Здравейте. Благодарение на този форум цр-в 1-ва ген. натежа, като избор на бъдещото ми превозно средство. Изчел съм голяма част от темите и все пак имам много неизвестни. Насочил съм се към Хонда с 147 коня, и смятам да я обзаведа с ГИ. Нека някой да каже кой двигател е за предпочитане, все пак не искам в баир да спирам климатика или също при изпреварване. Другото ми притеснение е, че съм от Търговище и не знам къде да я газифицирам, когато и ако му дойде времето. Това е на първо време, но ще имам още въпроси. Поздрави.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кандидат Хондажия
Свий
X
-
От: Кандидат Хондажия
Кой двигател ... ми нямаш голям избор
Два литра, бензин, избираш между 128 или 147 коня, друго нема.
Както каза Коко, какво си карал досега?!
Хондата иска обороти, т.е. при изпреварване и баир по-ниска предавка и ... оборотомера над 3500. Най- му е добре към 5000 об/мин, там някъде са максималните мощност и въртящ момент.
Моя 128 коньов автоматик си катери 10%-ен наклон, независимо с колко товар, на 3-а (директна), 5500 оборота със скорост 120 км/час и може още.
За газта нямам мнение.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
Коментар
-
Първо напазарувай пък тогава мисли газта.Над 100-на коня нямаш порблем с изпреварването с климатик,още повече има електроника,която го изключва автоматично при пълна газ.Избора е цялостно състояние на возилото,иначе и двата мотора имат щастливи собственици.С газчицата няма проблем,само по-редовно се донастройва системата и се гледат клапанчета.Останалото е късмет!Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
Disco 1 бекъп
Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа
Коментар
-
И за да не си говорим глупости после, еле и ако е автоматик, вземи прочети къде и защо САМО Хонда течности се наливат.
Коментар
-
Първоначално публикуван от qvor4o4 Преглед на мнениеЗдравейте. Благодарение на този форум цр-в 1-ва ген. натежа, като избор на бъдещото ми превозно средство. Изчел съм голяма част от темите и все пак имам много неизвестни. Насочил съм се към Хонда с 147 коня, и смятам да я обзаведа с ГИ. Нека някой да каже кой двигател е за предпочитане, все пак не искам в баир да спирам климатика или също при изпреварване. Другото ми притеснение е, че съм от Търговище и не знам къде да я газифицирам, когато и ако му дойде времето. Това е на първо време, но ще имам още въпроси. Поздрави.имах и Toyota Rav 4 2006g.
Mitsubishi Lancer 2008g.
Honda CR-V 1998г.
Honda CR-V 3 2008 2.4 automat
Коментар
-
Здравейте. Сегашния ми автомобил е голф 2-ка 1.6 турбо дизел. За малкото си коне върви като луда, даже в баир пълна с 5 човека ускорява. Аз по принцип съм си заклет дизелжия, но за добро или лошо 1-вата ген. на цр-в няма дизел. Не харесвам старите газови уредби, където ако работи на газ, то почти сигурно е, че на бензин не и още куп други проблеми. Днеска звънях на една обява, но беше вече продадена. Предпочитам да не бързам, но да намеря нещо читаво. Между другото как да проверя 4х4 системата на място, ако нямам възможност да я вдигна на подемник примерно.
Коментар
-
Колега малко ще ти е кофти проблема, че ускорението ще го усещаш след 3500-4000 оборота, а не както сега след 2-2500 като ти се включи турботоВъртиш пълен ляв или десен и тръгваш с газ, ако има проблем с дифа ще чуеш свирене. Ако няма проблем я караш на камачки или пясаклив асвалт и тръгваш рязко ще видиш в огледалото как и задните гуми фърлят яко. На асвалт тръгваш яко и ако само просвирят гумите и после спрът значи ти се включва задното.
Коментар
-
Съвсем сериозно- вземи някой, който ги разбира тия коли, и с него на оглед и тестово каране, че и на канала. Иначе, къде светулка, къде на фаса на горския...
Коментар
-
След турбодизела Хондата ще ти се стори тромава и шумна. Покарай някоя чужда преди да купуваш да не те е яд после. Имам приятел който се качи от 2 литра турбодизел на ЦРВ I и не иска да го гледа вече."Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"
Коментар
-
Благодаря за съветите. Оглеждам се, но не намирам това което искам. Гледам бая от обявите са от Враца и региона, а там ме е страх да не ме изработят джамбазите, че такава слава им се носи.Някой ако знае нещо читаво да казва.
Коментар
-
HONDAEXPLORER
Преди ЦРВ-то имах Голф 3 и Опел астра, за мен бяха хубави коли НО сега да ти кажа скоро се качих в опела и... направо се зачудих как може да правят такива тесни колиДа же като сядах се стреснах, че ми го няма пода и ще седна на асвалта
Коментар
-
4 по 4 системата можеш да провериш и на валяци в някой сервиз. Вкарваш предните гуми и задните трябва да те избутат. Иначе наистина вземи някой който се е докосвал до хонда, джамбазите са едни и същи навсякъде. Пък и нали знаеш- жена и кола на късмет.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар