Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Банско,избор на кола.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за Банско,избор на кола.

Ванка,Харвито качва ,много добре.Проблема е че не трябва да е продължително.Разбирай задното не е проектирано за дълга работа.В общия случай 400-500 метра и започва да прегрява.Тук вече задкормилния герой е от значение.Това е прежалим компромис при разхода ,който дава....демек носиш си два мангала в багажника и се включват да бутат ,когато им кажеш,но издъхват бързо и искат почивка .Слизането си е проблем.Тук основен помощник е моторната спирачка и правилните гуми.Ял съм го тоя с гуми с посока и знам какво говоря-дърпат прекрасно и спират зле.Тая нощ монтирам автопилота и в неделя ще го пробвам до Банско да се види как е умората.В най-лошия вариант или можеби по-правилния ще ми дадат заплата за частен шофьор
    Последно редактирано от Markony_RS; 12-03-14, 19:02. Причина: допълване
    Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
    Disco 1 бекъп
    Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

... Разбирай задното не е проектирано за дълга работа.В общия случай 400-500 метра и започва да прегрява.Тук вече задкормилния герой е от значение.Това е прежалим компромис при разхода ,който дава....демек носиш си два мангала в багажника и се включват да бутат ,когато им кажеш,но издъхват бързо и искат почивка ...
      Ами за мен точно това е основното предимство на нашите возила! По тази причина предпочитам да ги наричам - коли с висока проходимост наместо джипки, което пък ми напомня, че основната разлика между добрия и лошия джип е в разстоянието от което ги вадят!

Няма такова положение всички убавини да са само на едно място но като разумен компромис от качествата - проходимост, икономичност и надежост HR-V и CR-V-то са с доказано лидерство. http://www.reliabilityindex.com/news...x4s%20revealed

А пък и Банско да не е ... на друга планета?

P.S. Маркони, на добър път пък ще почерпиш ... на заплата!

Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Аз не бих се замислял за придвижването в Банско, все пак не е Ню Йорк. Всичко е на не повече от 20 минути пеша, та ако падне толкова сняг, че жена ти да не може да си иззвади колата, винаги има алтернатива. От опит пътната обстановка през зимата в Русее далеч по-сложна от тази в Банско.
        Тук важният въпрос е пътуването Русе-Банско. За мен правилният избор е по-безопасния от двата предложени от теб модела. Другото е гуми и малко съобразителност.
        Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
        BMW F650CS
        Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Хахахха,искам акъл -давате,затова ви обичам!.Да споделя набързо ,че съм гроги.Не довърших автопилота,че нямах време да изпипам монтажа в последния ден,предпочетох да се наспя...и да се наспя не можах ,но това е друга тема .Прокарах всички варианти на картата за Русе-Банско и накря реших да не стъпвам на магистрала,а да карам по максимално късия път-425 км.Русе-Хаимбоаза-Калофер-Калояново-Пазарджик -Банско.Няколкото навигации,кото имам предполагаха 6-8 часа път.Избрах най-удачното време-неделя 5 сутринта да тръгна.Движението беше нулево.Карах 130,като всички населени места съм ги минавал с 50.Цирка беше като стигнах магистрала Тракия до Пазарджик.Аз там повече от 110 не посмях да дигна.Това беше най-лошия участък от целия ми път.Качването към Банско беше малко по-добре-качих се през Белово,а слязох през Влинград.Нагоре нямаше жив автомобил,сечах завоите и се изкефих максимално.Обратния през Велинград е като току=що построен ,но тракацията на гладък асвалт е лоша за скоростно каране ,като е студено и не се стоплят гумите.Имах планове да поразгледам малко и да се отбия при Ванката за по едно кафе,но ми се спеше зверски и се опънах за....около 30 мин в колата...докато не ме събуди паяка на общината.Оказа се че в Банско има повече паяци от Русе.По съвет на колегите се бях дръпнал в една оффроуд уличка,успоредна на пешеходната зона.Нямах идея как ме е намерил паяка и се приготвих да се разправям с ченгетата,пък се оказа ,че те "паркирали" до мене и те да дремнат.Почерпих ги кафе от термос и обещаха да не "виждат"русенското Харви когато са на смяна.Булката прие работата и проблемите тепърва предстоят.Става въпрос за дискотеката която строят точно пред Кемпински.За съжаление грам сняг нямаше,даже беше жега и нямам идея как ще е зимата,но съм сигурен ,че Харвито ще се справи,както и всяка по-висока кола.Нямам идея обаче за Банско-Русе.Пътя е убийствен.6 часа спортно каране,7 е нормално с трафик...за жена 8 часа минимум.Благодаря на всички отзовали се колеги за съветите.За Ванката специално ще има русенски сом и домашнярка мое производство.
          Disco 1 бекъп

Коментар

Е,как жа се наспиш,като се у 03,35 пишеш!Теб да не те е хванало старческо безсъние или младежка ревност за гаджето,демек жената!Как си карал със 130 бре по второстепенните пътища,камери немаше ли?А от труд като качиш на Тракия имаш около 7 км.лош участък и след това от изхода на Пловдив до "Мак Доналдс" димек до възела за Пазарджик магистралата е песен бре.Сигурно вече си бил изморен.От "Мак доналдс" натам става ужас,там не видяли клакьорките отстрани по магистралата дето подскачат и в движение раздават дъвки да не ти паднат пломбите по нататък.Там изхода е един-140-150 и крайна лява лента-по не друса.Колкото по бавно караш толкова повече друса!От опит!
            Онези коуеги с паяците не им вярвай-не виждат софиските и русенските коли когато са със шофьорите вътре,особено ако са жени-шофьорите.Седи ли колата сама-айдеее!Отнема я -търсиш я на общинския паркинг.
            Сега сериозно!Пак от опит-направил си си екскурзия като за първи път разбираемо,но ако искаш го приеми като,като не като съвет като констатация-Карай си по главните пътища,с повече магистрали и широки платна-дори и километрите да са малко повече-те по не изморяват,винаги са обслужени,винаги по тях има места за отдих,по малко камери и най важното-у България най- кратко и икономично разстояние по джипиес няма,както няма и читави пътища,както няма евтин и икономичен джип!Нека жена ти следва т.н.правителствени трасета и зиме лети все ще е добре и ти спокоен!В повечето случай ще стига по бързо,колкото и невероятно да звучи!
            имах и Toyota Rav 4 2006g.
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.
            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Маркони, съчувствам ти ... защото те разбирам напълно. Тая тема 'се едно съм я писал аз.

Съпругата ми кара кола, ежедневно, от 20г. Има само едно 3-годишно прекъсване, първите 3г., когато дойдохме в Англия. На магистралата винаги кара с едни 10-15 мили повече, от тези с които карам аз. Вика "ми тя колата така иска". Тия 10-15 мили са всъщност 20 мили над разрешената скорост на магистрала. Обаче на останалите пътища , в натоварен трафик със завои е шубе, даже и когато аз я возя. Много мрази да кара по тези пътища вечер, на фарове, в мъгла, проливен дъжд (често всичко това заедно) преди, или след 12-часова нощна смяна в болницата. А това се налага, защото работата й е такава, че обикаля окръга по различни болници. Затова, аз имам честта да съм назначен за частен шофьор. Случвало ми се е да я карам, 2 поредни нощи (разбирай 4 отивания и връщания) на 120 мили в едната посока, трафик, дъжд, мъгла, на фарове.

И сега, ... не мога да не се съглася с Павле - правилния избор е МАГИСТРАЛА. Дори и по-дълго, може да се окаже по-бързо. И в крайна сметка, по-важно е спокойствието, и сигурността на пътуването. Говоря ако тя пътува сама, ако я караш ти, мини ако искаш и през Букурещ.

Според мен, в тази ситуация, круиз-контрола е важен, но по-важно е колата да има VSA/TCS. Казвам това, защото, при споменатото от мен дву-нощно пътуване, видимостта клонеше към нула, особено при изпреварване на ТИР със 70 мили/ч. Таа ... VSA-то ме вкарва в правия път поне 5-6 пъти, при преминаване през реката на магистралата. Сработваше си перфектно, в получилия се аквапланинг, в завой, при скорости 60-80 мили/час.

От мен толкова ... и успех в начинанието!
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Със сигурнист сте прави.Лично за мен магистралата е по-опасна ,че те приспива с еднообразието...затова и често виждаме катастрофи там и то сериозни.За жената не знам.Пътя,който описах ,че съм минал беше перфектен като настилка и без никакъв трафик.Щях да карам и по-бързо,ако колата позволяваше,но аз си знам разумния предел.Имам и голям 7 инчов екран на навигацията и виждам "завой по завой"Общо взето от Гурково до Труд има само един опасен участък-слизането след Калофер.Там са 8 завоя на спирала....От Труд до Пазарджик проверих и двата пътя...там за магистралата е вярно ,че след един момент се оправи,но кърпежите с голяма скорост са отвратителни.Имаме една фабия с автоматик и всички системи за сигурност,без темпомат.Кутията е 7 скоростна и май за тоя огромния преход ще е добра алтернатива.Трябва да проверя как се газафицира,но докато не излезе от гаранция си е проблем,а си погорява....аз като я карам де .Алтернативата и аз да се местя в Банско никак не ми допада ,но май ще е най-разумното предвид финансовата страна...Обмисляме и тоя вариант.
                Disco 1 бекъп

Коментар

Даа.., казах ти и те предупредих /на едно друго място/, че пътя ще е убийствен, но пък за сметка на това ,ти си избрал най-краткия възможен, който за през топлите месеци става, но през зимните - правилния избор е "царския път" както казват и колегите.
                  Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                  ......И сега, ... не мога да не се съглася с Павле - правилния избор е МАГИСТРАЛА....
                  Следващия път, пробвай от горе по Хемус, през София, по-дълъг е но стигаш по-бързо и е поносим като настилка.

