Обява

Свий
Няма добавени обяви.

изгасна двигателя и не иска да запали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: изгасна двигателя и не иска да запали

Между 9-18 ч. може да се чуем 0899920787. Петков

Коментар

Колега horo, реши ли проблема? Предполагам, че и за другите ще е интересно да разберат как Да не стане пак поредната тема, дето някой като е на зор изписва романи, а като реши проблема не се сеща и един ред да напише до следващия път, като се прецака нещо...
      HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Здравей Скон,
        Не съм решил проблема и затова не пиша.
        Последно налях масло шел 5/30 /преди 1500 км./ досега е изгорила около 1 л.
        Понеже времето застудя не съм правил нищо.
        Мерих газовете-изгарянето е добро.
        Явно иска някаква интервенция но не знам каква?
        Поздрави.

Коментар

С този вискозитет и чисто нов двигател от този тип ще гори масло

Коментар

Здравей колега Стоев,
            За кола на 160000 км. и след описаните по горе приключения ,какво според теб трябва да е маслото.

Приемам мнения и ще пробвам

Поздрави

Коментар

Здрасти.По принцип двигателите на Хонда го обичат маслото.От Б-сериите този на ЦРВ гори най-малко масло защото е най-ниско оборотен.Колата дали е на тези километри си знае само тя.А и това е без значение.Аз всичките си коли карам с "дебели" като вискозитет обикновенно -рейсингови масла.Пълна синтетика 5/50 ,10/50 ,15/50 ,20/50 или 5/60 ,10/60 , 20/60. В краен случай полусинтетика 15/50 или 20/50.С по -гъстото масло от този тип си подсигуряваш по добра защита за двигателя заради по-стабилния маслен филм и по-високо налягане,и възможно най-нисък разход на масло спрямо по-ниските вискозитети.Като марки най-добро е Мотул,Якко ,Мегуин .Избягвай популярните марки защото имат доста ментета и обикновено това също е причина за по-голям разход(това също от опит).Общо взето за моторспорт маслата Мотул са най добри но няма да ти хареса цената.Ако с такова масло пак имаш голям разход тогава само ремонт може да ти помогне .Или доливане(както правя аз )щото ме мързи да правя ремонт Или някаква добавка

Коментар

Благодаря Стоев, от Мотула като начало коя модификация да избера /6000;8100 или друга/
                Поздрави

Коментар

Колегата ти е препоръчал двойно естерни масла,които се водят компетишън серия на мотул.Цената да не те плаши,пробега е двоен при нормално каране.Това са рейсинг масла и са върха на сладоледа.Имат аналози от Яко и Бардал примерно,но аз съм се напробвал достатъчно и заставам зад Мотул като Хай-енд масло.Естествено консерва 2 литра .Влез на сайта на Мотул или Проспийд да видиш спецификациите.
                  Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                  Disco 1 бекъп
                  Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                    Колегата ти е препоръчал двойно естерни масла,които се водят компетишън серия на мотул.Цената да не те плаши,пробега е двоен при нормално каране.Това са рейсинг масла и са върха на сладоледа.Имат аналози от Яко и Бардал примерно,но аз съм се напробвал достатъчно и заставам зад Мотул като Хай-енд масло.Естествено консерва 2 литра .Влез на сайта на Мотул или Проспийд да видиш спецификациите.
                    Да ,колегата ме е изпреварил.А ако не искаш да караш компетишън,избери най високата цифра(8100 е за синтетичните ,колкото цифрата отива на долу ,толкова маслото отива в по нисък клас),като спазиш и изискването за по-голям вискозитет.Но с компетишъна разхода на масло определено е по-малък.

Коментар

Само за пробега да дообесня...С това масло имам(за ЛьоМан говоря) 22к километра нормално каране 4 смени- 90к километра.На всеки 10к километра доливам 500 мл да подновя добавките.
                      Disco 1 бекъп

Коментар

Здравейте,
                        Спрял съм се на Яко VX 500 /10х40/ или VX 300 /10х40/
                        Според Вас стават ли?
                        Поздрави

Коментар

Как се спря ?Нали за 50...60 ти обеснява колегата?Тва си е проста полусинтетика..
                          Disco 1 бекъп

Коментар

Сравнявах вискозитетите при 40 ,100 С и вискозния индекс с маслото което препоръчва Хонда /не помня инициалите/ и шела 5х30 с който съм сега.
                            Надявам се да има тенденция за намаляване разхода на масло в сравнение с шел 5х30.До перипетиите в първите постове съм карал само с 5х30. Не трябва ли първо да пробвам с марково масло от по вискозен клас от 5х30?
                            Поздрави

Коментар

Гледам че много не се вслушваш в съветите,ама като ще е Якко ,поне да е 15/50 полусинтетика.На Баща ми ЦРВ-то върви с такова и не е с голям разход на масло.

Коментар

Здравейте,
                                Вслушах се в съветите Ви и сипах по гъсто масло 15х50.
                                Резултата:разхода намаля но за 1000км. около 400мл./може би е малък пробега за оценка/
                                Тест: На студено пуши.Загрях до работна температура/вентилатора включи/ и задържах на място около 5 мин. на 3500-4000 об.
                                Отзад непрекъснато димеше.Явно нещата са за сигменти /дайте мнение и за други тестове//.
                                Откъде да взема оригинални части /може и на лични за да няма реклама/.
                                Колко излиза ремонта.
                                От В.Търново съм препоръчайте сервиз.
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X