От: Обслужване на Хонда ЦРВ
Веднъж като свалях водната помпа, при зацепването на ремъка, в бързината, горе на единия вал бях прескочил 1 зъб на ремъка - в резултат : црв-то си запали нормално , без прекъсване, но като пробвах да я извадя от гаража ми изгасна 2 пъти - нямаше никаква мощност (беше с по малко тяга от жигули 1.1л) .На друдия ден я зацепих както трябва и всичко беше ок, но преди да я оправя, като я погледнах отгоре срещу двата отвора на валовете имаше доста голямо рсазминаване при единия отвор. Просто няма как да я зацепиш погрешно без да разбереш, а хлабината на ремъка можеш да обереш от обтяжната ролка ако е нужно.
Веднъж като свалях водната помпа, при зацепването на ремъка, в бързината, горе на единия вал бях прескочил 1 зъб на ремъка - в резултат : црв-то си запали нормално , без прекъсване, но като пробвах да я извадя от гаража ми изгасна 2 пъти - нямаше никаква мощност (беше с по малко тяга от жигули 1.1л) .На друдия ден я зацепих както трябва и всичко беше ок, но преди да я оправя, като я погледнах отгоре срещу двата отвора на валовете имаше доста голямо рсазминаване при единия отвор. Просто няма как да я зацепиш погрешно без да разбереш, а хлабината на ремъка можеш да обереш от обтяжната ролка ако е нужно.
Та, дълъг камък разхлабваш болта на гаиката, въртиш на ръка мотора 2 оборота и стягаш болта тва е. Този ремък се обтяга единствено и само от пружината на ролката, всяко своеволно натягане на ръка само щото ти се вижда хлабав съсипва живота на ремъка за отрицателно време и нищо чудно да го скъсаш на половината му живот. Ти ако имаш разлика с един зъб със сигурност няма да си познаеш колата, ако върви добре и мърка като коте на празен ход нищо му няма на ремъка. Ето тва са моите, снимал съм и и там разни мои белязки но има и УП има и двата прореза на двата зъба как са един срещу друг
!?!?!?!
Коментар