Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана глава на болт ?!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скъсана глава на болт ?!?!

Браво,най добрите знания се добиват по този път.Якостта на болтовете е достатъчна за този възел. Не го мисли.

Коментар

Малко късно , но все пак и аз да се включа При мен това с 8-цата го преминах преди 2 години и нещо - минах на 10-ка със стъпка 1.5 на четирите болта за да не късам повече при евентуална смяна на тампон.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        В много редки случаи тоя комплект успява да помогне. Ама само за болтове скъсани при натягане в чиста резба. Такъв дето е зараснал там с времето ефективно се вади със заваряване на нова глава от по едра гайка. Там от загряването при заварката ръждата се предава частично и захват си има и не се раздува болта от екстрактора та да заяде още повече.
        Шоковото нагряване и охлаждане си остава най добрия начин да се справиш със скъсан болт.За съжаление,така наречения оксижен е все по голяма рядкост...

Коментар

Ама ти кои болтове скъса , тея дето държат вътрешните тампони на стб. щанга ли ? Помня че и при мен се развиваха бая трудно но се развиха, после при завиването ги намазах с графитна грес другия път да е по лесно.
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Не мажете с графитна грес.Въглеродът има отрицателен потенциал спрямо желязото и то се изяжда много бързо.Можете да мажете със грес съдаржаща Молибденов бисулфит,бронзови или медни стърготини ,консервираща грес ,Циатим 202 или ГОИ 54.

Коментар

Здравейте,
              Скъсах точно тези които държът скобата на тампона за стабилизиращата щанга отзад. Напъсках новите болтове с силиконов спрей преи да ги сложа за да не ръждясат отново. Надявам се че слиликоновия спей е ОК. След няколко дена ще смяня и тези на предната щанга надявам се да нямам проблеми там.
              Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

[QUOTE=Георги Крумов;2494275]Въглеродът има отрицателен потенциал спрямо желязото и то се изяжда много бързо./QUOTE]

Какво имате предвид?
                Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

Не знам на какво ниво да ти го обяснявам.В най-общи при смазване на лагер със смазка съдържаща въглерод то се получава елекро корозия и съчмите и пътечките на лагера се разрушават.Същото се получава и при връзката желязо -алуминии и т.н
                  Напиши в гугъл електрохимична корозия и ще ти излязат доста резултати.

Коментар

Явно само щото е с цвят на графит съм решил че е графитна, въобще не бях погледнал какво пише на тубата, а тя ми беше под ръка и мацнах от нея, сега виждам че е молибденова.
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Eлектрохимична корозия имаме при взаимодействие на метал/желязо в нашия случай/ и електролит/воден разтвор на киселина, основа или сол/. Въглерода в графитната смазка не е нито едно от последните три и не се разтваря във вода. Съчмите и пътечките на лагера се разрушават по друга причина - наличие на примеси с абразивни свойства. Така мисля аз;-)
                      Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X