Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч в краката на пасажера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Теч в краката на пасажера?

Ами незнам, аз ровейки се, колко повече чета толко по-объркан

Секурит като ... модел ли да го кажа ... от едно време били точно такива - чупят се на сол (малки парченца) Но до колкото разбирам е останало като име, т.е. търговско наименование. На сайта им гледам има в над 50 страни производство "Headquartered in Paris, Saint-Gobain has over 200,000 employees in 56 countries, and is listed on the stock markets of Paris, London, Frankfurt, Zurich, Brussels, and Amsterdam."

И разбира се с различно качество . Също така се съмнявам на днешно време да са разрешени въпросните стъкла, т.е. пръскащи се на парчета .
    Ще копирам два поста от ланча форума на човек който твърди че със стъкла се занимава:

"Колега, Секурит Сент Гобейн е цялото име на една марка. И под съвсем истинско не знам какво имаш предвид, при положение че фабриката е в ЮАР и грам не си заслужават 260 лв, при положение че са тънки, трошливи с не особенно добра геометрия. Истински Секурит Сеинт Гобен (произведен в Европа), кяаквито са ни оригиналните стъкла никой не внася.
    За София не мога да ти кажа кой работи с "Fy"
    Пилкингтон по принцип ако е истинско е добро стъкло.
    За втора ръка по принцип е вариант, стига стъклото да е в добро състояние и да се свали както трябва без да се накъртят ръбовете на стъклото. За това е най-добре да се свали направо от човека, който ще го монтира.
    Всички челни стъкла са триплексни, т.е. 2 слоя стъкло слепени с ламиниращ слой. От повече от 15 години никой не произвежда секуритни стъкла за челни. А надписа "Секурит" е търговска марка, както стана въпрос по-горе. Има и търговска марка "Триплекс"- най-често слагани за първичен монтаж на Нисан."

"
    И това, че е световно призната марка нищо не означава. Имат различни заводи с коренно различно качество. Стъкло за 1500 лв за новия МЛ се троши като вафла от миниатюрно камъче, но защото се поръчва от Мерцедес и се произвежда от Секурит Сейнт Гобейн означава, че е качествено, но не е.
    С автостъкла се занимавам по цял ден и ви казвам на практика как стоят нещата. В крайна сметка всеки сам си решава"

И понеже стъклото е слагано в някоя по-бяла от нашата страна, съм склонен да допусна, че качеството е добро
    , въпреки втория пост дето копирах от ланча форума.

п.п. допълнение
    Ето какво пише в началната страница на сайта им
    http://www.saint-gobain-sekurit.com/en/index.asp
    "News

April 2011. New: Heating and sun protection in one windshield
    SGS ClimaCoat is the new generation of heatable windscreens of Saint-Gobain Sekurit. As world novelty in automotive glazing it incorporates two key benefits in one windscreen: heatable in the winter and heat reflecting in the summer. End of April, the new all-weather windshield will be introduced as -Klimakomfortverglasung- at the new VW Passat.
    та незнам дали са забранени
    Последно редактирано от mohera; 26-01-13, 10:43.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

В първите актомобили и стъкла е нямало. Карали са ги с авияторски очила. После им е писнало и почнали да слагат некакви стъкла. Те пък се трошели и режели каквото им попадне. После се появяват термично обработените джамове, дето се пръскат на ситно, ама очките пак стават потребни, че скоростите на придвижване вече са други. Та така се появява "триплекса", дето е двуплекс, с найлон по средата. Та в найлона е цаката, да не се трошат на сол и да вадят очи.

