Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой, как си оправи амортисьора на задната врата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кои как си оправи амортисьора на задната врата.

И аз така направих на Пежо-то, докато му намеря оригинални. Така изкара повече от година и нямаше никакви проблеми.
    Тръбичката е от тонер касета за принтер - метална, лека, здрава, пасва по размер и не пречи при отваряне на вратата.
    Даже сега си стои в багажника - за всеки случай, ако сегашните "издъхнат".

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

От: Кой, как си оправи амортисьора на задната врата.

Не че има някакво значение (защото тая тръбичка ще свърши работа и там), ама Слави в първия си пост говори в единствено число. Това ме навежда на мисълта, че става въпрос за долната, метална врата, отваряща се настрани.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

въпреки, че е в Хонда раздела, темата се чете масово, та да ви кажа за тръбичката: работи идеално, но при по-тежки врати /као на Град Черокито/ след време се посуква вратата

Коментар

Абе кривни стеблото ,както ти писах по горе и не му се втилясвай , и да не забравиш от тия 80 лв. икономия да почерпиш по бира.
          Последно редактирано от traper2504; 25-08-12, 22:45. Причина: допълнение
          Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            въпреки, че е в Хонда раздела, темата се чете масово, та да ви кажа за тръбичката: работи идеално, но при по-тежки врати /као на Град Черокито/ след време се посуква вратата
            Ще се усуква ,като е само с един ам от едната страна.

Коментар

Краси внесе малко яснота, която аз съм пропуснал в началото, но по дефаулт си мисля че щяха деино участие да вземат Хондажиите дето им е ясно за кои амортисьор говоря ама никои не се обади Амортесьора е на задната долна врата която се отваря на страни, така че особено не ме бърка ще държи ли или не, проблема е само като наколна на колата е на ляво и вратата тръгва да се затваря, и другия проблем е че не съм от хората дето оставят нещо по колата им да не работи . Аз така или иначе един ден ще си намеря амортесьор от някоя марка и модел кола кото ще наглася да стане. Въпроса беше някои от Хондаджиите ако вече го е правил да каже от коя кола става, ама явно никои не е. Иначе за временните решения благодаря на колегите за съветите, за сега съм на варианта с тръбичка, която ползвам само при нужда като врата е под наклон и реши да се затваря. Като намеря точния амортесиор с наи малка нужда от интервенция ще пиша
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Номера с кривенето го правих навремето на кадета , беше хечбек /врата отваряща се вертикал/ след това на всички други , които съм имал. Така си отиде на скраб , като амовете си държаха до последно. Номера е такъв ,че с лекото огъване на стеблото се постига по голямо триене и върши същата работа , махаш тая тръба изцапана дето ще ти мърси багажника ама , като не щеш да чуеш патило..........
                Последно редактирано от traper2504; 26-08-12, 20:35.

Коментар

Ако го изкривя то ще се изкриви в средната част на пръта, няма ли вратата да се спре като стигне до тая част на пръта, а тва не ме устроива щото ще е на половина затворена Дори да успея да го изкривя по в края то трябва да е съвсем в края, за да успява да я задържи отворена до краи. Тя се отваря на 90 градуса, малко да се върне от амортисьора и почва да пречи за тва си мисля че с кривенето няма да седи макс отворена а ще се притваря до някъде.

Коментар

От: Кои как си оправи амортисьора на задната врата.

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                    И аз така направих на Пежо-то, докато му намеря оригинални. Така изкара повече от година и нямаше никакви проблеми.
                    Тръбичката е от тонер касета за принтер - метална, лека, здрава, пасва по размер и не пречи при отваряне на вратата.
                    Даже сега си стои в багажника - за всеки случай, ако сегашните "издъхнат".

Ако обърнеш амортисьорчето обратно, по-дебелата част /тялото/ да е отгоре, при отваряне тръбичката автоматично ще застопорява. Така бях направил на първото ми комби Лада 2104.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Зеро, абсолютно съм съгласен с теб за приоритетите още повече, че и аз имам щерка на 2,3г. и знам какво имаш предвид. Именно от една нейна френска триколка ми дойде една идея, по точно от нейната дръжка която се отваря като телескоп. При издърпването на вътрешната част, идва момент в който една пъпка която се притиска от пружинка в стеблото изскача и застопорява в отворче в тръбата рамка и после се сгъва като натиснеш въпросната пъпка към оста. Дали не може в стержена на амортисьора да се разпробие цилиндрично отворче но не до края и в него да се постави пружинка с нещо като елипсовидна съчма, която да се скрива в оста с натиск и остава вътре при сгъването на амортисьора. Обаче не знам как ще я предпазя да не хвръкне, а пък вътре не знам дали стержена опира плътно в стената тъй че да не изпадне в амортисьора.
                      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

с голяма усмивка посрещам твоето мнение както обикновено си по по сложния и дълъг път принципно няма невъзможни неща и схванах идеята ти, въпроса е дали си струва играчката и занимавката Дори мога да ти предложа по лесен вариант, на пръта в края се прави една малка срезка, а на тялото се пробива дупка и се слага съчма, върху съчмата се надява пръстен катио тея дето са на отверките за да задържат накраиниците да не падат Та като отвориш врата съчмата пропада под натиска на пръстена в жлеба на опста и седи така до де не я бутнеш да я затвориш Разбирасе тва ще я държи само до определен наклон, ако спреш някъде много на криво едва ли Решения много, само да има мерак човек да твори Абе не съм го свалил , не съм го направил за сега ще потърся заместител ако ли не ще си остане така, както казах не е болка за умиралка. То като се замислиш само тва им е кусура на тея Хонди
                        Последно редактирано от zero; 27-08-12, 11:02.

Коментар

Току що в Ем комплект ме увериха че имат, въпреки че първо момчето каза че били за стъклото горе, но като му казах да ми намери аналог на 50см и 170 нютокна, каза че тея дето ги гледал били точно такива 54 на 170нютона, и явно нямам как да са за стъклото такива големи, но пък защо са 54см с 4 по дълги от оригиналния, макар че аз неговите размери ги имам от публикации в руския форум реално не съм го мерил та ще пратя колега от форума на място да провери аджеба за кво става дума и същия ли е като на Хондата цена 25 кинта

Коментар

Аз пък на предишната си кола му заварих вентил за гума и го надух на 100бара. Изкара повече от година. После не зная, че я продадох.

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                              Зеро, абсолютно съм съгласен с теб за приоритетите още повече, че и аз имам щерка на 2,3г. и знам какво имаш предвид. Именно от една нейна френска триколка ми дойде една идея, по точно от нейната дръжка която се отваря като телескоп. При издърпването на вътрешната част, идва момент в който една пъпка която се притиска от пружинка в стеблото изскача и застопорява в отворче в тръбата рамка и после се сгъва като натиснеш въпросната пъпка към оста. Дали не може в стержена на амортисьора да се разпробие цилиндрично отворче но не до края и в него да се постави пружинка с нещо като елипсовидна съчма, която да се скрива в оста с натиск и остава вътре при сгъването на амортисьора. Обаче не знам как ще я предпазя да не хвръкне, а пък вътре не знам дали стержена опира плътно в стената тъй че да не изпадне в амортисьора.
                              Става колега , като премериш съчмата и диаметъра и съвпадне с диаметъра на свредлото с ,което ще се пробива. Пробиваш , пъхаш пружинката , после съчмата и накрая се подбива/пресова/ отвора за да не изскача съчмата. П.п. Това е ,ако правиш фиксатора на стеблото на ама.
                              Последно редактирано от traper2504; 27-08-12, 12:51. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                                Ако го изкривя то ще се изкриви в средната част на пръта, няма ли вратата да се спре като стигне до тая част на пръта, а тва не ме устроива щото ще е на половина затворена Дори да успея да го изкривя по в края то трябва да е съвсем в края, за да успява да я задържи отворена до краи. Тя се отваря на 90 градуса, малко да се върне от амортисьора и почва да пречи за тва си мисля че с кривенето няма да седи макс отворена а ще се притваря до някъде.
                                Ама огъването се прави при разпънат докрай ам. Ако е доста дебел твоя вкарай го в една тръба разопънат и почни да го огъваш леко/лека дъга/ в оня край дето първо ще влиза при свиване , не ще много. Иначе тънките амове при хечбеците /в разпънато състояние/се хващат с ръце и двата и напъваш встрани
                                без да се свалят. П.п.При толкова варианти остава успех да ти пожелая!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X