Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за чистачки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за чистачки

Колеги, нещо не ми спори с чистачките на хондата, когато я купих беше с някви шампиони но едната много скърцаше и мажеше, съответно ги смених веднага с Валео, има някъв спомен че нещо не останах доволен въпреки че до тогава винаги съм купувал за колите валео и бях много доволен. Ето и от какво не съм доволен, моята чистачка не чисти хубаво, остава си по стъклото следа размазано с ширина около 4-5 см и то баш там дето гледам. След валеото купих некви "банани" безраменни чесно не помня с тях оставаше ли тази следа но много скоро дори без да са ползвани и те се разскърцаха и ги махнах и тях, след тях купих по маркови Фленор мястото дето не се обира водата добре пак го има, същия ден в които купих фленора (преди седмица) купих и комплект Шампион за ланчата като шампиона изглежда много истински. След като видях че и с Фленора пак следата остава, реших да пробвам и със шампиона от ланчата въпреки че е по дълга все пак не изкача от стъклото, но пък с него още по зле, трагедия. Интересно обаче шампиона на ланчата си чисти перфе. И сега кво излиза може ли стъклото нещо да не е ок, макар че си е оригиуналното, видимо по него няма никви следи от надраскване и прочие. А кажете къде е проблема и що 4 чифта чистачки малко или много не могат да чистят добре точно в тази зона. И още нещо ако се окаже от значение въпросната чистачка я купувам малко по дълга от това което е по книга, по спомен беше 46 аз вземам 48-50, едва ли е от значение
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

От: Въпрос за чистачки

Може да е от пружината, която натиска чистачката към стъклото...
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

Коментар

Зсравей колега колегата над мен може да има право и на мен ми се е случвало да ми замазва прозореца и всички видове но не такива маркови а обикновенни и пак и накрая изкривих самото рамо да притиска по тъм прозореца но след като смених пружината се оправи а на задната чистачка направо смених рамото и готово пробвай поне навсякъде сега по моргите е пълно с части

Коментар

Слави, може и от стъклото да е , въпреки че смяташ че е оргинално!
        Самото рамо на чистачката обикновенно, е наи-вероятния проблем!
        Виж да не е усукано,сгънато и дане му е отслабнала пружината!
        Ако втулката на оста ,където захващаш самото рамо има износване и се получава някакъв луфт ,също е възможно!
        Обърни внимание и на Механизма, където захващаш самото перо към рамото,вече не ги правят като едно време и там се получава едно Усукване и Притреперване по време на движението на самата чистачка и отам се получава това замазване!
        Едно време използвах само маркови чистачки ,сега си купувам от 3-4лв.,сменявам си ги почти всяка година ,щото материала от които са направени бързо се износва и захабява и щом почнат да мажат ги махам и нямам проблем
        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Сега да дам още малко инфо, одеве си сложих шампиона пак на ланчата щото така или иначе на хондата ме дразни как маже, за късмет ме хвана и дъжд , и о ужас същата работа и при ланчата маже яко, поне я врътнах на обратно та ся тва дет маже е на място дет не ми пречи сега излиза че или скъпоия шампион е пълен боклук или не знам кво става. Дали има вариант и на двете ми коли пружините да са се охлабили и то това маи няма оправия, едва ли могат да се натегнат.
          Емич и аз бях решил д ан екупувам скъпи чистачки и да ги сменям сяка год та дори и по два пъти, ама тея банани които купих предния път за по 4 лева броя взеха да скрибуцат още на пъривя месец, може да съм случил на някви пълни скофтаци ама.... и за това реших сега да взема някви уж що годе по хубави та даже и прочутия шампион ама гризнах дръвцето с него маи.
          Олеееее знаете ли кво се сетих, дали аз не съм и видял сметката, помня че на сутринта след като ги бях сложил ни хвана първия сняг, но преди снега валеше дъжд които беше замръзнал, аз не съм я напъвал да я отлепям от стъклото, ама със стъргалката за леда както стържех я почукнах така по перото да се отлепи

Коментар

Голямя вроятност има да е от рамото,да му е отслабнала пружината.И аз имах такъв случай,от дясно чисти,от ляво не,като разменя чистачките пак същото.Оказа се пружината.

Коментар

И какво я направи?
              Ако огъна малко рамото на вътре???

Коментар

огъването помага, аз съм го правил. по принцип банана следва по-добре извивките на стъклото и не оставя такива следи от прескочено. аз купувам от едно магазинче някакви по 6 лв. и карат доста / на Субаруто ще са 2-ра зима/ на Хондата вчера сложих, а преди това на джипа се налагаше да огъвам рамената и после проработиха. отдавна съм престанал да купувам скъпи чистачки, защото зимата един път да замръзнат яко и се цепи гумичката и до там.

Коментар

ЩЕ пробвам с рамото на ланчата първо че за нея по не ме е жал ако стане следва хондата. Наистина кат чили бананите дет бях купувал по чистеха ама много бърже се разскърцаха.

Коментар

С огъване няма да стане.Слагай друго рамо,а ако не ти е жал пробвай да натегнеш малко пружината,като я огънеш в единия край или и подложиш нещо.Аз на патрола от аватара я огънах /доста е тридно'защото е много твърда ама става/сега при вдигане и спускане на рамото прищраква ама иначе си чисти добре.

Коментар

Слави що не пробваш първо с "графитени пера".., на Витарата силиконовите пера ми прескачаха и замазваха като на теб, и като смених само перата с "графитени"(не знам дали това им е правилното наименование),вече не скърцат,прескачат и не размазват(работят безшумно..). Успех!
                      SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Ми тои шампиона си е баш с графитни пера, поне така като го гледам не е черна гума ми седи такова кафенеикаво червеникаво или нещо подобно, докато фленора си е с чисто черни пера

Коментар

"графитните" са черни, но с тъмносиво покритие и цапат пръстите. уж не замръзват и скърцат по-малко, но и те са до време.

Коментар

Привет и съчувствия. Надявам се нямаш против и аз да се включа за да не отврарям нова

А честито ... и при мен го има това. Смених веднага единия комплект като купих колата и взех едни Бош, които на предната кола ми вършеха супер работа.
                            Е, ама на таз - тц. Скръъъц и леко замазваме по средата по една лента само !!!
                            Ее нали са ефтиви .. зимаме нови безраменни .. уж по-добре ма пак скърца и определено има леки слезди от надиране от преди.

Питането ми е - какъв е лека ? Един курс водна шкурка .. да речем 1800 после 2200 и на финала 3 000 ??
                            Другата ми възможност е полир пастата за колата - на ръка и поразтъркваме зоните на здрача ?

Други идеи и практически приложения от първа ръка ще са ми много полезни

Коментар

Ако искаш натисни с пръсти по раменете докато чистачките работят да видиш да ли тогава ще скърца.Аз този проблем го имах на две коли и на двете се оказа от рамената на чистачките и то по-скоро от пружините.На едната даже ми чупиха предното стъкло и като го смених скърцането остана.Просто раменете не натискат достатъчно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X