Според мен, в тази ситуация, круиз-контрола е важен, но по-важно е колата да има VSA/TCS. Казвам това, защото, при споменатото от мен дву-нощно пътуване, видимостта клонеше към нула, особено при изпреварване на ТИР със 70 мили/ч. Таа ... VSA-то ме вкарва в правия път поне 5-6 пъти, при преминаване през реката на магистралата. Сработваше си перфектно, в получилия се аквапланинг, в завой, при скорости 60-80 мили/час.
                  И за това от горе ти натъртих, щото не е маловажна сигурността, а пък ако се окаже тежка зимата, а не като тази която отминава, ще и е от голяма полза.
                  / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Точно през зимата тези пътища не са най-удачния вариант, а и Харвито с късата си база не е най-удобното за такъв преход.......... аз до Троян се схващам за 2 часа, камо ли за 7. Остави я жената в Банско и тези преходи 2 пъти месечно ги прави ти, да помогне с прането и да напълни котленичките, то за друго и за какво ти е да тича тя до Русе

Коментар

За прането е ясно....викаш да започвам приказка за "отворен брак". Сезона според годината е 4-6 месеца
                      Disco 1 бекъп

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                        ..
                        Качването към Банско беше малко по-добре-качих се през Белово,а слязох през Влинград.Нагоре нямаше жив автомобил,сечах ...
                        - моинавам го всяка седмица и ще ти кажа , че зимата БЕЛОВО - ЮНДОЛА е непроходим дори и с танк ! Е при тази зима беше супер, но шанс.

Между другото бях тотално изперкал за уговорката ни, чак когато заспивах в неделя вечер се сетих че трябваше да пием кафе, ама ..
                        Важното е че сте свършили работа, пък живот и здраве ще се видим.

Поздрави!
                        п.п. ако на съпругата ти и се шофира може да си превърне досадното пътуване в интересно пътешествие, стига да си избира точния маршурут и достатъчно почивки

Коментар

Markoni, ами ти да беше почнал с това, че работата на съпругата ти е свързана с дискотека! Освен ако не сте решили да си дадете почивка един на друг, което не го виждам - иначе нямаше да има темата, като бивш собственик на клуб и DJ и бая години прекарани в бранша щях да те посъветвам да се не кахъриш за колата ами ... за жената!
                          Как я виждаш тая работа да бъхта толкова път в двете посоки и то за свободното време, което е малко и никога не стига!
                          Ти сам казваш, че си станал гроги и пътуването не е разумно и трайно решение! Това което имах предвид по горе, е че остане ли по за дълго самичка все ще се намери някой добър и услужлив Лос!
                          Това с "отворените бракове" по дефолт не свършва на добре ами мен ако ме питаш хващай и колата и жента ... и на Банско ... и си глеадайте живота!

Коментар

Хахахах,това го знам от личен опит.Аз докато следвах бях Диджей...там нямам тайни в тоя бизнес.Случая не е точно такъв.Инвеститорите са французи и скъпата само ще наблюдава и управлява финансите им...няма да има нищо общо с комплекса и работата му.То ще бъде дискотека,бар и ресторант с фирми подизпълнители.Плюс това сме и двамата над 40....и в брака няма тайни
                            Disco 1 бекъп

Коментар

Радвам се, колега! ... Пожелавам ви да бъдете щастиви и да бъдете ... заедно!

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                                - моинавам го всяка седмица и ще ти кажа , че зимата БЕЛОВО - ЮНДОЛА е непроходим дори и с танк...
                                Не плаши хората бе Иване.Аз съм шАфиОр от 1984 г.,до сега само веднъж съм минавал през Варвара от зор.И то защото двама летни шофьори бяха решили да се пробват като професионалисти...Просто се бяха заклещили така,че и пешеходец не може да мине...Ама имаше сняг...И гумите бяха "четири сезона"....
                                А по темата...Колега Маркони,вземи на жена ти едно самосвалче,щото в Банско скоро ще е съществено предимство да си носиш сняг на работното място...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X