Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правопис!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Правопис!

Не всеки пише по инерция на латиница - някои все още нямаме тая инерция.
    Инак си прав - зам.ректора на университета ми е отличен приятел.
    И мангала, дето ми мие колата, тоже ми е приятел..

Ама си говорим по различен начин с тия ми приятели..

Дано следващи поколения си уеднаквят изказа - естествено, не в посока downshift

Тая тема защо е във форума на Хонда само?

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
      ......Тези хора не търсят кой пише правилно ......
      Пък аз имам спомен за един дет' го подкара през просото в началото (граматически),че и ми се сърди.... и после започна да пише правилно,а някой ден ако имам пари просто да си обикалям по света, може и да пием по кафе и да се запознем с него
      .....с отделни грешки може, (случва се, дори скоро молих модератори да ми коригират цял пост) ама някой да "свини" с идеята, че това е технически форум, а не матура по български, не бива да се допуска.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Илия Христов Преглед на мнение
        Назначете учител по български език. Той ще контролира всичко, избълвано тук...
        ...
        Проблемът е, в това , че всеки пише пише по инерция с латиница...
        Учители по български за назначени в училищата. Ако някой го е пропуснал този момент, това е друг въпрос. Ако ще и с китайски йероглифи да се пише, пак е нормално да се завърши изречението и да се слагат интервали.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Тая тема защо е във форума на Хонда само?
        Защото според мен тук вече се прекрачи прага на търпимостта, което ме навежда на едни спомени, че имаше тема с предложение да се направи и автомобилен раздел. Ако някой прецени, че е в сила и за други раздели може да се премести.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Илия Христов Преглед на мнение
          ...Проблемът е, в това , че всеки пише пише по инерция с латиница....
          Няма такова нещо. Отдавна в почти всеки български форум не пишеш ли на кирилица те банват. Единствено във Фейсбук и Скайп все още може да се пише с латиница.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            Отдавна в почти всеки български форум не пишеш ли на кирилица те банват.
            Айде бе...
            Искаш ли да ти дам като пример поне 5 български форума в които се пише яко на латиница. Друг е въпросът какво е качеството на тези форуми...

Страниците във фейсбук които посещавам са изцяло написани на добър български език. Може би защото приятелите ми са такива, не знам...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Въпросният зеро не е от най-ярките представители на лошо пишещите. Даже и от средните не е. В спама има такава тема-прочетете я, има какво да се види
              Коле, олекна ми бате поне от един получих признание че темата не е баш за мене макар че си признавам че не съм голям правописец. Или по точно не се старя достатъчно. Не всички сме перфектни Както каза по горе колегата на когото се нахвърлихте, по важно е какво пишеш, аз съм съгласен и на маимуница някои да ми напише пост само и само да ми е полезен. Не ми казваите че ако питате примерно "защо ви загрява колата" и някои ви отговори правилно на маймуница ще му подминете поста!? Това не значи че отричам правописа, и аз се дразня от кофти написани теми които трудно се четат. Но тук това далеч не е толкова фрапантно, явно не влизате в други форуми да видите за каква става дума, за да го правите това тук на въпрос. Хайде, дайте пример с една тема от раздела на Хонда която да е чак толкова кофти написана.
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Айде бе...
                Искаш ли да ти дам като пример поне 5 български форума в които се пише яко на латиница. Друг е въпросът какво е качеството на тези форуми...

Страниците във фейсбук които посещавам са изцяло написани на добър български език. Може би защото приятелите ми са такива, не знам...
                Там съм написал едно "почти", ехее там, видиш ли го? А така, та с него съм имал предвид именно подобни форуми като този на Миндя или на Горско Абланово да речем. Викаш, кво пък, да вземем да се принизяваме до тях, а?

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  Те гърците повече от половината не могат да пишат правилно. Изобщо не се съобразяват с начините на изписване. Слагат каквото им дойде поради мързел да научат как им се изписват думите (η, ι или ει / ε или αι / ο или ω - не им пука), но това не означава, че трябва да сме като тях. Мерси, че ни изравни на нивото на гърците.

ПС: понеже виждам, че не си си направил труда да прочетеш темата да попитам: в гръцките форуми разделяш ли си изреченията и думите или пишеш едно към гьотере?
                  За правописа ми колкото мога се старая ,но ще ми е малко трудно да ни изравня с гърцитеисторията вече е написана.
                  п.п.Гьотере как се пише?Информация в Турски речник
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                    Коле, олекна ми бате поне от един получих признание че темата не е баш за мене макар че си признавам че не съм голям правописец. ... Хайде, дайте пример с една тема от раздела на Хонда която да е чак толкова кофти написана.
                    Пример не дадох съвсем целенасочено, защото без да съм имал някой конкретно пак се намери кой да се самоопредели, камо ли като дам пример. Предложих да се прочетат първите 5 мнения, ти успя да се самоопределиш като автор на всичките, после смених на 15. Всъщност и моето мнение е, че твоите мнения са разбираеми. Ако ти трябва пример, погледни някоя произволна. Само една.

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                    п.п.Гьотере как се пише?Информация в Турски речник
                    Вярно - пише се "гьотуре" - информация в Речник на чуждите думи в българския език, БАН, 1982.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

[QUOTE=Тихомир;1735925]Там съм написал едно "почти"........./QUOTE]

Виноват г-н старши...
                      Сериозно-наистина ми е убягнало това "почти". За което се извинявам. Обещавам тази вечер да не ти вдигам повече кръвното

За равняването с по-ниските от нас съм напълно съгласен. Не може да имаме претенции, че сме нещо повече от някого, ако се самоизтъкваме спрямо неговото ниво.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

А какво да кажа аз,като не съм ходил на училище...нямам прао да пиша ли?нормално е човек да сгреши.извинявайте че не съм започнал изреченията с главни букви...оп май и 2 запетайки

Коментар

ееееееее и 2 пъти букви съм написал...айдеее изгорях

Коментар

Никой няма да ти каже нищо ако си сбъркал - нормално е, всички грешим. Но това, което се опитваш да правиш в момента - да се подиграваш с правописа със сигурност може да ти донесе негатив. Още повече пък да се правиш на циркаджия и да си мислиш, че си много вървежен така.

Коментар

Първоначално публикуван от mxmanol Преглед на мнение
                              А какво да кажа аз,като не съм ходил на училище...нямам прао да пиша ли?нормално е човек да сгреши.извинявайте че не съм започнал изреченията с главни букви...оп май и 2 запетайки
                              Извинен си, ти пишеш с краката си от първия ден и явно го смяташ за нормално.
                              п.п.ако на аватара е дъщеря ти, на какво отгоре се гордееш, че не можеш да пишеш?И нея ли ще я направиш като теб, щото грамотното писмо било ала-бала?

Коментар

Правописът е нещо елементарно. Пунктуацията може и да е нещо относително понякога, но не дразни, ако не е фрапиращо сбъркана. Въпрос на старание. Макар, че ако знаеш правилата, не се и стараеш да си правилен. Просто си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X