Обява

Свий
Няма добавени обяви.

гуми за ЦР-В

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: гуми за ЦР-В

Първоначално публикуван от nasko3333bg Преглед на мнение
    Здравейте колеги!Понеже темата е за гуми реших да попитам тук.Купих си 4 зимни гуми 195/80/15 много добри но още не съм ги монтирал.Та въпроса ми е има ли някакъв проблем със стабилноста на колата заради това че са по тесни от стандартните 205/70/15?Трябва ли да се притеснявам!Благодаря!
    Моята от Италия беше обута със 195/75/15 или на 70/15 пък може и 80/15 да бяха не помня,само знам,че с тях е карала докато грайфера им беше слезнал почти на 0,две от гумите бяха лепени от вътре със шприц и колата си вървеше ОКЕдвам ги отлепиха от л.джанти.Аз с тях и врътнах 2000 преди да ги сменя с оригинални.Това което четох като проблем е че нямали нужната товароносимост и спирала малко по бавно.Ако не си любител фул-екстриим нямаш никакви грижи,мисля че и по малко ще гори.
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

ОК!Благодаря!

Коментар

Аз цялото лято изкарах с GT Grabber AT.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gt_grabber_at_big.gif
Прегледи:1
Размер:162.6 КБ
ID:5415953
        Малко по-високи са от стандартните 205/75/r15 са, но не съм имал проблеми, включително и с много натоварена кола.
        Малко по-шумни са между 60 и 80, на мокър асфалт не спират като шосейни гуми, но аз не съм ги взел за това.
        Оффроуд съм много доволен от тях, не съм ги набутвал в адската кал, но се справиха с всичко което им поставих като изпитание. Добре разкаляни пътища, мокра трева, чакъл. Много съм доволен, при това цената им беше към 140лв парчето.

Коментар

Вече трети ден съм с тези гуми и за сега нямам проблеми.Спират си добре а и разхода сякаш падна с около литър.Незнам дали няма да имам проблем ако спукам гума защото резервната гума ми е 205/70/15 и е с около 2-3см.по ниска.Предполагам ,че няма да мога да я ползвам и ще трябва да си търся със същия размер 195/80/15 резервна гума.Нека по запознатите да си кажат мнението!Благодаря!

Коментар

Нищо и няма, има допустими разлики, все пак няма да я караш 100 000 км а до първия вулканизатор
            Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
            Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
            Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
            Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Колеги, тръгвам на лов за зимни гуми втора употреба. Ще търся първо оригиналния размер, гледам че има доста бусови такива, вероятно ще са шумни но не е болка за няколко месеца. Ако има проблем с този размер ще огледам вариантите за 195/80/15 тези са най малки отклонения при скоростомера, не знам дали няма да стоят нелепо обаче, колегата Nasko3333 ако пусне някоя снимка ще е добре. Предполагам че трябва да търся с ДОТ не по малък от **06 въпреки че може да има запазени и по стари екземпляри стига гумата да не се е втрърдила много. В краен случай ако нищо не намеря май ще взема две нови Barum Polaris 205/70/15 че цената е доста добра около 130лв.
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Има Hankook W442 205/70 R15 96T за 159.80лв.с вкл. ДДС
                За 187 лв. бих предпочел тази VREDESTEIN Snowtrac 3

За другия размер 195/80/15 като цена са по-скъпи от 205/70/15:
                ето General Xp2000 winter за 156 лв. General Xp2000 winter 195/80 R15 96T BSW
                отстъпват значително на Hankooka за 159 лв.

Според мен нови зимни гуми за среден SUV на цена под 160 лв. си е направо изгодно!
                Последно редактирано от ivied; 24-10-12, 13:57. Причина: цена под 160 лв

Коментар

Колеги взех си два броя втора употреба от тези Hankook W400 winter radial. Не са първа младост, но каучука е мек и еластичен с 10мм грайфер, оригинални корейски и само за 50 кинта бройката с монтажа. Сега остава и отзад да намеря нещо, ако не остават всесезонките на Бриджстоун.
                  "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

може да бъркам ама не трябва ли да са 4-те гуми еднакви, за да не товарим задния диф и масления съединител
                    -------Honda CR-V 128к.с.--------
                    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Ми те са си еднакви колега, размера е същия. Той задния диф едва ли чете на английски марката на гумите за да протестира.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                        Ми те са си еднакви колега, размера е същия. Той задния диф едва ли чете на английски марката на гумите за да протестира.
                        Преди 6 години така прецаках виското на первата си 4х4 кола. Гумите бяха с еднакъв размер ,имаха визуална разлика но аз си казвах след като написания размер е еднакъв няма яд.След като се прецака виското ги премерих и разликата беше около 20 мм.Така че не се надявай на това че размера е еднакъв а ги премери.И ако държиш на колата си сложи 4 еднакви гуми(като размер марка и модел).С различни може да се кара само парт-тайм джипка като се включва в режим 4х4 само на хлъзгаво.Иначе ти ще протестираш докато четеш пари в сервиза и магазина за авточасти!

Коментар

Колега, ако първата ти кола е била Фриилендър, едва ли ще да е било от гумите. А тези 2 см. дето ги мериш, предполагам диаметър едва ли биха изиграли такава роля особено при Хонда, те само от разлика в изяждане на грайфера между предни и задни гуми могат да дойдат, не знам дали и разлика в налягането на гумите няма да доведе до подобни отклонения.

Коментар

Става дума за Нисан .При Фрийлендъра проблема е съвсем друг.Колата си е твоя и можеш да издевателстваш над нея колкото си искаш. 2см. в диаметър дават 7-8 км/ч резлика между предните и задните гуми при 170 км/ч скорост.Представи си какво се случва с виското или дуалпъмп системата като тръгнеш на дълъг път. Това е равносилно на постоянно каране в кръг или по завои или боксуване.Сети се сам дали не се скъсява живота на дадения агрегат.При Хондата ще се ускори износването на дисковете , но при коли с виско това е направо пагубно за него.Освен това чисто теоретично натоварването на тези агрегати води до триене в тях и съответно до повишаване на разхода на гориво и загуба на мощност(демек ще ти падне максималната скорост)

Коментар

Мерси за уточненията колега! Имай предвид, че с повече от 100-110 не карам, особено пък през зимата. Според калкулатор за гуми размер 205/75/15 дава разлика в диаметъра 21мм, което при 100км./ч ще дава разлика 3км.ч. Според мен дори това е пренебрежимо и би трябвало да е в границите, да не говорим че ако предните са по-големите то тяхната скорост на въртене е по-малка и това не би трябвало да предизвика задействане на задния мост. Въртял съм само задния мост на ръка, проблем никакъв. И да не забравяме че мойте гуми са си по размер 205/70/15 и ако би имало такава голяма разлика що просто не са ги писали 205/75/15?

Коментар

Не знам защо не са ги писали колкото трябва,но е факт че размерите доста често не отговарят на написаното.В моя случай Мишелин Алпин 195/65/15 беше с 20мм. по висок от зимно Кумхо (не помня как се казваше модела)195/65/15.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X