Това стана най-трудно четящия се раздел във форума. Правописа в повечето теми е ужасен. Не знам какво правят модераторите тук, но напоследък само поглеждам темата и по средата на първото изречение (в което обикновено са събрани 5-6 изречения и е на няколко реда) се отказвам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Правопис!
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Правопис!
Колега всичко идва от това, че вече все по-малко и по-малко се ползва кирилицата. Поне така аз си го обеснявам за мен. Хващам се много пъти в грешки и когато пиша нещо важно (предимно e-mail) го проверявам по 10 пъти. Зависи и от това с какво се занимаваш и дали ти се налага да пишеш често или не. Аз примерно завърших в чужбина и си признавам, че след като се върнах не можех 3 правилни изречения да напиша ( не че сега се справям кой знае колко по-добре). В работата не ми се налага да пиша и все още немога да свикна на БГ. Единственото нещо което пиша често са смси и то на латинеца.
-
А какво да кажем ние с гайдите? Знаеш ли колко често ми се налага да пиша на кирилица?
Всеки прави грешки, но на някои колеги направо трудно им се разбира.
Коментар
-
Не е точно такъв случая. Както казах, точно в този раздел правописа вече е трагичен. Я някой да си направи труда да прочете първите мнения на последните да речем 5 теми в раздела.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеТова стана най-трудно четящия се раздел във форума. Правописа в повечето теми е ужасен. Не знам какво правят модераторите тук, но напоследък само поглеждам темата и по средата на първото изречение (в което обикновено са събрани 5-6 изречения и е на няколко реда) се отказвам.
Коментар
-
Искате ли безплатен урок?
Като за начало НЕ използвайте думата "колега", особено в началото на текста. Ще имате реален шанс някой като мене да прочете какво сте написали. Иначе - едва ли.
В момента проговарям по въпроса с цивилните модератори. Нормалните го приеха естествено.
Коментар
-
Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнениеКато цяло си прав! Не за да се заяждам, но и ти, като пишеш в такава тема, е добре да ползваш пълен член!Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
А в какво е проблема?
Мен, ако питаш ще изтрия половината Хонда форум, ама .... тогава не знам какъв вой ще се нададе?!?
Ако, ти харесва прави забележки на ВСЕКИ ... все някога ще си подобрят писмената.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнениеТова стана най-трудно четящия се раздел във форума. Правописа в повечето теми е ужасен. Не знам какво правят модераторите тук ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Аз го приемам личноизпитите ми по Български отминаха отдавна, пиша в поне 4-5 форума редовно, всеки ден, обикновено бързам, не щадя думи, и признавам че ако трябва да си проверявам всичкия правопис....., по добре да спра да пиша. Най- честата ми грешка е че в бързината чуквам интервала малко по рано от буквата и често деля някоя сричка на две, редактора също не го подчертава като грешка в зависимост от случая. А тук дори редактирането на грешките е трудно, не знам на какво се дължи, но предвижването със стрелките по думите е невъзможно. Ся да взема с мишката да почуквам пред всяка сгрешена буква няма да стане. Общо взето пиша разговорно, не спазвам и нямам намерения да пиша като на матура по БГ. Да не би разговорния ви език да е толкова перфектен като правописния? Сигурно говорите перфектно български а??? Ако искам мога и да пиша правилно, ама не искам, пиша достатъчно разбираемо които не разбира......
А че Хонда форума отдавна дразни основния форум е така, и не знам защо. Ами изтриите го целия.
Та така забележките към правописа ги приемам личнодали щото последните 5 теми са мои
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
Коментар
-
Съгласен съм с вас, че не може постоянно да се редактират и трият мнения заради няколко грешки или пък че е работа на модераторите да учат другите на български език, но тук вече половината раздел е невъзможен за четене, освен ако нямаш излишно време да вникваш в идеята на автора. Сбърканите думи и сбърканите/пропуснати букви не са проблем, но да се пропускат препинателните знаци, включително и тези за край на изречението, сливането на думи, прави четенето изключително трудно. Едно изречение на 5-6 реда без никакви граматични правила. Един дето го мързи като седне на компютъра да си провери написаното губи времето на всички други да се трепят да му четат драсканиците. И не - не е така по други раздели, не и толкова масово. Не чета само Honda раздела. От доста време ми прави впечатление, но мисля, че стана много масово и затова исках да ви обърна внимание върху проблема. Аз лично мога и да не поглеждам Honda раздела.
Първоначално публикуван от zero Преглед на мнениеТа така забележките към правописа ги приемам личнодали щото последните 5 теми са мои
Първоначално публикуван от zero Преглед на мнениеАко искам мога и да пиша правилно, ама не искам, пиша достатъчно разбираемо които не разбира......Последно редактирано от silverfox; 14-01-12, 10:10.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение...
Та така забележките към правописа ги приемам личнодали щото последните 5 теми са мои
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение...
Нищо лично не съм имал предвид. Говоря за раздела.
...Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение...
Я някой да си направи труда да прочете първите мнения на последните да речем 5 теми в раздела.
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеСъжалявам, но правописът е ужасен далеч не само в този раздел.
...Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнениеНищо лично!Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар