Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за развиване на свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за развиване на свещи

Здравейте, колеги! От три дена съм горд собственик на СР-В ІІ генерация 2003 год. К20 - 150 коня бензин. Всичко по колата е тип топ, много ми харесва Веднага смених маслото в двигателя, филтрите и термостата, че много бавно загряваше. Тръгнах да сменям и свещите и ядец! Две от свещите на 1 и 4 цилиндър не искат да се развиват. Майстора, при който ходя не иска да рискува да скъса някоя свещ и се отказа и сега се чудя къде и как да ходя да ги сменям!? От Варна съм. Някой препатил, ако може да даде малко акъл, но на време ще съм му много благодарен
    HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

От: Въпрос за развиване на свещи

Развиваш на загрял добре мотор с добър ключ с постепенно усилие, не рязко.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Общо взето си е проблем,който говори доста.Вариантите са няколко.Единия е по-горния от колегата Джамбазов.Втори вариант да се развият на една четвърт и да се наквасят с спрей.Трети вариант да се подложи двигателя на чистене от нагар ,било с добавка в горивото,било със специализирани методи...примерно Xenom.'
      Причините примерно са 3:Нагар в горивна камера,нагар в самата резба,развалени резби и завити свещи по "оня метод"Малко на късмет работата.В най лошия вариант развалена резба се оправя със специализирана ремонтна втулка(стоманена)за развалени резби.Иначе табиатлия би свалил глава даже ако се наложи..Най добре е консултация с обслужащия майстор,който да взем решение и съответно после да си носи последствията ,сори че съм откровен...
      Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
      Disco 1 бекъп
      Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Маркони , много изчерпателно но и много "черно"!
        Не всеки път е толкова зле,но го има в зара!
        Колега, запали ,покарай да загрее колата и пробвай да развиеш,но не криви рамото на удължението!
        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Опита за развиване беше на напълно загрял двигател. Колата е стояла в автокъща около година и нещо. От толкова време следя обявата, долу-горе толкова време продавах и Прелюда си. Предполагам, че или свещите са затегнати много при смяната или от дългото стоене са почнали да ръждясват. Ясно е, че колата само е припалвана без да загрява напълно през това време. Мисля да я покарам известно време 1-2 седмици включително и извънградско за да загрява и да се охлажда много пъти двигателя, т.е. да се разширява и свива, като се надявам да се отпусне малко затягането и да не рискувам да скъсам някоя свещ, а да отида в Карада там да ги сменят. Този вариант ми се вижда най-разумен...
          HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Някой ги е стягал зверски на топъл мотор,оттам най-вероятно ти е проблема,начина е както каза Джамбазов,на топъл мотор,хубав камък с голямо рамо и плавно развиваш

Коментар

А възможен ли е другия вариант, да са били хлабави и да са загрявали и трупали нагар до един определен момент. Износени ли бяха свещите на другите цилиндри които си успял да развиеш? Ако са били доста износени, не говори добре за подръжката като цяло.
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

А докато караш, може да налееш малко спирачна течност в дупките или, яко WD белким проникне към резбите. макар че от температурата бързо ще се изпари но пак може да даде едно рамо. А как ви се струва идеята на загрял двигател да се охладят екстремно, смисъл да се измъкнат кабелите и да се напръскат в дупките студена вода, или не е добра идея за главата
                п.п. глупости говоря, тя свеща има шаиба дето така оплътнява щом са стегнати че едва ли ВД или сп. течност ще стигне въобще до резбата.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Ами просто в момента не се сетих да ги развия напълно за да ги погледна. Иначе колата е в перфектно състояние, преди да я купя и направих пълна диагностика в Карада и не е откриха нито един проблем, освен термостата. Всъщност термостата разбрах, че седи отворен още докато пробвах колата. Сега вече е добре и колата загрява нормално. Двигателя работи тихо и без никакви шумове и вибрации.
                  HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

За Варна-0878977123-Дидо.Човека кара Хонди,прави Хонди,и по състезанията е механик на Хонди.Така като чета май има голяма вероятност да се сваля главата

Коментар

А залагам че ще се развият, с хубав ключ и повече късмет Покараи я да направи малко цикли топло студено и аиде То ако е писано да се сваля глава ще си каже ама аз си мисля че ще се отвият.
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                        А залагам че ще се развият, с хубав ключ и повече късмет Покараи я да направи малко цикли топло студено и аиде То ако е писано да се сваля глава ще си каже ама аз си мисля че ще се отвият.
                        Работата е 50/50.Или ще се развият или няма.Трети ватиянт няма

Коментар

Благодаря колеги за хубавите думи! Ще я покарам една седмица и отивам в Карада да ги напънат малко по-силно пък каквото е писано Ще пиша какво е станало след това. Бях решил да сменям марката за разнообразие, но след доста размисли реших, че пак ще е Хонда. Жена ми кара НР-В от 3 години, а аз имах Прелюд повече от пет години и за това време на двете коли освен консумативи са сменяни само водни радиатори и никакви други проблеми не са имали, при условие че и двете коли са по на 14-15 години. Ще видим сега как е и СРВ-то, надявам се да не ме разочарова
                          HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Ти май не четеш. Всеки себеуважаващ се сервиз ще ти скъса свеща защото после няма къде да ходиш и ще изкарат още пари. Купи си един хубав ключ с голямо рамо. Загрей добре колата, и развивай с много плавен натиск. Ще се развият. После почистваш добре и завиваш новите с динамометричен ключ с момента препоръчван от производителя. Преди да стегнеш навиваш на ръка. Нанизваш свеща на един маркуч и с негова помощ ги вадиш и навиваш. Не е като да оперираш око. Ако ти не успееш така няма кой да успее и поне няма да те е яд. А и кефа че си го направил сам е хубаво нещо.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Ти май не четеш. Всеки себеуважаващ се сервиз ще ти скъса свеща защото после няма къде да ходиш и ще изкарат още пари. Купи си един хубав ключ с голямо рамо. Загрей добре колата, и развивай с много плавен натиск. Ще се развият. После почистваш добре и завиваш новите с динамометричен ключ с момента препоръчван от производителя. Преди да стегнеш навиваш на ръка. Нанизваш свеща на един маркуч и с негова помощ ги вадиш и навиваш. Не е като да оперираш око. Ако ти не успееш така няма кой да успее и поне няма да те е яд. А и кефа че си го направил сам е хубаво нещо.
                              С малка корекция-нищо не почистваш защото на този мотор свещите са навряни на кон в аспуха(като на всички 16вентилови) и ако има някакви боклуци ще ги вкараш в цилиндъра.Може да се почиства само с пистолет със сгъстен въздух преди да се развият.Но попринцип лулите затварят плътно и не би трябвало да има нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X