Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно поведение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно поведение

Здравете колеги,
    става дума за следния проблем: когато карам на първа (примерно в задръстване) и си махна крака от педала на газта, съответно колата започва да намалява от скотоста си, доката не рече тряс и забива муцуната, после пак и пак, докато не подам мноого нежно газчица, щото ако прсото подем газ го прави същото нещо, ама на обратно подскача цялата кола. Много е дразнещо и трудно се кара. Сеща ли се някой от какво меже да е?

От: Странно поведение

Кажи първо за каква кола иде реч.Марка , модел година .Бензин или дизел.Все пак не може да гадаем.Ръчна кутия ли е автомат ли е.АКо искаш отговор питай правилно.
    Ford Bronco II 2.9 V6
    Уаз 469Б
    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
    0899846606

Коментар

Износен съединител? Пипана ли е трансмисията скоро?

Коментар

Автомобила е Honda CR V 98г с газов инжекцион BRC. Сменил съм свещи, кабели, дистрибуторна капачка и стъпков мотор. Относно съединителя - отделя доста горе, но не буксува, иначе като се замисля и доста трудно се потегля - понякога с въртене на гуми или с гасене на автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от K.Iliev Преглед на мнение
          Здравете колеги,
          става дума за следния проблем: когато карам на първа (примерно в задръстване) и си махна крака от педала на газта, съответно колата започва да намалява от скотоста си, доката не рече тряс и забива муцуната, после пак и пак, докато не подам мноого нежно газчица, щото ако прсото подем газ го прави същото нещо, ама на обратно подскача цялата кола. Много е дразнещо и трудно се кара. Сеща ли се някой от какво меже да е?
          Е-е-е-е опиши малко по потробно де!Колегите са прави за каква кола става въпрос.Явно е за Хонда,ама коя разновидност,коя генерация,какъв двигател.Оборотите как се държат око е хонда-те имат оборотомер-играят ли не ли,след като забие муцуна както казваш -гасне ли-,па на втора прави ли го,па при изключена скорост ли това докато спираш със спирачката по инерция-ама опиши по подробно Де????
          имах и Toyota Rav 4 2006g.
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.
          Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

При колко оборота го прави това "тряс" колега и само на газ или и на бензин? По принцип като отпуснеш газта при включена предавка и обороти мисля че над 2000 си в състояние на принудителен празен ход, но той не може да трае вечно спадайки оборотите щото колата ще загасне. Има един момент в който се включва горивото на празен ход мисля и явно там е проблема при теб. Може и нещо по дроселовата клапа да е щом казваш че не потегляш еднакво винаги, но докато не си го представим по-добре явлението едва ли някой ще се нагърби с диагноза.
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Трябва да се гадае ,което е нормално за тук.Най вероятно става въпрос за неправилно настроен режим на ГИ за излизане от ППХ.
              Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
              Disco 1 бекъп
              Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Прави го както на газ така и на бензин, но по странното е, че не го прави постоянно, или поне не е толкова осезаемо всеки път. Прави го на всички скорости, но на първа е най-осезаемо. Ще се опитам да обясня поведението и когато карам на пета - махам си крака от педала на газта и колата притриса, когато подам газ по-рязко колата пак притриса, когато подам газ много внимателно и плавно не се усеща. Това притрисане се усеща още в началото на поставянето на крака върху педала на газта. Ако го поставя много плавно и когато колата поеме малко, след това колкото и рязко да доподавам газ - колата си ускорява нормално. Оборотите не играят - при подаване на газ (на място и на свободна) двигателя се изфорсира и като паднат на 1000 ги задържа за малко след което стигат до около 700-800. Тук ми прави впечатление, че като изфорсирам до около 2000-2500 до около 1000 падат бързо. Относно дроселовата клапа - не отдавна я свалих и много внимателно я почистих със спрей (мисля, че за почистване на кабуратори)- стана като нова. Клапани също скоро регулирах, както и правих елкон, където ми казаха, че всички датчици по колата работят нормално. Гзовото е ново и също е регулирано. Започвам да си мисля, че може би наистина е от съединителя..?

