Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за чистачки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за чистачки

Днес на ланчата поогънах леко рамото и има положителен ефект, не е станало перфе но с още малко огъване мисля ще стане. Дясната продължава да чисти перфектно но лявата оставя още следи, ще огъвам и на хондата И ся кво ще излезе че евтините скърцащи банани нищо им няма само дето рамото не ги е натискало добре. Що ли не пуснах темата преди да се набутвам за чистачки да са ева
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Да дам и аз моите 5 стотинки.
      Номера е от 40+ години (от баща ми), аз го ползвам от 20+ години, от как имам собствена кола.
      Вади се гумата на чистачката.
      Най напред се оглежда горното рамо на чистачката, което се закача на рамената на колата.
      1. Проверяват се всички подвижни части- дали движат леко- понякога вторичните С-рамена са трудно подвижни- разширяват се леко отворите.
      2. Най малките С-рамена се доогъват много леко.
      3. Проверява се движението на лайсните, крепящи гумата в малките рамена- ако има проблем, се оправя с финни островръхи клещи. Всички езичета, държащи лайсните, трябва да имат лек луфт спрямо тях. Лайсните за гумата се огъват леко - да изпъкват към стъклото- виж червената линия.
      4. Само първата двойка се стяга - да държи лайсните с гумата. Внимава се да не се обърне гумата на 180 градуса.
      Чистачката трябва да изглежда като долната- леко изпъкнала в средата към стъклото, а не права, както в началото.
      Събира се всичко обратно и хоп- чистачката чисти.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cleanOK.jpg
Прегледи:1
Размер:58.0 КБ
ID:5435789
      Последно редактирано от dedoKoko; 17-12-12, 09:45.
      Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Благодаря за съветите !

Коментар

Само не разбрах как мога да натегна пружината на рамото.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Слави ,провокиран от темата ти ,снощи докато ме возеха, обърнах по-голямо внимание на чистачките!
            През деня не ми е правило такова впечатление, но на тъмно и от фаровете на насрещните коли се забелязва разликата! Вечерта заваля дъжд и дясната чистачка която бях сменявал миналото лято ,замазваше леко/ оставяха нещо като петна/ за разлика от лявата която бах сменил преди месец!
            Значи забелязах и нещо друго- дясната оставяше следи от работата си и в часта на стъклото, пред шофьорското място,където двете чистачки се засичат! И въпреки че лявата /пред водача/ се прибира последна и обира всичко,там по-средата оставаха същите петна както на цялата част на стъклото, където е чистила дясната чистачка!
            Значи какъв е извода за мен: Калпав материал / = къс живот/от който е изработено перото на чистачката!
            Утре нова пак срещу 3-4лв. и проблема ще се реши!
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Мислех си скоро по този въпрос.
              Оригинални чистачки след няколко години замазват стъклото. Чистят! Но при лек дъжд разликата е очевадна.
              Дали само чистачката е за смяна или стъклото също натрупва някакъв пласт?
              Та не е лошо да направим дисекция:
              - по марки, може и модели;
              - ценови диапазон;
              - обичаен срок на ползване;
              - поддръжка.
              Имали необходимост стъклото от някакво третиране с препарат?
              Съвети за лятна и зимна течност.
              И ако изпотяването на стъклата е засегнато в друга тема, то огромно значение има правилното почистване. При лек дъжд и при най-висока скорост на почистване става замазване, което намалява значително видимостта.
              Пък уморяването на очите е силно ускорено при недобра видимост.
              Дали останаха маркови чистачки?
              Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X