2015 - НЯМА!
              А и още повече "способен да се справи (вярвам) с всички проблеми на всички Хонди"!
              Краси, аз съм позитивен човек и уважавам много мненията, които споделяш тук но все пак темата е да се помогне в избора и дай да вземем предвид освен гореспоменато и още нещо ...
              Ако си предвидил определен бюджет за покупка на возило втора ръка дали е разумно да го използваш на 100% само за това?
              Нали се сещаш, че после ще трябват и разходи за първоначално обслужване, застраховки, доп. оборудване и т. н.
              Именно поради тези прични и препоръчах по-разумната инвестиция в по-стар и запазен модел като при това останалите пари да се използват освен за упомменатите разходи така също и за това за което инвестираме в един автомобил ... повече пътувания и приключения, ... и дай Боже всекиму да са ПРИЯТНИ, ... че напоследък тук статистиката е друга!

Само с добри намерения ...

Коментар

Не разбирам от Хонди изобщо.
                Един познат си купи преди 4 години Хонда ХРВ италиянка.
                Такова дърво изяде че кълне марката до ден днешен.
                Мотора почна да гори масло литър на 100 км.
                Основен ремонт, после още доста дребни проблеми и му излезе х2.
                Не разчитайте че като е Хонда всичко е читаво.

Ако имате възможност от България с проверена сервизна история.
                Ако от чужбина например в Белгия се взимало с CarPass.
                За другите страни да се изкажат по знаещите.

Наскоро търсих лек автомобил за мен. от България.

Сравнително нов 4-5 годишен го исках.

Нагледах се на напудрени кочини обявени за коли със сервизна история.

Накрая намерих такъв buyback от дилър на една марка.

Проверих колата в конкурентния дилър, доказа се историята, доказа се липсата на проблеми и го взех..

Е цената бе същата както в Германия но пълно щастие няма.

Поздрави и успех.
                Последно редактирано от rosen_offroad; 03-09-15, 21:43.
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

... не го познавам колегата, само цитирам:

... Нагледах се на напудрени кочини обявени за коли със сервизна история....
                  Последно редактирано от tzocho; 03-09-15, 23:05. Причина: граматична подредба

Коментар

Разтягането на локуми, не помага с нищо на жената, в нейния избор.
                    Усещам как, всеки изпатил или попаднал на някакво дърво - независимо от марката, започва да го плюе и става много вещ за дадения модел и марка - ама това става обикновено, защото не си е отварял очите навреме ,или се е доверил на сладкодумните джамбази.

Конкретно по въпроса, на питащата колежка: Намери запазен екземпляр CR-V/3-та генерация/, по възможност с доказуема история, и ще останеш доста доволна от този СУВ. Ще ти върши идеална работа, за това което го искаш. Попаднеш ли обаче на някоя "пръчка", става лошо, но това се отнася за всички марки и модели, от по-новите години на производство.
                    За сервизите,всеки го разбира по свой си начин - но лично аз, нямам проблеми за сега и с официалния и с дъщерния сервиз на марката. Дори мога да кажа, че обслужването е добро, а цените за евентуален ремонт са поносими. За цените на частите - зависи от къде ги поръчваш и какви са, от официалния сервиз са доста по-скъпи, но се намират от други места и доста по евтини.
                    С две думи, това на което си се спряла е значително безпроблемна и здрава кола, стига да уцелиш читава.
                    Успех.
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Взимай няма да имаш проблеми, но да се търси автомобил с доказана история, собственик съм на две такива и колите си освен годишно облужване друго не са видели досега.Взети са нови ,едната е на 110 000км а другата на 80 000км . такива автомобили са малко по -скъпи от другите но си струват парите в сравнение с автомобил на горублянски 135000км.
                      Grand Vitara 2005g- за работа
                      Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
                      Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Ние имаме такава Хонда в семейството, внос от Италия беше, аз бях много против закупуването й заради страната, в която е карана.
                        Колата е все още в супер свеж вид, пред гледахме история в Хонда, беше водена до преди 20к км, имам приятел извън софия, който работи в сервиза на Хонда , погледна я и той.
                        Имаше дребни неща за правене - предни амове, климатроника духаше само студено отляво и ище нещо, което не помня
                        Колата беше на доста ниска цена и я вЗехме - до ден днешен само се кара по летни екскурзии и е се сменя масло, налива се нафта и се кефим
                        Така че аз мога да се изкажа положително за третата генерация, приятна и готина кола, особено за жена.
                        Провери я и взимай.
                        Милослав 0885 31 21 86 BGA+

