Здравейте колеги! Следваща седмица ще се сдобия с ЦРВ 99 година 147к.с. . Та понеже съм "бос" по механиката на автомобила (какъвто и да е) Ви моля за съвет какво трябва да сменя по него. Днес покарах избрания от мен джип (този който ще купя), нямаше лопане, нямаше виене. Та освен ангренажен ремък, ролки, двигателно масло, филтри какво др. трябва да се смени ? Благодаря предварително колеги!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обслужване на Хонда ЦРВ
Свий
X
-
От: Обслужване на Хонда ЦРВ
Здравей,колега! Още няма да честитя за придобивката, вече като я покажеш - тогава.
Карам Акорд със същия двигател и ще споделя това,което аз съм правил по него,когато купувах автомобила.
Ангренаж+ролки+задължително водна помпа! Тя също играе ролята и на ролка. Хубаво е да смениш и термостата. Ако се наложи да се сменя и маслото на хидравликата знай,че то се сменя само и единствено с оригинално PSF масло. При първоначалното обслужване смених също горивния филтър и свещите.
Ако нещо те интересува по двигателя мога да помагам.
Успех!First Man, then Machine!
Lada Niva
Honda XR 400
-
Тва CR-V, дети си го капарирал, има ли си кардан?!
Проверихте ли му системата за включване на задния мост, и задния диференциал?!
п.п. Вълчо, ако не си боднал в Акорда двг от CR-V, единственото еднакво между двигателите на двете е, че са 2000 сс.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнениеТва CR-V, дети си го капарирал, има ли си кардан?!
Проверихте ли му системата за включване на задния мост, и задния диференциал?!
п.п. Вълчо, ако не си боднал в Акорда двг от CR-V, единственото еднакво между двигателите на двете е, че са 2000 сс.
Коментар
-
Първоначално публикуван от don_dimitrii Преглед на мнениеЗдравейте колеги! Следваща седмица ще се сдобия с ЦРВ 99 година 147к.с. . Та понеже съм "бос" по механиката на автомобила (какъвто и да е) Ви моля за съвет какво трябва да сменя по него. Днес покарах избрания от мен джип (този който ще купя), нямаше лопане, нямаше виене. Та освен ангренажен ремък, ролки, двигателно масло, филтри какво др. трябва да се смени ? Благодаря предварително колеги!Ако може да ми дадеш някакъв снимков материал или чертеж на частите които трябва да проверя за наличието им.
Е, не всеки е длъжен и трябва да знае, но в такъв случай е препоръчително да отидеш с някой които разбира.
Не купуваш нова кола от магазина, а стара-втора употреба и за да не стане после олеле, намери някой който да ти помогне.
Все ще намериш някой приятел, или плати на някой механик, да огледа заедно с теб.
И си подпълни профила: от къде си - от кой град, евентуално да те насочим към сервиз за избраната от теб кола./ HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/
Коментар
-
Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнениеДа, наистина сигурно си доста "бос", щом не знаеш какво е кардан и диференциал, а и къде да ги видиш.
Е, не всеки е длъжен и трябва да знае, но в такъв случай е препоръчително да отидеш с някой които разбира.
п.п.Тука повечето носим на майтап!имах и Toyota Rav 4 2006g.
Mitsubishi Lancer 2008g.
Honda CR-V 1998г.
Honda CR-V 3 2008 2.4 automat
Коментар
-
Аз се съмнявам, че колегата е злонамерен, Павка. Още от края на миналата година е регистриран и си търси жибка за риболов и градско и много бързо се насочи от Митсубиши и Тойота към верния избор. По-скоро го тресе еуфорията и не му се чете, но за да няма плюене после по-марката е добре да има придружител. Доколкото четох тя вече е капарирана тъй че, не знам доколко ще му върнат кинтите. Дон Димитри като я тестваш направи кръгчета с пълен десен и пълен ляв, ако се чуе стържене изодзад има две новини една добра- имаш кардан и една лоша-задния диференциал подлежи на тунинг с ново масло и клетви да проработи. Ако не се чува стържене пак има две новини- добрата че може да е уред диференциала, а лошата че може да нямаш кардан. Затова повикай колега без значение дали кара Хонда."Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"
Коментар
-
Здравейте колеги! За гъбаркане и майтапи от моя страна към някой от Вас не може и дума да става! Колкото до набелязания от мен джип Хонда ЦРВ - има си карданпри втория оглед погледнах. Лошото в случая е, че продавача супер много ме изнерви и май нещо нещата ще тръгнат в друга посока. Та Хондата, която я капарирах на 02 май, разбрахме с продавача (от автокъща е) - оставям 200лв. капаро + 200лв. за транзитни номера и Г.О. и така като отида на 07.май (вече работен ден) направо дето се казва да връткам ключа и към дома, ама не... Отивам на уговорена дата, т.е. вчера и ми казва: то хубаво идваш ама документите на колата ги няма..... ще дойдат на 12 май! взех си парите и довиждане!
Коментар
-
Първоначално публикуван от don_dimitrii Преглед на мнениеЗдравейте колеги! Отивам на уговорена дата, т.е. вчера и ми казва: то хубаво идваш ама документите на колата ги няма..... ще дойдат на 12 май! взех си парите и довиждане!имах и Toyota Rav 4 2006g.
Mitsubishi Lancer 2008g.
Honda CR-V 1998г.
Honda CR-V 3 2008 2.4 automat
Коментар
-
Здравейте,
Днес си си регулирах клапаните (след много търсене си намерих някакви луфтомери)
И видях, че ангренажния ремък е леко разминаване.
Е едната снимка по долу се вижда разликата ми ле че от около един зъб.
Въпросът мие имали лесен начин да го наместя? Ако да или не ще мога ли да го направя пред блока?
Също ме интересува колко зъбчета има между UP-марката между двете зъбни колела? И колко зъбчета има от UP-Марката до това долното зъбно колелце? Съжалявам че не ползвам терминологията, но ......
Honda CR-V B20Z 2001
Коментар
-
Здравей,
Искам да знам защото ако се налгада да го свалям и слагам, по този начин ще определя колко трябва да е натегнат. Повече ме притецнява тази разлика от един зъб на едното зъбно колело спрямо бележката и дали мога сам да си го оправя?Honda CR-V B20Z 2001
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар