Моя одавна е пътник, и много мразим като се натваря като катун за почивка и като пристигна на мястото и почна разтоварване на багажа тая пуста врата таман взема 2 куфара и ме шибне по гърба и ме вкара в багажника барабар с куфарите на кълбета. Ясно е че оригинален няма си купя щото е една торба пари. Четох в руския форум че ползват от БМВ Е30 Optimal AG-17968 да ама в магазините го няма, само оригинален с поръчка и тои излиза 80 лева. Та даваите идеи, къв заместител може да се ползва или рециклиране на стария ако правят някъде. Помня един колега споменаваше че го е сменял с такъв от голф, та ако може малко повече инфо къв точно от къв голф, червен син? при руснаците пишеше и за някъв от пасат ама не уточниха къв, аа и от УАЗ (12.8231015-01 uaz patriot 500mm) ама тои бил с 300 нютона сила и бая зор си било за вратата, при положение че оригиналния е 170.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой, как си оправи амортисьора на задната врата.
Свий
X
-
От: Кои как си оправи амортесора на задната врата.
Най-общо-гледате дължината,захващането и силата на амортисьора.С колата в Ем-комплект и мерите какво ще пасне.Другите вариянти са щека за билярд,тояга някаква,тръбичка с диаметъра на дебелата част,която се нанизва вІу стеблото при отваряне и потпира вратата и като най-дростичен вариянт,дупка през стеблото и външното тяло на амортисьора в отворено положение и някакъв пирон или друго нещо за застопоряване.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
-
От: Кои как си оправи амортесора на задната врата.
Какви са тия пирони и чудесии едно време да не са имали амортисьори под път и над път? помня бащата как е пълнил на жигулито защото нямаше. Аз мисля да пробвам да си напълня моя, в нета ми попадна една схема но маслото трябвало да е много тънко, някакво силиконово но ще пробвам с каквото имам да видим.
http://www.mgm-bg.com/share/savage/shocks/oil_fill.jpg
Това е схемата
Коментар
-
От: Кои как си оправи амортисьора на задната врата.
Дали няма да стане да се монтира метална машинка със само нарязващи винтове около пантата със стоперче от тия модерните използвани при кухненските шкафове с вертикално отваряне, тъй че да не пречи?"Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"
Коментар
-
Купувам си нов, за 10-20 лв. пасващ по дължина и ход, отварям си една бира, меря на стария "10 крачки" и му изпускам налягането с по-малък калибър, после режа и захващам стария накрайник за новия...и допивам бирата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеЗащо "амортисьор", като това, за което става дума, си е чиста проба газова пружина?.
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Много модерно бре, "газова пружина", от коя енциклопедия я измъкна тая думакак можах да не са образовам преди да пусната темата, сега половината не са разбрали за какво става дума
Та така, в момента моята газова пружина
е направена по съвета на колегата taran с тръбичка, временно докато остане врем да търся по магазините газова пружина с същия размер
ще внимавам кои термин използвам в магазина да не объркам момчетата
а ако някои ми обясни щом е газова защо тече масло от нея ще съм му благодарен, тва съвсем серизоно
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
Коментар
-
Нещо не схванАх,
дори и Оптимал-а да е 80 лв.(все пак не е оригиналния, на цената на златото !), сменяш го, и следващите 10 години (след това, а ако не и по-рано, Хондата ще е за скрап) правото да ти криви главата пак си остава на жена ти, а вместо да си хабиш времето да откриваш топлата вода, може да си го терпеш с бира и приятели.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
....дали няма да дам 80 лева за амортисьор, когато с тях мога да купя 1 чифт обувки 20 лв, 2 клинчета - 10лв, 2 чифта дънки от промоцията на чиполино 18 лв, 2 суичара 28лв, и 1бр сладолед за 2,5г ми щеркаПовече от 20 лева за тая тръба не давам, ако няма алтернатива, номера с тръбичката работи безотказно. Да си подредим приоритетите все пак
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
Коментар
-
Баща ми си кара Шатъла с допълнителна тръбичка вече 4та година. върши работа, застопорява самичко, ама ... както казваш въпрос на вкус. Мен лично не ме кефи особено, но пък тато го направи това с идеята, че Шатълерката ще се разпадне така или иначе след няколко месеца ... ама тя не ще да се разпада гадината
Всъщност, пробвали сме до сега поне 20 газови пружини (на Шатъла си е баш това, няма масла, няма дяволи), обаче ни една не пасва, а на баща ми май му омръзна и си кара така... Става.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение....дали няма да дам 80 лева за амортисьор, когато с тях мога да купя 1 чифт обувки 20 лв, 2 клинчета - 10лв, 2 чифта дънки от промоцията на чиполино 18 лв, 2 суичара 28лв, и 1бр сладолед за 2,5г ми щеркаПовече от 20 лева за тая тръба не давам, ако няма алтернатива, номера с тръбичката работи безотказно. Да си подредим приоритетите все пак
Продаваш Хондата с изпусналиа амортисьор, купуваш Астра комби за по-голямо удобство, със здрав такъв, а гледай и да е с газова уредба, и разликата обръщаш в по-горе описаните от теб артикули, но в пъти по-голямо количество, а ще останат и някакви пари за газ и разходка.
Колега, шегувам се разбира се, но е добре човек да се съобразява с възможностите си, за да се избягват "цигании" на дребно като по-горе описаните в темата.
Това разбира се е мое лично мнение.
Дано се справиш.
Успех.ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Zero,то това може и газов харпун да му казваме,но не се впрягай за няма нищо.Та този механизъм,монтиран на преден капак на Мерцедес в половината си работи точно като тръба с блокировка на вътрешната част.Решението сте го взели-старо,ефективно и безотказно.Другото са първоначални екстри...Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар