Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана глава на болт ?!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъсана глава на болт ?!?!

Здравейте,

Днес се опитах да си сменя тампоните на стабилизиращата щанга и точно този на който няма достъп до гайката се скъса докато го развивах.
    Все на някой му се е случвало подобно нещо. Дайте идея как мога да го махна(развия). Утре мисля да пробвам да го раз-пробия.
    Благодаря предварително
    Honda CR-V B20Z 2001

От: Скъсана глава на болт ?!?!

вземаш си едно такова комплектче и си готов http://www.tashev-galving.com/041+RN...A-%D0%BA%D1%82
    Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Първоначално публикуван от NEKTAR Преглед на мнение
      Здравейте,

Днес се опитах да си сменя тампоните на стабилизиращата щанга и точно този на който няма достъп до гайката се скъса докато го развивах.
      Все на някой му се е случвало подобно нещо. Дайте идея как мога да го махна(развия). Утре мисля да пробвам да го раз-пробия.
      Благодаря предварително
      Явно се е случило, след като мина през мен, иначе щеше да споделиш, ако не съм ти далеч идвай, даже ще ти обясня как се работи с комплекта, че не е юруш на бананите.

ПП. При мен е само 16 лв.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

В много редки случаи тоя комплект успява да помогне. Ама само за болтове скъсани при натягане в чиста резба. Такъв дето е зараснал там с времето ефективно се вади със заваряване на нова глава от по едра гайка. Там от загряването при заварката ръждата се предава частично и захват си има и не се раздува болта от екстрактора та да заяде още повече.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          В много редки случаи тоя комплект успява да помогне. Ама само за болтове скъсани при натягане в чиста резба. Такъв дето е зараснал там с времето ефективно се вади със заваряване на нова глава от по едра гайка. Там от загряването при заварката ръждата се предава частично и захват си има и не се раздува болта от екстрактора та да заяде още повече.
          Това с нагряването и боя е ясно, но за да не се раздуе си има чалъм за да е евтино или пък специални конусни бургии преди екстрактора, но са бая скъпи.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Купи си качествени бургии там ако не се лъжа са 8мм болчета разпроби и гледаи с първата да му хванеш хубаво центъра после до 6-ца и с горната урутка

Коментар

Здравейте,

@radev76: Вече си купих въпросния комплект, и му се изядоха резбите (болта доста по твърд). След малко като ми се зареди винтоверта ще доразпробия с 8-ца и после ще нарежа резба 10 и ще сложа по големя болт. До колкото четох за да направя резба 10 дупката трябва да е 10 х 0.8 = 8мм.
              @maystor: за съжаление няма как да стигна до теб защото съм разглобил задницата на CR-V-то.

Благодаря на всички и стискаите паци , че за пръв път ще правя резба .
              Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

на метчик 10 стандартната стъпка е 1.5,това значи 8.5 свредло,при 8 да не счупиш метчика

Коментар

Първоначално публикуван от NEKTAR Преглед на мнение
                  Здравейте,

@radev76: Вече си купих въпросния комплект, и му се изядоха резбите (болта доста по твърд). След малко като ми се зареди винтоверта ще доразпробия с 8-ца и после ще нарежа резба 10 и ще сложа по големя болт. До колкото четох за да направя резба 10 дупката трябва да е 10 х 0.8 = 8мм.
                  @maystor: за съжаление няма как да стигна до теб защото съм разглобил задницата на CR-V-то.

Благодаря на всички и стискаите паци , че за пръв път ще правя резба .
                  Мини първо с бургия 6, после 6.5 и вериятно остатъка от резбата ще изпадне.
                  Може и да не стигне до резба 10.

п.с. паци, за сега няма да стискаме!

Коментар

То с тия йероглифи и цена е ясно този комплект екстрактори, колко ще изкара... Качествените са на тази цена бройката, а не комплект. В разпробиването най-голямата тънкост е целенето на центъра с много тънка бургия. После се минава с по-широки.
                    ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
                      То с тия йероглифи и цена е ясно този комплект екстрактори, колко ще изкара... Качествените са на тази цена бройката, а не комплект. В разпробиването най-голямата тънкост е целенето на центъра с много тънка бургия. После се минава с по-широки.
                      Е имам и Facom, ще си купиш ли?
                      Има и специални втулки за центриране на свредлото, а и специални конусни свредла, как ще гледаш на цената обаче.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Нямам сервиз за да си купя профи качество инструменти. Опитът ми е показал, че има много инструменти на средни цени с добро качество. Ценя парите си за да ги давам за боклуци.
                        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

По добро ,евтино и бързо от заварката няма !
                          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                            По добро ,евтино и бързо от заварката няма !
                            Стига да има възможност за заварка. При повечето мои подобни случки главата на болта се къса дълбоко...
                            ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Здравейте,

Ако знаех, че толкова лесно се прави резба щях да го направя още отначало.
                              Първо пробих с 2,2 накрая на болта се счупи после разширих постепенно ->2,5->3->3,5->4,5->5,5->6->7->8 и накрая си направих резба както е писал колегата 10 със стъпка 1,5.
                              Пробвах след 6-тицата да махна болта, но все едно се беше вкопал в резбата.
                              Благодаря на всички.

П.П. Сложих нови болтове на които пише 8.8, някои знае ли дали са достатъчно здрави за стабилизираща щанга?
                              Honda CR-V B20Z 2001

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X