Коментар

Здравейте,

Благодаря ви много за отговорите.
                          Всъщност проблема с кражбите и своевременното изплащане ако се наложи, много ме притеснява, както всеки. Досега все оплаквания съм чувала относно коректността на застрахователите - дългия период за изплащане и непълната сума, за която си я застраховал. Аз имам паркомясто където живея, с обща ролетна врата за още няколко места. а че нощуването е горе-долу сигурно. Но човек я паркира на още 100 места всеки ден Не се смейте сега, но има ли смисъл все пак да се сложи о онези копчета прекъсвачи, които имахме масово в колите си през 90-те? Както и да се ползва бастун за волана? Не че ще спре крадеца, но ще го забави, което при определени обстоятелства може да го откаже ... По същата причина имам 2 външни врaти у нас ...

Причината да искам джип, а не кола е, че преди години брат ми и братовчед ми бяха убити в катастрофа и щяха да имат някакъв шанс ако не бяха в бричката на шофьора убиец. Ясно е, че каквото има да се случва се случва, но когато човек вече има деца е длъжен да стори каквото е по силите и възможностите му да намали вероятността от злополуки. Карам дефанзивно, ако и колата е малко по-здрава от сегашната, смемейството ми ще бъде една идея по-спокойно. Макар че това е почти невъзможно, понеже с реалността у нас преживяваме отново и отново всяка жертва на пътя ...
                          Живея между Стамболийски и Т. Александров и вечер често от преките изкачат олигофрените от типа със старите БМВ-та, а не случайно има приказката „Да не се случва това, което майката си мисли“. Та за някакаво спокойствие на майка ми и мен предпочитаме новата кола да е по-висока ... За идиотите по магистралите и селските пътища също е ясно ...
                          Преди няколко дни отправид запитване за такава Хонда, същата генерация, от Бултрако и ето отговора на някои въпроси:

Здравейте,

Благодаря ви за проявения интерес към марката HONDA.

В отговор на вашето конкретно запитване, имам удоволствието да ви информирам за следното :

1. Разходът на гориво за този модел и двигател се движи в рамките на около 8 - 8,5 литра градско и около 6 - 6,5 извънградско движение при скорост около 120 км/час.
                          2. Разходите за поддръжка на модела на автомобила ежегодно са, както следва :

- смяна на масло и всички филтри(маслен, въздушен, горивен, поленов) - около 460 лв крайна цена с вкл.ДДС;
                          - смяна на предни накладки - около 320 лв с ДДС и вкл.труд;
                          - смяна на зимни гуми - зависи от избора на марката и модела, средната цена на гума гравитира около 350 лв/бр.

Поздрави,

Знам, че гумите на джиповете са по-скъпи, но 350 лв. на брой не е ли прекалено?

Разходът ми се струва нереално малък за градските софийски условия, особено като имам предвид, че малкия Ситроен Ц3 в момента ми гори 10-11 / 100.

Предполагам, че цената за смяна на маслото е за в оторизирани сервизи. Надявам се в останалите да е по-добра? Количеството на маслото ли е толкова по-голямо или качеството е много различно, че има такава драстична разлика със смяната на маслото на кола?

Коментар

Конкретно по въпроса, на питащата колежка: Намери запазен екземпляр CR-V/3-та генерация/, по възможност с доказуема история, и ще останеш доста доволна от този СУВ. Ще ти върши идеална работа, за това което го искаш.
                            Емич, ок ама аз такова CRV 2009 до 20 000лв. не намирам ... може пък и да не търся както трябва.

Коментар

Извинявам се за поредния пост но се присетих за една неприятна ситуация на която без да искам станах неволен свидетел.

Беше преди 2год. когато и аз също се намирах в подобна и трудна ситуация с много за и против в търсенето и намирането на читав автомобил.
                              Та ... след като вече ми беше паднало бремето относно избора и с търговеца финализирахме сделката, негова бивша клиентка се върна при него много изнервена и с искането да върне закупения ML. Джипа и харесвал, намала забелжки, дори си беше направила и каско но когато отишла в Балканстар за обслужване и ... радостта свършила до там.
                              Сега, каква е истината мога само да предполагам ... най-вероятно жената да не е предвидила, че след като се появява с такъв джип в сериза там моментално вече ще да са я "премерили" майсторски и да са и обявили една значителна сума. Какъв е бил в последствие развоя на събитията също не знам ...

Освен това, че когато се дават съвети е добре да се поставяш на мястото на човека, който ги иска няма каво повече да добавя.

Мога само да пожелая Късмет в избора!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X