Коментар

Markony , относно работата климатроника -само за статистиката потвърждавам, с това което вчера установих при мен!
        След включването му , работи постоянно - но компресора включва и изключва на интервали през около 6-10 секунди!
        При обикновения климатик, принципа е същия предполагам /никога не съм се замислял досега /!
        Не случайно, разчитах на компетентноста ти, по тази материя!
        / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Абе аз не го знаех ,ама като ремонтирах 20-на и се научих .АКо ходиш на северното черноморие,мини да те заредя с тунингован фреон.Гарантирам -7 градуса в колата...леда за бърбъна от тебе
          Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
          Disco 1 бекъп
          Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Айде цоп в любимата ми тема! Тоя път съм съвсем по проблема. Появи се теч отляво/ обратен съм, напомням/, в краката на пасажера. Добрата новина е че капенето е отгоре върху гумената стелка и не ми мокри пода а водата се събира върху нея. Капенето идва иззад жапката отдолу по една черна пластмаса, май някъде под филтъра или вентилатора се пада. Не съм разглобявал още, но имаше доста писано по въпроса. Течът когато е не съм в движение. Тъкмо взе да става скучно с тая кола и не пропусна да привлече внимание отново.
            "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

И при мене прокапа..,но както казваш...,от прочетеното до тук..,мисля че аз съм си виновен... След "пустинния" дъжд онзи ден,прецених че ако пусна чистачките върху пясъка..(останал по стъклото от дъжда),може нещо да им се "случи",та затова изнесох една кофа с вода и след като минах първо с мокра четка стъклото,взех че изсипах цялата кофа наведнъж,за да изплакна по-добре... и... като се качих в колата... (видях същото каквото и ти..). Така че...,ако си правил подобно упражнение като мен(с много вода),според мен няма за какво да се притесняваш..,до вечерта.. спря да капе и се самоподсуши. Вече 2-3 дена не е капало..(а си вали дъжд всеки ден).Дано да е било от многото вода.. Успех!
              SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

От многото вода е. Аз няколко пъти като я мия с маркуча (хем знам от първия път да не поливам където е вентилатора) все прокапва вътре. Пътрвия път свалих черната пластмаса под чистачките да не е затлачено но си беше чисто, и тогава видях къде е проблема. Просто японеца не е сложил ламарина около отвора на вентилатора и от там директно вътре водата в купето. Като се стопли ще я махам пак пластмасата и ще слагам някакъв борд около отвора да не влиза вода вътре.

Коментар

И мен ме чака това упражнение..,но ме наплашихте с тези щипки,страх ме е че ако ги изпочупя..,няма да мога да намеря същите..!Но пък за 5-6 месеца от както имам Хондата ,съм я мил и в къщи и на автомивка.. и пороен дъжд ме е валял,но до онзи ден не беше капвала нито капка... Явно е било от кофата с вода,която изсипах наведнъж върху предното стъкло..!
                  SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Щипките и аз ги изпочупих като я свалях но си намерих в магазини ТУРБО (за авто аксесоари) оригинални по 0,60 лв/бр. Инъче като ги изпочупих видях как шибано се вадят (надигаш леко после въртиш само вътрешното на 45 градуса да излезе от жлебовете и вадиш на горе) ама и сега да я свалям пак ще ги изпочупя сигурно

Коментар

В Шумен ли се намира този магазин Турбо, ако знаеш от колко време търся такива щипки колега!

Коментар

Да води се магазин за Авто и тунинг аксесоари

Коментар

айде и харвито протече в пасажерските крака след последния дъжд, люк няма, най-вероятно е от дренажите под предното стъкло, но в събота ще се боря.

Има ли филтър на купето, че нещо слабо духа вентилатора?

Коментар

[QUOTE=IvanIvanovi;

Има ли филтър на купето, че нещо слабо духа вентилатора?[/QUOTE]

Има,зад жабката е.
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              айде и харвито протече в пасажерските крака след последния дъжд, люк няма, най-вероятно е от дренажите под предното стъкло, но в събота ще се боря.

Има ли филтър на купето, че нещо слабо духа вентилатора?
                              теча се оправи с продухване, а филтрите са два..........нр питайте колко струват в официалния дилър,ще ви заболи глава намират се и за 30-тина лева

Коментар

а някой може ли да ме светне как се сменя този филтър че маи трябва таблото да свалям ???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X