Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч в краката на пасажера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теч в краката на пасажера?

При левия волан е абсолютно същото,винаги жилото за отваряне на капака е от страната на шофьора,нали!В другата тема съм снимал как е при левия волан.
    Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
    Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

Значи дренажа дето отводнява водата дет се олив апо колата е турнат баш чърху жилото да му тече отгоре толкова ли не можаха да го поместят малко в страни Или пък да го изведат с по дълъг маркуч на долу.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Айде и аз
        Хондата е hr-v и не бих казал, че е теч ... по-скоро конденз.
        Докато имаше сняг и съответно мокро, това-онова и викам, абе като съм влизал със сняг по обувките се е стопило и намокрило (за протокола, с някакви гумени стелки съм) Е в събота реших да изсуша мокета (само под предните стелки е така) с една духалка. Та побръмча си цял ден ту от едната страна, ту от другата.
        Снощи ходихме на гости с жената при техните, и днес реших да погледна пак под стелките ... ей така, и не щеш ли пак влажни .
        Загуби на течности няма, нито антифриз, нито от казанчето за чистачките, климатик не е работил - разбираемо е , та ме наведе на мисъл парното и отвеждането на водата при предното стъкло.
        Ходих преди малко да му метна две канчета вода, ами тече от двете страни под/зад калниците (предполагам трабва да е от там) Не съм махал пластмасата отпред да видя как е, утре ако е малко по-добре времето ще я махна, че май и чистачките ми се чини, че трябва да се махнат , но пак казвам, на първо четене водата си мнинава.
        Идей ?!?
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

A като ходихте до техните валеше ли кво ли? иначе от де ще доиде тая вода ако е било сухо. По точно ако си я изсушил и сте ходили насам натам и не е валяло а долу пак е мокро ще търсим теч неиде сигурно от радиатор парно, ама то мокета кат го пипнеш ще е мазен и мокър.

Коментар

Ами не, не е валяло. Аз затова избрах времето да е сухо и да няма сняг, че да видя дали е от сняг/киша или някакъв теч. Никъде няма течове . Но мокета като го пипнеш е леко влажен, не е мокър камоли подгизанал.
            Допускам да не се е доизсушил, че като махнех духалката и отгоре беше топло и ми се струваше сухо, на места дето не беше добре хванала имаше леко влажно, ама не ми се занимаваше, та така си го оставих.

Днес може да му ударя една баня, тъкмо ще видя водоструйката как ще работи, че ми писна да я връщам по ремонти, а тая година й изтича гаранцията. Ще погледна и под мокета как е, че и там май имало някакво покритие/материал дето също задържа мокро, ако си го намокрил разбира се .

Ама да видим как ще ги спретна тея неща, че си имам и друга работа.
            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Явно не си го изсушил, топлината те е подвела, къде спи колата? на пътя или в двор, ако можеш да я оставиш с отворени стъкла да махнеш стелките и да надигнеш леко мокета, 1-2-3 дена така тои ще изпръхне Само да не я завали дъж че после ще я сушиш до лятото

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                Явно не си го изсушил, топлината те е подвела, къде спи колата? на пътя или в двор, ако можеш да я оставиш с отворени стъкла да махнеш стелките и да надигнеш леко мокета, 1-2-3 дена така тои ще изпръхне Само да не я завали дъж че после ще я сушиш до лятото
                Ами на един от двата двора . По принцип гледам да е на работата, че там вечер си заключваме портала, куче пазач и т.н., докато в ресторанта (т.е. къщата дето живея) вечерно време работи и не е много подходящо да я оставям с отворени прозорци , не че не съм оставял там кола отключена, че се е случвало и с ключовете на нея ... ама то не останаха културни посетители, та на пияници знаеш ли к'во ще им дойде

Ще пробвам пак да доизсушавам, то сега и времето не е особено подходящо, нищо че е сухо.

Коментар

Я да питам тук, че у хондата не може (лимит)
                  Понеже поразколачих това онова. Под кората при предния джам, няма нищо, т.е. не е заталачено/запушено, чисто е, заливах с вода по стъклото да гледам къде върви и няма как да стигне отвора за въздух на парното.
                  Разглобих едната жабка, стигнал съм до филтъра на купето (беше доста зле, ще го сменя), там е и радиаторчето на парното. Радиаторчето е вертикално в долния край има едно маркуче което съм разкачил, но незнам от там ли би трябвало да минава конденз или нещо такова?!? Бутнах едно друго маркуче в него (плътно) и опитах да надуя, но не би, ако от там трябва да изтича нещо, то няма как да стане .
                  В двигателния отсек пак има едно маркуче което май също е за тая работа, ама и от там не мога да надуя въздух, чува се за момент нещо като бълбукане.

Най-вероятно ще трябва по някакъв начин да ги отпуша тея отвори, дайте идея как да го направя
                  Ще пробвам с нещо гъвкаво и не много твърдо (няма да е някоя тел ) да бутна, но е съмнително какво ще се случи.