Коментар

За всеки случай провери тампони на двигателя/дали се клати лесно с ръка/и втулки на предни носачи. Най-лесно става като вдигнеш колата на крик и пробваш да преместиш гумата напред-назад. Ако има луфт и на двата долни носача мое и да е от това но пък ще ти тропа като я караш по дупките.
                  Honda CR-V I 2000 г.
                  0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

...Относно съединителя - отделя доста горе, но не буксува, иначе като се замисля и доста трудно се потегля ...
                    Колите ни на тази възраст са средно по над 250 000 км, така че мисля отговора е ясен .... ИМХО
                    Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Преди няколко хиляди километра сменях съединител, колата беше на 204000км. Стария беше с надран притискател от нитовете. Единственият проблем беше че педала беше страшно твърд. Нито буксуваше нито нищо. Предполагам че е оригиналния съединител. Много ме съмнява, че проблемът може да е от него освен ако не е пред разпад. Щом го прави на бензин, то вероятността да е в газовото е сведен до минимум. Нещо при монтажа на дросела да не е объркано?
                      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Колега Илиев,след като горе долу описа малко по подробно проблема и доколкото разбирам става въпрос за гозов инжекцион,а не газова уредба" Гзовото е ново и също е регулирано"т.е. не казваш газовата,Та!Ако си с газов инжекцион има голяма вероятност,ама много голяма въпреки,че съ ти казали,че ти е регулиран,да не са настроени времената на задържане отварянето шибърите на рейката.Такова нещо се получава обикновенно когато се скапят гумичките уплътняващи шибърите на рейката-примерно ако се кара с газ от "Петрол" в която се слага по малко керосин,който ги разяжда.Решение има сменят се гумичките с такива дето издържат на нефтопродукти и готово.В твоя случай въпреки ел.кона и датчиците съм склонен да мисля,че найстина не ти е настроен този времеви диапазон на работа на рейката ти.Настройката на колата трябва да се прави/нали е Хонда/на ГИ-то в движение на автомобила-сяда човека с компа,кара и гледа,спира настройва,после пак и т.н.докато се получи оптималния вариант.А!сетих се и още нещо-полезно е за нашите автомобили газовата смес да е леко по богата.Отиди да ни настроят ГИ-то-от там е проблема.Това,че го прави и на бензин не трябва да те подвежда-ГИ-то лъже половината електроника на колата за да си мисли,че работи на бензин и работата на бензин също се разбазиква при слагане на ГИ-така,че е нормално и там да прави проблеми.Това,че падат рязко оборотите и задържат на около 1000 и след това бавно падат до около 750 колкото трябва да са-говори за работа на ГИ,но точно това рязко падане,задържане и после падане постепенно говори за мене-по късо време на отваряне шибърите и пускане на по малко газ-автомобила му беднее сместа.Ако не го прави всеки път е защото зареждаш от различни места газ!Отиди да ти дорегулират регулират ГИ-то!А,и да не забравиш да пишеш какво е станало!
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.

Коментар

Здрасти на всички,
                          та така - имам един тампон на двигателя, които е скъсан, но не мисля че е от голямо значение, защото не е основен, въпреки това ще го сменя /не вярвам да е много скъп, а и със смяната мисля, че ще се справя сам/......ааа става дума за тампона пред лявата гума.
                          -" луфт и на двата долни носача" - след като смених предните биалетки и едни тампончета на стабилизиращата щанга колата плува като параход и единственото което чувам е скърцане от тавата под предната лява седалка, което много ме дразни и усещам как тавата заминава за мазата
                          - съединителя - и аз мисля че му е време, въпреки, че не буксува .....но ще е по натам......четох за корейско Валео във форума ,само си мисля, дали ще уцелим точния модел за моя мотор..
                          - Газовия инжекцион - след монтажа на газовото правихме няколко пъти настройки точно така - каране и до мене пича с компа си настроива. Не е проблем да го помоля да погледне пак настройките и в частност "
                          времената на задържане отварянето шибърите на рейката" и да обогати сместа, само дали няма да се отрази на разхода, щото в момента ми гори 12-13 градско /бях чел някъде, че хондите обичат високите обороти, та гледам да не я лишавам моята /
                          - "Нещо при монтажа на дросела да не е объркано?" - Съмнявам се - просто няма какво да се обърка там ...??
                          Ще пиша след като настроим отново газовото, само да намеря малко време..

Коментар

Здрасти на всички,
                            само дали няма да се отрази на разхода, щото в момента ми гори 12-13 градско /бях чел някъде, че хондите обичат високите обороти, та гледам да не я лишавам моята /
                            -
                            Не бой са няма да гори повече!
                            Mitsubishi Lancer 2008g.
                            Honda CR-V 1998г.

Коментар

Чакай,че се сетих още нещо!Ако всичко по колата и ГИ-то е наред,настройки мастройки и т.н.То тогава погледни жилото на педала на газта,виж го колко е стегнато или отпуснато,развърти регулиращата гайка и го раздвижи с ръка.Ако е започнало нещо да се закъсва вътре в шлауха или се е разтегнало,не успява да затваря дросела навреме и колата също прави твойте симптоми.Виж и това,може да е от него!!!
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X