Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Банско,избор на кола.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за Банско,избор на кола.

Здравейте приятели.Скоро ще се наложи жената да се мести в Банско за постоянно...активния сезон.Това са 3-4 месеца сняг, лед и киша ежедневно.
    Въпроса ми е конкретно Харви или ЦРВ би се справило по- добре с местния терен/само онроад/.ДИлемата е свързана и с 2 пъти в месеца Банско-Русе и обратно,където разхода и комфорта са фактор.Разглеждаме и варианта автоматик /CVT....защото пътя е сериозен като километри за една жена.
    Познавам Банско само в летен изглед и нямам идея за зимата.Да приемем ,че бюджета ми е 10-12к.Моля колегите да са толератни и да не ми препоръчват нещо извън марката Хонда....нямат никакъв шанс....
    Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
    Disco 1 бекъп
    Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

От: Съвет за Банско,избор на кола.

Според мен, с хубави зимни гуми и двете ще се справят, но ЦРВ-то е по-удобно за дългите преходи, за сметка на 1л/100 повече разход.

Коментар

И двете ще се справят доволно добре със задачата ! От друга гледна точка ако имаш мерак за ЦРВ сега му е времето а предполагам , че и половинката ще е доволна ако е карала и познава добре ХР-В то , пък и то е с по-малки габарити което е и по-удобно за повечето жени .
      Uaz 469 2.4 D MB
      KTM 600 ROTAX
      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Мне нямам мерак за ЦРВ Сравнявал съм ги и на пътя и на черно,Харвито ми е по-комфортно и в двата случая.Тук обаче няма опит с ЦРВ2,а то е опция в бюджета,само че няма да имам пари да го реновирам и обуя.....Също така не можах да барна Харви CVT,но имам автопилот/темпомат и за ръчката,така че отпада като вариант.Половинката наистина познава Харвито добре...1 година стаж на него в дъжд и кал и като съм пил тя кара.Ще се научи и на ЦРВ обаче ако се наложи....След година или две дай боже ще разискваме този въпрос за Акура...
        Disco 1 бекъп

Коментар

Младеж, нещо почна да ни объркваш. На едно друго място пишеш, че ще уреждаш жената с Дел Сол, ама сигурно си се уплашил че ще почнат я заглеждат Банскалиите и ще трябва да кърпиш тавана на Харвито заради рогцата. Утре пък ще вземе да се премести на Пампорово и ще трябва да съобразяваш колата и с местния терен. Ако все пак държиш на real time харизвай и Харвито пък ти скачай в CR-V II. А за Аcura RL можем много да си говорим... на месеца два три пъти я карам и затова намразих CR-V-то. Това чудо със 145км.ч на около 2800об.мин автоматик даде разход 7,8 бензин на круиз. При тази скорост замерих шума и беше около 95DB но в никакъв случай не усетих умора, вероятно от зимните гуми беше а и в честотен диапазон който не дразни тъй като и да се напъваш V-шестака не можеш да го чуеш. Ако можех да дотътря нещо такова от Америка, откъдето я внесохме преди 5 години на смешната цена от около 30000 USD забравям и за Цървита и За Харвита.
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

В Банско паркирането зимата вече си е проблем - целия център е синя зона и колите се бутат по малките странични улички, където Харвито ще е в стихията си! Отделно някаква особена проходимост вече не е необходима, подстъпите към града се поддържат редовно за да могат комшиите да идват и да оставят по някое евро! Нямам опит с ЦРВ, но Харвито така ми пасна, че не мога да си представя по-подходяща кола за БГ.
            Honda XL600LM, 1987
            Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
            Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
              Здравейте приятели.Скоро ще се наложи жената да се мести в Банско за постоянно...активния сезон.Това са 3-4 месеца сняг, лед и киша ежедневно.
              Въпроса ми е конкретно Харви или ЦРВ би се справило по- добре с местния терен/само онроад/.ДИлемата е свързана и с 2 пъти в месеца Банско-Русе и обратно,където разхода и комфорта са фактор.Разглеждаме и варианта автоматик /CVT....защото пътя е сериозен като километри за една жена.Познавам Банско само в летен изглед и нямам идея за зимата.Да приемем ,че бюджета ми е 10-12к.Моля колегите да са толератни и да не ми препоръчват нещо извън марката Хонда....нямат никакъв шанс....
              Абе! Маркони,ти на колко места пускаш една и съща тема,да не си дружка с админите.Повечето колеги от тука пишат и там,не е коректно към тях а и въобще,освен ако не е споразумение с администраторите за клиенти!Сори,ама така е кофти и за "Гуглето".Не се заяждам,просто и променяй малко заглавието!
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-03-14, 10:13. Причина: Цитат
              имах и Toyota Rav 4 2006g.
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.
              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Ами да,страхувах се ,че в червения форум няма да види въпроса ми някой от Банско.Ставаше въпрос за лични впечетления.И там ми отговориха ,че Харвито е "дъбест кар евър" и няма да се разделям с моя барутник,щот ми увисва риболова.Ще се вземе и подготви нова кола,която ...и да има външен вид По повод комплимента на Експлорера:Много ти благодаря за "младежа"-Така се чувствам и как изглеждем не ме интересува....но май всички ми викат дядо вместо чичо...визирам децата на улицата.С две ду,и проблема за Банско го разрешихме...остава междуградското.Колкото до Акурата....споменах го от гледна точка на това,че на ценен кадър се отпуска служебна кола от гледна точка на безопасност,Инвеститора е чужденец,а за тях тия неща са понятни и цифрата не е от значение.От друга страна в Русе има Акура,която съм карал и имам преки впечетления,без разхода естествено.Към думите на Експлорър мога да добавя експлозивна динамика в критични моменти-нещо безценно при изпреварване,А комфорта е без коментар...там Инфинити е беден братовчед .Много ви благодаря за съветите приятели!Едит:ДелСола си е гъдел,към който жената прояви интерес.При сегашните цени 2-4к лева една кола с подобни характеристики е лятно удоволствие.....т.е. няма нищо общо с гадното ежедневие
                Disco 1 бекъп

Коментар

Смях в залата 95dB шум в кола с претенции... По-скоро уредът не е бил у ред...

За чутовните разстояния за "градско" в Банско най-добре и вземи една хонда лого, а с икономисаните пари - по една нощувка на спа-то в Правец, че Банско-Русе за неопитен шофьор си е "околосветско пътешевствие"...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                    В Банско паркирането зимата вече си е проблем - целия център е синя зона и колите се бутат по малките странични улички, където Харвито ще е в стихията си! Отделно някаква особена проходимост вече не е необходима, подстъпите към града се поддържат редовно за да могат комшиите да идват и да оставят по някое евро! Нямам опит с ЦРВ, но Харвито така ми пасна, че не мога да си представя по-подходяща кола за БГ.
                    Имаш бегла представа за какво иде реч?!

А иначе - в нашето семейство, а и в половината околия е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да имаш поне ЕднА високопроходима кола вв изпровност през периода ноември - април! Било то москвич 408 с вериги, джипка, моторнашейна/ратрак и естествено чифт снегофодки в багажника
                    Сега по -сериозно, вече зимите не са така сурови както преди, но все се случва през година -две да навали метър и половина сняг и да стегне 20 дни целодневно под 0- та. Главните пътища са що -годе почустени, но масата криволичещи пътленца са непроходими с "цивилна " техника. Ама в общия случая всяко 4x4 ще свърши работа за града.
                    Както ти казаха и колегите, помисли сериозно за прехода Банско -Русе, че съм го минаваш няколко пъти през лятото и се изприщвах, пък през зимата ... по -добре автобусчето
                    И последно - банскалии са опасни

Коментар

Не знам колко са опасни банскалии.Познавам 4-5 и съм бил по квартири там.Страшно приветливи и гостоприемни хора.Естествено това е само повърхност,но съм безкрайно доволен.Минавал съм и двата пътя .За мен пловдивския път е по-удобен и разнообразен.Софийския е по-бърз,като изключим околовръстното.Разстоянието е същото,времето 6 часа.С една почивка 30 мин не е проблем за опитен шофьор с темпомат.Не знам от скоро какво стана със скоростния път.София-Благоевград В неделя ще отида до там да видя какво става с проекта и ще мина и двата маршрута?По думите на Стоянов,може да се оборудват едни верига...предполагам ще намеря.... отзивчив колега от Банско за обуването им ако се наложи.
                      Disco 1 бекъп

Коментар

Маркони, нета е пълен с клипчета, как готини мадами слагат вериги за по-малко от две минути, така че тука малко сухи тренировки ще са по-полезни от чакането на неволята
                        HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Все си мисля, че Фиат Панда ще се справи по-добре. Чесно казано, започвам да се разочаровам от Real Time системата при нас. Последно като слизах от източните Родопи в края на януари когато бяха виелиците, една астра зад мен не спря да ме натиска и като я пуснах уж щях да я догонвам ама нъцки, хем не беше без вериги. То нали сме със самочувствие та даваме повече газ и с това и тегло и приличен въртящ момент пак си има боксуване, че и двойно, хем уж съм с хубави гуми. Пък астрата си пере напред само с предно... Да вероятно при 30см сняг ще съм по проходим от нея ама то при такива преспи от КАТ ще задължат ползването на вериги в проходите и хич няма да им дреме за 4х4 или 8х2. Курортите пък се почистват редовно, тъй че аз бих заложил на повече системи за сигурност.
                          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Това са глупости.Пристигнал си жив и здрав,свършил си работа,колата е добре.....това е най-важно!
                            Disco 1 бекъп

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                              Пък астрата си пере напред само с предно...
                              - ще останеш удивен до къде можеш да можеш да стигнеш с прежалена кола и луд шофьор
                              Тази зима се качих с моя форд до една хижа в близост до Банско, имаше обилен снеговълеж и минимум 15см. пресен сняг в/у стария. Качих се от долу до горе с "всичката" газ (това съм го усвоил от джипката) + чистонови зимни гуми. Като стигнах хижата, хижаря ме погледна с въпросителен поглед и тъкмо да пита как е пътеката, а започнах да свалям багажа от колата . Е слизането беше приключение, но основната концепция е ясна - там където ще минеш с джипа, ще минат и доста леки автомобили. Разликата е че ти ще се прибереш спокоен и щастлив, а ентусиастите ще съберат изпопадалите чаркове в раницата и обратно пеша

И все пак по темата - някое куатро според мен и идеалният избор, евентуално може леко да се повдигне 3-4см. + по-височки гуми и цяла зима си джитка по града безпроблематично. А прибирането до Русе си остава трън в з@дника..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X