Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хронични заболявания на CR-V I-ва генерация след 10г.експлоатация!

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хронични заболявания на CR-V I-ва генерация след 10г.експлоатация!

Досега не ми се беше случвало, а и не съм чувал от друг колега за подобен проблем та затова незнам дали темата е за този раздел. От 2 седмици немога да си включа алармата от първия път и съответно да я изключа от раз. На последък е все по зле и сега си я заключвам с ключа, като централното си работи. Първо започна да не отваря багажника от дистанционното и по късно и алармата. Не е от батерията на дистанционното защото я смених с нова а предната е на около 6-7 месеца. По-странното е че от време на време откача и си работи нормално но само когато си поиска тя , а не аз .
    Honda CR-V I 2000 г.
    0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Първоначално публикуван от spoko Преглед на мнение
      .
      Разглоби дистанционното и провери спойките!
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

От скоро съм собственник на ЦРВ 1998г(4 дни) и болежкине при мен бяха:
        1-виене на заден диф-масло + смяна =40лв (оригинал в Хонда сервиз)веднага млъкна
        2-радиатор (тече като лейка)220лв италянски поръчан
        3-предни биалети 27лв броя
        4-течаща водна помпа(заедно с ремък и обтяжна ролка) +работа 270лв
        5-контактен ключ(в др.тема надоло)
        6-пръскалки за фарове и предно стъкло(интересно че за задното стъкло работят)
        7-часовник
        Преди покупката бях доста попрочел от форума(радвам се че го има и оказва голяма помощ)и за повечето неща бях подготвен.Кинтите свършиха и ремонтите ще са от мен.....след четене и съвети от съмишленници.Колата ме кефи ,върви и набира(куршум)като лека кола.Доста шумна над 100км/ч (вдигнах за проба до 170км/ч -можеше и още нагоре ама още нов внос та не съм сигурен в нея).Хиляди безаварийни на всички!
        CRV 1998г 128кс

Коментар

spoko смени си копчетата на дистанционото ако можеш 99% е от тях или ги напръскаи с контактен спреи, ако се пооправи zначи пак е от тях и пак ще даде фира скоро.
          angel71 да не забравиш да провериш хлабините на клапаните, тая кола не е само диф и радиатор
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

И до клапаните ще стигна(още не съм си купил пластини).
            CRV 1998г 128кс

Коментар

Грешка, съжалявам!
              Последно редактирано от Georgi_G; 08-10-12, 09:37. Причина: неподходяща тема

Коментар

колеги някой има ли идея за осветлението на панела за бутоните на стъклата и регулирането на фаровете. че ту светят ту не светят. Нещо ми прекъсва няма да е от лампички. И как се сваля този панел да за го проверя.?

Коментар

Подпъхваш отверка в долната част (има оставен отвор) с подложка за да не одереш таблото, напъваш и вадиш.
                  What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

колеги вчера се направих на майстор и взе та сложих друг часовник оригиналния не работеше без да искам дадох на късо и ми изгоря бушона на обуртумера и ми светна лампата за блокажа и чека ми отчита грешка изключих аколуматора за 12 часа като мислех че сам ще изчисти грешките но уви не стана свети си стах ме да го карам а и не знам кои има тази програма да го закачат и да ми кажат какво му е

Коментар

Колеги, гледам темата замряла ... да не би да спряха да ви се чупят автомобилите?! Пу, да не им е уроки!
                      Чета тук по повод на това, че ми предстои да купувам и по този повод да споделя малко ноу-хау, което видях при огледа на една от колите.
                      Проблема с малкия акукулатор беше разрешен от свободомислещия южняшко-италянски гений с помоща на ... най-обикновено дървено трупче.
                      Изрязано с размерите на оригиналния акумулатор и с височина колкото дошла, в случая около 10-на см. служещо за основа на новия по-голям събрат.
                      Вече ще започна да си нося фотоапарата с мен при всеки следващ оглед, че да мога да допълвам темата с полезен матр'ял ...

P.S. По повод прозрачността на страничните стъкла в дъжд ветробраните не биха ли да свършили добра работа?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:musterbild_1.jpg
Прегледи:1
Размер:218.5 КБ
ID:5511021

В eBay-я се продават за £32.02, за BG намерих фирма "Кало Комерс" ООД.
                      Последно редактирано от tzocho; 18-08-13, 23:19.
                      Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Тва с трупчето и аз съм го виждал при оглед да не си оглеждал същтата кола, една оранжева А с ветробраните.... същите ги купих от Кало комерс и ги махнах за няма и месец. Само недостатъци и една единствена полза от тях, която не беше достатъчна причина да ги задържа. Първо и наи дразнещо е монтажа, монтират се при уплътнителя на прозореца, тва прави много тежко отварянето на стъклото особено в първия момент докато горния му ръб успее да се измъкне от уплътнението направо имах чувство че ще се откачи нещо. Второ, колкото да са малки, спретнати и красиви ми пречеха при ляв завои да виждам пешеходци. Трето, мани другите шумове от тоя японски москвич ми и тея пущини само ми липсваха да ми фучат там като карам. Накрая им теглих маините и ги махнах, ако и ти искаш да стигнеш до тези изводи, купи си Ако ти се дават пари за благинки купи си ДРЛ модул, наи полезната машинка която съм купил за тая кола

Коментар

Тва с трупчето и аз съм го виждал при оглед да не си оглеждал същтата кола, една оранжева
                          ... не беше оранжева, зелена беше - явно не ще да е била същата, но съм сигурен в произхода на патента.
                          Слави, даваш ценна информация за ветробраните ... изглежда логично ползите да са повече, а то излиза обратното! Това със задържането го четох някъде, но за видимоста и за шума -не. Ето, вече имам повод да почерпя - спести ми бъдещи разходи, а относно DRL модула си прав. Аз си го купих за немския ми москвич и има програмируеми функции като бавно гасене и степени на светене, но това вече е за друга тема.
                          Направи ми впечатление, че ключалките на задното стъкло на няколко автомобила не работят. По нагоре някой колега беше споменал за такъв проблем, но това според мен се дължи по-скоро на прекаленото слънцестоене на юг, защото при австрийките и швейцарките не го забелязах.
                          Последно редактирано от tzocho; 19-08-13, 08:47.
                          Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

По повод ветробраните - има само 2 положителни неща при тях:
                            1. Когато вали дъжд а ти пушиш, може да свалиш стъклото 5см. за да излиза пушека и да не влизат капки от дъжда, върху бутоните на шофьорската врата. /Само заради това не съм ги изхвърлил моите/
                            2.Колата изглежда по-стилно с тях.
                            Всичко друго свързано с тях е отрицателно!
                            Освен споменатато от Слави, най-много ме дразни, че ми се надраха стъклата /1-2см./в горната част, където влизат в уплътненията.
                            Сбърках, че ги сложих- не правете тази грешка и Вие!
                            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

А пък моите ветробрани си ми харесват. Само дето не са, като тези на снимката, и съм с 1-ва генерация, JDM. Монтирани са отвън на рамката, с двойнолепещо тиксо + 3-4 щипки, влизащи между уплътнението и рамката, и не драскат.

п.п. Добавям т.3 към Емича - оставям прозорците открехнати, за да диша колата паркирана на жега. Не се вижда, че прозорците са отворени.
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                              Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                              Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Да ама вече знаем мисли му къде я оставяш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X