Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мит или истина за вредата от газово на Хонда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мит или истина за вредата от газово на Хонда

Колега не обичам да се заяждам НО обичам всичко да е ясно и чисто по математически.
    Значи моята хонда гори 13 газ градско бензин не съм я засичал но ще заложа твоя разход от 11.
    Сега да посмята ме:
    Казваш че тия които са на газ им трябва и 8 литра бензин на месец, което съпоставено по твоя разход означава изминати 73 км х 12месеца = 876км изминати на бензин.
    Изминаваш годишно 12000км от тях вадим 876км на бенз: 12000 - 876 = 11124 км на газ.
    11124/13(литра на 100км)=856 литра газ х 1,3 = 1113 лв.
    876/11(литра на 100км)=80 литра бенз х 2,54 = 203,2 лв.
    Общо за една година на мен са ми нужни 1316,2 лв за 12000 км.
    Сега е твоята сметка:
    12000км/11 (литра на 100км) = 1091 литра бенз х 2,54 = 2771,14 лв.

Сега да дръпнем чертата:
    Аз карам на газ и за 12000 км са ми нужни 1316,2 лв. , а ти караш на бенз и са ти нужни 2771,14 лв.. Така, че и да сложа цената на уредбата от 1000 лв пак съм по добре от теб през първата година. Всяка следваща вече ще съм много по на далавера от теб. А и за 3 години както казваш, че сменяш колите ще регулираш само веднъж клапани и няма да се издуха двигателя.

После видях, че питаш за 60000 как изглежда ами така:
    5години х 1316,2лв=6581лв+1000лв уредба = 7581лв тотал
    5години х 2771,14лв= 13855,7 лв
    Последно редактирано от koko__2002; 21-11-13, 23:14.

Коментар

В никакъв случай не го приемам за заяждане. Всички знаем, че в спора се ражда истината, а тя е някъде по средата Затова с някои неща не съм напълно съгласен, например моя среден разход на бензин е 11 на сто градско, но всички знаем, че като се запали колата тя гори над 20 на сто, след което в продължение на няколко минути, според външната температура започва да пада и в движение загряла гори под 10 на сто. Освен това, особено зимата не вярвам да тръгваш веднага, а поне 2-3 минути подгряваш двигателя.Това което искам да кажа е, че този бензин който слагаш при твоите сметки не трябва да го смяташ в изминали километри, а по скоро като константна величина и допълнителен разход. Второ разхода ти за закупуване на ГИ е изръсване предварително /освен ако не е на разсрочено плащане/, т.е ти влиза като разход веднага и ако така се направят сметките ще видиш, че първата година плащаш повече от мен. Вече по някое време през втората година разходите ти по колата стават по малки отколкото при мен, но тогава аз вече съм пуснал обява за продажба и нямам намерение да спонсорирам някого с 1000 лв Съгласен съм, че при изминаване на повече километри цената на ГИ се избива още първата година, но продължавам да твърдя, че не всичко е пари. Аз примерно сменям масло на 7500 км. и слагам най-доброто, познавам хора, които слагат възможно най-евтиното масло и го сменят на 15-20 хил. Аз съм маниак на тема поддръжка и искам колата ми да е в перфектно състояние и да съм сигурен в нея, а това няма как да стане, ако се интересувам колко пари мога да спестя по нея. Живи и здрави, това е моето мнение и виждане, което не държа да натрапвам на никого
      HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

За 20743 км съм заредил 57 л. бензин и 1978л. газ. По цените на които съм ги зареждал съм спестил 1712 лв. Това е за последната година. Естествено, че сменям масло и въздушен филтър редовно. Има някаква загуба на мощност, но за лек автомобил с 166 к.с. не е фатална. Пазя всички данни в екселска таблица.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

По-долу че се дублирах
          Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 22-11-13, 08:39. Причина: Дублиране
          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Коко, тука малко да не кажа доста ги поомаза сметките:
            Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
            11124/13(литра на 100км)=856 литра газ х 1,3 = 1113 лв.
            876/11(литра на 100км)=80 литра бенз х 2,54 = 203,2 лв.
            11124км. ще минеш с 1446 литра газ! Не се делят километрите на 13, а се умножават по 13/100. Давай сега наново сметките, щото иначе принципно си прав и уредбите се избиват средно за 10000км при разлика бензин- газ в цената 2 към 1. Защо изобщо се разискват подобни теми отново след като се предъвкани и изплюти. Иска се четене и след това всеки да си взима решението и да си носи последствията! А ако на някой му се занимава с развенчаване на митове, по Дискавъри има едни момчета дето това им е работата, да им стегне едно писъмце.
            Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 22-11-13, 08:40.
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Да дам и моите пет с'тинки.
              Цял живот карам на газ. Не знам, колко съм икономисал, но повече пари не съм видял. За първи път от 15 години карам на бензин и изобщо не мисля да минавам пак на газ. Не знам, колко повече съм дал, но не съм усетил бюджета претоварен. За джип с огромен, лаком мотор- да, газта е решение. Но за някаква пръчка с двигател до 2500 кубика е излишно. Ако не можеш да си платиш 10 литра бензин, то е ясно и цялата останала поддръжка, пък и самата кола, какви са.
              В сметката по далаверата от газта не влиза два- три пъти по- честата смяна на ауспусите, щото отзад е като чешма, филтри, омаслител, смачкани амортесьори и пружини, ограничен багажник, ограничен достъп до паркинги, ограничен пробег в чужбина ( на джипа бях срязал на половина резервоара, за да сложа газовия отдолу), смяна на газови инжектори, понеже газта ни е като шкурка.... Да, на газ е малко по- евтино, но чак без пари не е.
              А Хондичка, дето и без това мирише бензина да я мъчиш с газ??? Имал съм Сивик и Прелюд- никога не ми е минавало през главата да ги карам с нещо различно от най- якия бензин. Къде остава кефа?
              08седемшест5едно513четири

Коментар

Хай-й-де математици-и-и!Аз па смятах така.Точка.Като реших да спра да спонсурирам Вальо Златев реших така.Приех газта на цена 1,35лв,бензина на цена 2,45 лв.средно.Какво се получава за 10 000 км.на бензин и газ при тези цени!Така.
                Среден разход на бензин 9 литра,на гам вземам 13 литра.Лесно е бе.10000:на 100 равно на 100 х 9л. равно на 900литра бензин по 2,45лв.равно на 2205лв.за 10000км.На газ 100 х 13 равно на 1300литра по 1,35лв. равно на 1755 лв.плюс още 100лв. за бензин /аз толкова харча на година,като съм с ГИ-то/ ставам 1855 лв.Сега 2205-1855 равно на 350 лв.СПЕСТЯВАШ!Баси келипира,дал си 1200лв за ГИ,ми то след 40000 км.ще го избиеш и минаваш на пичалба.Баси това са 4 години,ужас.Сега!Да ама не!Аз 10000 км ги минавам за има няма 5-6 месеца-правя около 25 000,28 000км. на година.Вече ГИ то го имам от две години.Начи трябва вече да съм и спестил към 450лв. за клапани,Аде от тях ще извадя 35 лв.че веднъж съм ги регулирал вече.ИСТИНАТА!Ако караш много километри ГИ си заслужава.Ако караш малко-по 10 000км на година-момчета моля Ви не си барайте колите!У-у-у-у ама надъвках се.Ху,А,пу-у-у.Джвак,джвак!Баси дъвката!
                имах и Toyota Rav 4 2006g.
                Mitsubishi Lancer 2008g.
                Honda CR-V 1998г.
                Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение
                  В сметката по далаверата от газта не влиза два- три пъти по- честата смяна на ауспусите, щото отзад е като чешма, филтри, омаслител, смачкани амортесьори и пружини, ограничен багажник, ограничен достъп до паркинги, ограничен пробег в чужбина ( на джипа бях срязал на половина резервоара, за да сложа газовия отдолу), смяна на газови инжектори, понеже газта ни е като шкурка.... Да, на газ е малко по- евтино, но чак без пари не е.
                  А Хондичка, дето и без това мирише бензина да я мъчиш с газ??? Имал съм Сивик и Прелюд- никога не ми е минавало през главата да ги карам с нещо различно от най- якия бензин. Къде остава кефа?
                  Хубаво е че си имал Хондички,ама си личи ,че си нямал CR-V-там ограничение за багаж,тежест и т.н. няма.Е как тогава да ни и шибнеш една газова бутилка изодзадзе!
                  имах и Toyota Rav 4 2006g.
                  Mitsubishi Lancer 2008g.
                  Honda CR-V 1998г.
                  Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Мислех повече да не пиша в тая тема, ама ето я и мойта сметка, провокирана от по-долното изречение на Павката, който иначе е готин ама по лесно ще го убедя на кило Староселска ракия.
                    Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                    ИСТИНАТА!Ако караш много километри ГИ си заслужава.Ако караш малко-по 10 000км на година-момчета моля Ви не си барайте колите!У-у-у-у ама надъвках се.Ху,А,пу-у-у.Джвак,джвак!Баси дъвката!
                    И тъй- на година минавам поне 10000км градско чисто на газ:
                    • 100км изминавам с 11л. бензин х 2,50лв= 27,50лв.
                    • 100км изминавам и с 12л. газ х 1,30лв. = 15,60лв.

Разликата е почти 12лв. на 100км. което при пробег 10000км вече става 1200лв. - цената на инжекциона.
                    За тия 10000км не сменям нито филтри нито нищо. Колко съм карал на бензин не смятам, щото не съм го хвърлил на вятъра а съм изминал определени километри, които съм щял да измина дори и без газова уредба.
                    Сега ИЗВОДЪТ- Заслужава си и то много, за коли които се карат особено градско и които предвиждаме да караме повече от една година. Надявам се това да изчерпва въпроса за тези на които не им се смята конкретно възвръщаемостта и недостатъците при планирания от тях за газифициране марка и модел автомобил.

Коментар

Ех кога ли ще се отърва от газовите, като хич не обичам нафтата, сигурно съм обречен цял живот да карам на газ
                      п.п. Не Ви знам сметките ама мен много ме боли като дам 20 лева за бензин и с него не мога да мина и 80 км в града, а с 20 кинта газ си знам едни 130.
                      Последно редактирано от zero; 22-11-13, 09:57.
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от pavle Преглед на мнение
                        Хай-й-де математици-и-и!Аз па смятах така.Точка.Като реших да спра да спонсурирам Вальо Златев реших така.Приех газта на цена 1,35лв,бензина на цена 2,45 лв.средно.Какво се получава за 10 000 км.на бензин и газ при тези цени!Така.
                        Среден разход на бензин 9 литра,на гам вземам 13 литра.Лесно е бе.10000:на 100 равно на 100 х 9л. равно на 900литра бензин по 2,45лв.равно на 2205лв.за 10000км.На газ 100 х 13 равно на 1300литра по 1,35лв. равно на 1755 лв.плюс още 100лв. за бензин /аз толкова харча на година,като съм с ГИ-то/ ставам 1855 лв.Сега 2205-1855 равно на 350 лв.СПЕСТЯВАШ!Баси келипира,дал си 1200лв за ГИ,ми то след 40000 км.ще го избиеш и минаваш на пичалба.Баси това са 4 години,ужас.Сега!Да ама не!Аз 10000 км ги минавам за има няма 5-6 месеца-правя около 25 000,28 000км. на година.Вече ГИ то го имам от две години.Начи трябва вече да съм и спестил към 450лв. за клапани,Аде от тях ще извадя 35 лв.че веднъж съм ги регулирал вече.ИСТИНАТА!Ако караш много километри ГИ си заслужава.Ако караш малко-по 10 000км на година-момчета моля Ви не си барайте колите!У-у-у-у ама надъвках се.Ху,А,пу-у-у.Джвак,джвак!Баси дъвката!
                        Павле, тука съм напълно съгласен с теб Ако можеше и спестените пари от газта да се трупаха в банката при всяко зареждане и да им се начисляват и лихви докато се наложи да сменям глава и аз щях да мина веднага на газ на момента без да се замислям
                        HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Аз съм имал 2 хонди ЦРВ и трябва да ти кажа, че максималния ми разход на извънградско е 19.2. При нормално шофиране, падане под 10 е тегава работа. Първата ми беше 98 година и харчеше според показателя на километража минус нулата. Т.е. 120 -12/100, 140- 14/100 и естествено при 80 - 8/100.

Което само по себе си не мисля че е някаква икономия, имайки предвид славата на Хондите по отношение разход. Та газ и Хонда ЦРВ си е съвсем в реда на нещата, особено при излизане по магистрали или по-нервно каране.

Колкото до старата тема газ-бензин, аз също не съм привърженик на газта, досега съм сменил немалко автомобили и винаги са били бензин без газ. Технологиите обаче се развиха доста и около мен нямам приятел, който да е недоволен от наличието на газова уредба. Така че, мисля да скачам.

Коментар

За мен лично има и още един аспект относно таз/бензин и това е "отпускането"......или ако на бензин си минавал 15к на година ,то с газ неусетно започваш да минаваш 20к и отгоре просто ,защото на газ е по-евтинко и започваш да си позволяваш примерно да се разходиш до еди-къде-си не по 5 ,а по 8-10 пъти и в крайна сметка даваш същите пари за гориво в годината......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X