Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване на Хонда ЦРВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обслужване на Хонда ЦРВ

Здравейте колеги! Следваща седмица ще се сдобия с ЦРВ 99 година 147к.с. . Та понеже съм "бос" по механиката на автомобила (какъвто и да е) Ви моля за съвет какво трябва да сменя по него. Днес покарах избрания от мен джип (този който ще купя), нямаше лопане, нямаше виене. Та освен ангренажен ремък, ролки, двигателно масло, филтри какво др. трябва да се смени ? Благодаря предварително колеги!
    Последно редактирано от don_dimitrii; 02-05-14, 19:43.

От: Обслужване на Хонда ЦРВ

Здравей,колега! Още няма да честитя за придобивката, вече като я покажеш - тогава.
    Карам Акорд със същия двигател и ще споделя това,което аз съм правил по него,когато купувах автомобила.
    Ангренаж+ролки+задължително водна помпа! Тя също играе ролята и на ролка. Хубаво е да смениш и термостата. Ако се наложи да се сменя и маслото на хидравликата знай,че то се сменя само и единствено с оригинално PSF масло. При първоначалното обслужване смених също горивния филтър и свещите.
    Ако нещо те интересува по двигателя мога да помагам.
    Успех!
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

Коментар

Тва CR-V, дети си го капарирал, има ли си кардан?!
      Проверихте ли му системата за включване на задния мост, и задния диференциал?!

п.п. Вълчо, ако не си боднал в Акорда двг от CR-V, единственото еднакво между двигателите на двете е, че са 2000 сс.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

О,извинявам се ако съм объркал с нещо колегата. Подведох се по това,че и Акорда ЦРВ-то са с по 147кс...
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
          Тва CR-V, дети си го капарирал, има ли си кардан?!
          Проверихте ли му системата за включване на задния мост, и задния диференциал?!

п.п. Вълчо, ако не си боднал в Акорда двг от CR-V, единственото еднакво между двигателите на двете е, че са 2000 сс.
          Колеге за съжаление аз от механика на коли много неразбирам, пък разбирачи около мен много - "няма проблем, обади се когато ще ходиш и идвам" и после все нещо са заети и съответно трябва сам да се оправям. Ако може да ми дадеш някакъв снимков материал или чертеж на частите които трябва да проверя за наличието им. Кляках отдолу под колата, но единствено да проверя дали е тръгнала ръжда някъде и до там.

Коментар

Първоначално публикуван от don_dimitrii Преглед на мнение
            Здравейте колеги! Следваща седмица ще се сдобия с ЦРВ 99 година 147к.с. . Та понеже съм "бос" по механиката на автомобила (какъвто и да е) Ви моля за съвет какво трябва да сменя по него. Днес покарах избрания от мен джип (този който ще купя), нямаше лопане, нямаше виене. Та освен ангренажен ремък, ролки, двигателно масло, филтри какво др. трябва да се смени ? Благодаря предварително колеги!
            Ако може да ми дадеш някакъв снимков материал или чертеж на частите които трябва да проверя за наличието им.
            Да, наистина сигурно си доста "бос", щом не знаеш какво е кардан и диференциал, а и къде да ги видиш.
            Е, не всеки е длъжен и трябва да знае, но в такъв случай е препоръчително да отидеш с някой които разбира.
            Не купуваш нова кола от магазина, а стара-втора употреба и за да не стане после олеле, намери някой който да ти помогне.
            Все ще намериш някой приятел, или плати на някой механик, да огледа заедно с теб.
            И си подпълни профила: от къде си - от кой град, евентуално да те насочим към сервиз за избраната от теб кола.
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
              Да, наистина сигурно си доста "бос", щом не знаеш какво е кардан и диференциал, а и къде да ги видиш.
              Е, не всеки е длъжен и трябва да знае, но в такъв случай е препоръчително да отидеш с някой които разбира.
              Емич,нямаше да се намеся ако колегата не ми беше писал на 01.05.2014г. на лични!Ама нещо ми се струва май,че някои се е логнал тука и ни гледа сеира като ни подпитва за това онова.Дано да греша,ама за въпросите които пита са обсъждани тука ама много и в доста теми и даже и в другия форум.Ходя на лов из този край ако действително е от Разград де,там карат много Лади,Лади ниви и джипки от рода на рекстаните и мицубишета и хората са си доста в час с автомобилите.Ако наистина колегата е толкова лайк нека прочете малко и да пита какво не му е ясно,ще помагаме,ама така се чувствам гъбаркан.
              п.п.Тука повечето носим на майтап!
              имах и Toyota Rav 4 2006g.
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.
              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Аз се съмнявам, че колегата е злонамерен, Павка. Още от края на миналата година е регистриран и си търси жибка за риболов и градско и много бързо се насочи от Митсубиши и Тойота към верния избор. По-скоро го тресе еуфорията и не му се чете, но за да няма плюене после по-марката е добре да има придружител. Доколкото четох тя вече е капарирана тъй че, не знам доколко ще му върнат кинтите. Дон Димитри като я тестваш направи кръгчета с пълен десен и пълен ляв, ако се чуе стържене изодзад има две новини една добра- имаш кардан и една лоша-задния диференциал подлежи на тунинг с ново масло и клетви да проработи. Ако не се чува стържене пак има две новини- добрата че може да е уред диференциала, а лошата че може да нямаш кардан. Затова повикай колега без значение дали кара Хонда.
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Здравейте колеги! За гъбаркане и майтапи от моя страна към някой от Вас не може и дума да става! Колкото до набелязания от мен джип Хонда ЦРВ - има си кардан при втория оглед погледнах. Лошото в случая е, че продавача супер много ме изнерви и май нещо нещата ще тръгнат в друга посока. Та Хондата, която я капарирах на 02 май, разбрахме с продавача (от автокъща е) - оставям 200лв. капаро + 200лв. за транзитни номера и Г.О. и така като отида на 07.май (вече работен ден) направо дето се казва да връткам ключа и към дома, ама не... Отивам на уговорена дата, т.е. вчера и ми казва: то хубаво идваш ама документите на колата ги няма..... ще дойдат на 12 май! взех си парите и довиждане!

Коментар

Хубуу си направил, на такива - такова
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

И още може като например да прати рекламен линк към обявата че да си имат хората едно наум.
                      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от don_dimitrii Преглед на мнение
                        Здравейте колеги! Отивам на уговорена дата, т.е. вчера и ми казва: то хубаво идваш ама документите на колата ги няма..... ще дойдат на 12 май! взех си парите и довиждане!
                        Това го правят джамбазите които са закърпили що годе колата да върви да пали докато я гледат на място-максимум надеждна работа около час на автомобила.Ако я беше взел веднага сега щеше да си трошиш главата.Това е кола подготвена за незабавно вземане.Сега щом си се забавил той му е ясно че си питал ,разпитвал,може и сервиз за преглед да си намерил и ще му цъфнат нещата и почва да овърта как да се откажеш.Не е това твоята кола.Бягай от нея!МОГА ДА СЕ ХВАНА НА БАС,че ако не я бе капарирал,а само сериозна уговорка-на 7-ми щеше да ти каже ,че малко след тебе дошли хора и купили колата с пари кеш и нямало как да я пази,а в същото време колата седи покрита одзад зад бутката.Това е България.Търси друга,па ако е в друг град колеги от форума могат да я погледнат и да ти кажат за какво иде реч.Аз лично съм ходил из София да огледам за колеги поне 5 автомобила и само един ставаше и хората от Варна дойдоха и си го взеха,като без да ги познавам аз го капарирах за 400 лв.Момчетата излязоха сериозни!И-и-и даже се върнаха във Варна с току що закупения автомобил за около 4 часа,без проблем.Ии-и- голям мерак и читав автомобил!
                        имах и Toyota Rav 4 2006g.
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.
                        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Здравейте,

Днес си си регулирах клапаните (след много търсене си намерих някакви луфтомери)
                          И видях, че ангренажния ремък е леко разминаване.
                          Е едната снимка по долу се вижда разликата ми ле че от около един зъб.
                          Въпросът мие имали лесен начин да го наместя? Ако да или не ще мога ли да го направя пред блока?
                          Също ме интересува колко зъбчета има между UP-марката между двете зъбни колела? И колко зъбчета има от UP-Марката до това долното зъбно колелце? Съжалявам че не ползвам терминологията, но ......

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140525_145451-belt.jpg
Прегледи:1
Размер:78.7 КБ
ID:5589347

Име:IMG_20140525_145444-belt.jpg
Размер:70.7 КБ
ID:5589348

Име:IMG_20140525_145509-belt.jpg
Размер:125.8 КБ
ID:5589349
                          Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Относно наместването на ремъка - и при мен ляга по същия начин, така че не го мисли, важното е да не излиза извън ролките ... Защо са ти броя на зъбите на ремъка ?

Коментар

Здравей,
                              Искам да знам защото ако се налгада да го свалям и слагам, по този начин ще определя колко трябва да е натегнат. Повече ме притецнява тази разлика от един зъб на едното зъбно колело спрямо бележката и дали мога сам да си го оправя?
                              Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X