Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно поведение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странно поведение

Ехо-оу!Ко направи бре!Зор ,зор колеги помощ ,а никакъв те няма.Що стана прави ли нещо,от какво се оказа!
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Жилото на газта е добре - движи се леко и има луфт, в смисъл - не е обтегнато на струна. Иначе в момента не го прави толкова осезаемо и за това не съм ходил да настройвам газовото. Миля си дали няма значение и каква газ се зарежда ? Друго, което ми направи впечатление е, че колата не може да се изфорсира добре, когато е студена, и това го прави само на газ - като прекъсване или по-точно замисляне при подаване на газ, но като загрее и се оправя. Не знам дали това има отношение към предърпването.

Коментар

Ако съм разбрал правилно, пускаш газта на първа оборотите падат докато стигнат близки до оборотите на празен ход, и изведнъж почва яко лашкане. Ако е така то търсиш под вола теле нищо и няма на колата. И то го прави според обстоятелствата, ако искам и моята ще го направи, ама като не искам знам как да я накарам да не го прави когато искам да пелтеча в задръстване едва едва за да избегна постоянното спиране и тръгване Отпускам по плавно газта докато спаднат до обороти на празен ход и колата все още се държи кротко, тогава съвсем внимателно изчаквам МПХ да отреагира и да подаде тои газ, а с крака леко коригирам и махам крака от газта тогава колата продължава да си се движи на празен ход. Има вероятност по някое време да почне да се "залюлява" и ако не пипна леко газта ще почне да сеца. Това е за което аз си мисля че разказваш, ако не е това не знам какво е Как ти е дистрибуторната капачка? моята също се замисляше при рязко подаване на газ преди да сменя капачката, първом леко заглъхваше тогава се форсираше.
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

По газовата уредба вичко е наред, пичовете много се занимаваха но казват че с газовото всичко е наред. Проблема е другаде. Колата прекъсва при рязко подаване на газ в ниските обороти - по-осезаемо на газ и когато е студена, като мине на високи обороти и се изфорсира добре.При плавно подаване на газ също е добре. Миля си дали това клатене не е заради прекъсването!!! В понеделник на чичко доктор за диагностика да видим какво ще каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
            Ако съм разбрал правилно, пускаш газта на първа оборотите падат докато стигнат близки до оборотите на празен ход, и изведнъж почва яко лашкане. Ако е така то търсиш под вола теле нищо и няма на колата. И то го прави според обстоятелствата, ако искам и моята ще го направи, ама като не искам знам как да я накарам да не го прави когато искам да пелтеча в задръстване едва едва за да избегна постоянното спиране и тръгване Отпускам по плавно газта докато спаднат до обороти на празен ход и колата все още се държи кротко, тогава съвсем внимателно изчаквам МПХ да отреагира и да подаде тои газ, а с крака леко коригирам и махам крака от газта тогава колата продължава да си се движи на празен ход. Има вероятност по някое време да почне да се "залюлява" и ако не пипна леко газта ще почне да сеца. Това е за което аз си мисля че разказваш, ако не е това не знам какво е Как ти е дистрибуторната капачка? моята също се замисляше при рязко подаване на газ преди да сменя капачката, първом леко заглъхваше тогава се форсираше.
            Чудех се дали да не го напиша аз това На всяка кола може да се "постигне" описания проблем. 1-ва предавка не е за каране, а само за завъртане на гумите - и се ръга 2-ра. Та всяко отпускане на газта на 1-ва - си е "ненормална" ситуация при шофиране. Ако дам газ и си дръпна крака от педала и мойта ще го направи.
            За прекъсване при подаване на газ - по скоро дистрибуторна капачка, свещи... нейде там е грижата...
            Брех сам си се чудя от кога зех да ги разбирам и аз тия ДВГ-та бее..
            Последно редактирано от hristo102; 13-12-13, 13:45.

Коментар

Добре да предположим че не сме те разбрали, и имаш проблем с претрисане на празен ход преди да се изфорсира хубаво колата. Или с други думи като дадеш рязко газ първо претриса тогава се форси, така ли ? Ако е така при мен това се оправи (въпреки че беше съвсем незначително) след смяна на дистрибуторна капачка, свали я и виж на къв хал са електродите, предполагам са яко наклепани вече и са останали на 1/3 от размера си (изтъняли)
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от hristo102 Преглед на мнение
                На всяка кола може да се "постигне" описания проблем. 1-ва предавка не е за каране, а само за завъртане на гумите - и се ръга 2-ра. Та всяко отпускане на газта на 1-ва - си е "ненормална" ситуация при шофиране. ..
                Абе пробвах няколко пъти и загряла и студена и не мога да го докарам това.върви си на първа без да сяца и като дам газ излита.ППХ на границата на оборотите в движение-при мен са 1000-1100,са програмка в бензиновия комп със сериозно време на дюзите...около 3,5мс и отворен мотор за ПХ 20-27%.Границите са широки,защото по наклон и баир се следят зададените обороти.На газ е същото ,но времената са 5-6мс,зависи от коефициента.
                Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                Disco 1 бекъп
                Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

След сменени кабели, свещи, капачка с палец, бубина и обстоен преглед от един куп майстори проблема си стои - при рязко подаване на газ колата предърпва. След смяна на големия тампон на двигателя не тресе толкова злвещо но си придърпва......Просто иска газта да се подава плавно.

Коментар

Сериозно ли?От кой град си?Оправи си профила.Пусни една снимка на монтажана тва ГИ.На хондовска диагностика закача ли колата?Има разни тънкости,,,TPS,Knock sensor...
                    Disco 1 бекъп

Коментар

На мен ми се струва че е от TPS-са
                      Honda CR-V B20Z1

Коментар

От Бургас съм, а газовото е BRC. Мисля да проверя пак клапаните, въпреки, че ги регулираха скоро (преди около 10 хил.км.). И в тоя ред на мисли, какви трябва да са хлабините при положение, че колата се кара на газ?

Коментар

Това Бургас го напиши в профила,допълни и какво караш,така че като погледне човек да не те пита,след всеки въпрос.Клапаните са като на бензин...
                          Disco 1 бекъп

Коментар

Честита нова година и много здраве на всички.И аз съм със същия проблем,на ниска скорост отпусна ли педала забива подам ли газ подскача .Другото което е вдига сваля обороти на газ, бензин.Тампоните са здрави на двигателя,регулирани клапани,два три пъти чистих дросела степ мотор и ефект никакъв.Но като реши върви като самолет,без никакви проблеми оборотите са шест ,и не забива.На пролет смятам да е карам при Апостолов .Сега последно като е карам на газ прекъсва, направо спира все едно че свършва газта но не прехвърля на бензин а направо спира и после пак е самолет..Има ли нещо,което някъде да се задръства,запушва или иска лаптоп.

Коментар

Първоначално публикуван от PRANGATA Преглед на мнение
                              Честита нова година и много здраве на всички.И аз съм със същия проблем,на ниска скорост отпусна ли педала забива подам ли газ подскача .Другото което е вдига сваля обороти на газ, бензин.Тампоните са здрави на двигателя,регулирани клапани,два три пъти чистих дросела степ мотор и ефект никакъв.Но като реши върви като самолет,без никакви проблеми оборотите са шест ,и не забива.На пролет смятам да е карам при Апостолов .Сега последно като е карам на газ прекъсва, направо спира все едно че свършва газта но не прехвърля на бензин а направо спира и после пак е самолет..Има ли нещо,което някъде да се задръства,запушва или иска лаптоп.
                              Някой споменал ли е някъде проблема за тези симптоми? Че и моята нещо ме дразни с тези проблеми!
                              KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X