Коментар

Е защо не го свалиш това маркуче / ако можеш - но после, пак да имаш възможност да го сложиш на мястото си/ и да опиташ да го отпушиш при свалено положение?
                    Най-вероятно е за отичане на конденза и е твърде вероятно да е затлачено!
                    Иначе на място ,пробвай с тел ,но предния край го свий на обратно ,за да ненараниш и спукаш маркуча като буташ!
                    После го промий с вода под налягане!
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Ами незнам как е хванато и от къде минава, да не го скубна, пък после да се чудя как да го сложа .

Та затова питам, ако някой е правил такава галимация да каже какво-що и как.

п.п. Рзкачих го, нищо страшно , надух го и за момент беше запушено, след това взе да си минава въздух. Но странно не видях нищо да изпада от него?!?! Сложих го на място и сега си минава въздух, т.е. не е прегънато или нещо такова.

Запалил съм да поработи да видя дали ще текне от под радиатрочето (не съм вързал дренажа от към радиатора), пуснал съм климатика да видя как работи.
                      Последно редактирано от mohera; 22-01-13, 15:27.

Коментар

Колега, аз не разбрах ти потвърди ли че имаш теч на дъждовна вода отвън или в някаква друга течност се съмняваш? Какво стана след пароструйката или след евентуален дъжд? При мен също е имало конзенз под стелките но под всички, а когато се наводних теча беше локализиран в краката ми. Имай предвид че това че водата изтича в подкалника не означава че част от нея не отива в купето. Но, надявам се си изчел темата от началото. Друг заподозрян проблем може да са уплътнения на врати. Аз моя мокет до преди да реша проблема го суших като подлагах цели вестници под него. Много добре изсмукват водата. Пиши дали се увеличава влагата след като поливаш предното стъкло.
                        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Абе нали ти казах и да го промиеш на струя вода, или с нещо друго!
                          Може да е било затлачено не от боклуци ,а с една слузеста-гъба /като при хладилниците/!
                          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                            Колега, аз не разбрах ти потвърди ли че имаш теч на дъждовна вода отвън или в някаква друга течност се съмняваш? Какво стана след пароструйката или след евентуален дъжд? При мен също е имало конзенз под стелките но под всички, а когато се наводних теча беше локализиран в краката ми. Имай предвид че това че водата изтича в подкалника не означава че част от нея не отива в купето. Но, надявам се си изчел темата от началото. Друг заподозрян проблем може да са уплътнения на врати. Аз моя мокет до преди да реша проблема го суших като подлагах цели вестници под него. Много добре изсмукват водата. Пиши дали се увеличава влагата след като поливаш предното стъкло.
                            Ами обливахме стъклото отвън, капака под чистачките беше свален и гледах къде-какво и водата съвсем леко си течеше зад подкалниците, вътре не съм забелязал теч при тази манипулация.
                            След водоструйката не бях гледал вчера (т.е. след няколко дни) установих че си е доста мокро. Дъжд може да се каже че почти не е валял, ако не броим че беше преръсило, едва намокри.
                            По нагоре бях писал, че не съм карал някъде по мокро/вода/локви или поне там дето съм карал е било, ако не сухо, то близко до сухо.
                            А иначе картони при нас дал господ та слагам да обират от мокрото, отделно и една духалка.

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                            Абе нали ти казах и да го промиеш на струя вода, или с нещо друго!
                            Може да е било затлачено не от боклуци ,а с една слузеста-гъба /като при хладилниците/!
                            Амииии... не го промих така, ама все още всичко е разглобено, мога да го сваля пак без проблем да го промия.

Климатика незнам, ама нещо не го усещам .... духа студено ама сякаш не много добре, или поне в това време не го усещам . Побръмча първо на топло, парното на 6, свалях-слагах маркуча за дренажа, пипах радиаторчето (студено е ) няма нещо мокро/влажно.
                            После включих климатика, побръмча и с него, на пипане тръбите от радиатора за климатика са студени, или поне по-студени от други ... вероятно фреона е малко, ама знам ли .

Оставих да поработи, ама в това време незнам дали би имало конденз. Та пак пипах по дренажното маркуче, ама нищо - сухо е

Ще сваля утре да промия хубаво това маркуче, ще гледам да изсуша хубаво и на всякъде, пък ще видим какво ще покаже. Един друг ми навява едни предположения за разлепено стъкло , ама като гледах къде движи водата, ... да влиза от подобно нещо вода .... колко да влиза?!??
                            Ще видим на къде ще избие
                            Аз да го изсуша, че в това време (въпреки, че днес имаше и малко слънчице) не става бързо, пък после преди да събера всичко ще поливам с вода и ако не тече, ще се полея с ракия

Коментар

Само забравих да попитам ,като свали маркучето ,цялото ли излезна - и тази част където я виждаше в двигателния отсег?
                              Да не е от две части /да има снадка/ и да си извадил само едната ,щото споменаваше за някакво бълбукане ,като надуваш от едната страна!
                              Иначе, голям конденз ще имаш лятото, или при влажно време!
                              Но преди да сглобиш всичко, направи проба, да видиш дали се отича водата, може да пръснеш вода с шише, по питата на радиаторчето и да гледаш отдолу дали изтича, или дали не е спукано някъде кондензното казанче!
                              Казвам ти го като идея, аз бих направил така!

Коментар

Защо се търси връзка с конденз от климатик като зимата няма такъв. Доколкото разбрах колегата отскоро е подмокрен.
                                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X