Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има нещо дето не разбирам. ( 4х4)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има нещо дето не разбирам. ( 4х4)

На този клип а и не само на него е така докато си гледах клипове ми прави впечатление че наще коли въртят задни гуми без предните да буксуват! Нали уж предните като пребуксуват тогава се завъртат и задните, ко стааа тука брее???? http://www.youtube.com/watch?v=KEHna...eature=related
    и това http://www.youtube.com/watch?v=gGOYCzwFEAg
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

От: Има нещо дето не разбирам. ( 4х4)

Най- вероятно другата предна гума /тези от далечната страна/ превърта.

Коментар

Колега нормално е да боксува нали има диференциал отзад след като едното колело се върти свободно ще боксува .

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
        На този клип а и не само на него е така докато си гледах клипове ми прави впечатление че наще коли въртят задни гуми без предните да буксуват! Нали уж предните като пребуксуват тогава се завъртат и задните, ко стааа тука брее???? http://www.youtube.com/watch?v=KEHna...eature=related
        и това http://www.youtube.com/watch?v=gGOYCzwFEAg
        На втория клип много добре се вижда,как превъртат предните!Така ,че всичко е както трябва!
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

Напред работата бива,ама назад май автоматичните хъбове обезсмислят 4х4 концепцията,т.е изключват.Назад баири не се качват или цамбурнеш ли в локва само напред.ПП Иначе темата може да се перифразира-Имам ли 4х4 или какво?
          Последно редактирано от mihov_1969; 07-01-12, 20:22. Причина: асоциации
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
            Напред работата бива,ама назад май автоматичните хъбове обезсмислят 4х4 концепцията,т.е изключват.Назад баири не се качват или цамбурнеш ли в локва само напред.ПП Иначе темата може да се перифразира-Имам ли 4х4 или какво?
            Автоматичните хъбове изключват за момент при смяна на посоката и после се включват в обратната посока, а не изключват постоянно при движение назад. Само уточнявам.

А за Хондата е ясно, поне едно от предните колела се върти. Чудно ми е, тази колица не би ли трябвало да има електронни блокажи чрез ABS-а.?
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Сложи си блокажи и ще забравиш за проблема с превъртането.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Автоматичните хъбове изключват за момент при смяна на посоката и после се включват в обратната посока, а не изключват постоянно при движение назад. Само уточнявам.

А за Хондата е ясно, поне едно от предните колела се върти. Чудно ми е, тази колица не би ли трябвало да има електронни блокажи чрез ABS-а.?
                Ама като изключат после зацепват с удар и стават свинщини.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Ама като изключат после зацепват с удар и стават свинщини.
                  Това е ясно, затова и за всичкото жип се продават и ръчни допълнително. Ама горното обяснение, че назад не работят е напълно погрешно, та затова писах. Не че хъбовете имат и нещо общо с CRV, ама...

А за предложението за блокажи на CRV... Дали се предлагат въобще за него? Виж, електронния блокаж, ползващ спирачките по-му приляга.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Имам един въпрос - "Що е то автоматичен хъб, и има ли той почва в Honda CR-V (1-ва генерация)?"

п.п. Изпревариха ме с въпроса!
                    Цецо каза:
                    "Не че хъбовете имат и нещо общо с CRV, ама... ..."
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Би било хубаво да има ама няма а колегата по долу дето казва " Сложи си блокаж" как точно си представя тва слагане Аз си мислим че японецо е сложил тва 4х4 на тая кола от хорска срама Макар че пък си ме кефи как ме подбутва от зад в снега като се зачуди някъде Все едно господ ми диша във врата аха да спре и някои му даде сила
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
                        Би било хубаво да има ама няма а колегата по долу дето казва " Сложи си блокаж" как точно си представя тва слагане Аз си мислим че японецо е сложил тва 4х4 на тая кола от хорска срама Макар че пък си ме кефи как ме подбутва от зад в снега като се зачуди някъде Все едно господ ми диша във врата аха да спре и някои му даде сила
                        Щом няма възможност за блокаж моли се господ да не е зает като затънеш в следващата снежна преспа

Коментар

На вторият клип, според мен, CRV-то се изложи на задна заради големия наклон. Понеже по-голямата част от тежеста на колата отива на предните колела, просто няма как едно колело да избута нагоре тези 1600(около) кила.

Коментар

ОК, щом риторично било...редакция.

На CRV-то въобще ли няма функция за електронни блокажи чрез ABS системата? На леки коли, това го има от началото на 90-те години. Специално знам за модели на VAG.
                            Последно редактирано от cecoa1; 08-01-12, 00:07.

Коментар

Въпросът ми за хъбовете беше реторичен

Иначе :
                              ...
                              На CRV-то въобще ли няма функция за електронни блокажи чрез ABS системата? ...
                              ... да, CR-V има TCS/VSA но след 2002-ра, т.е. 2-ра генерация.

п.п. На моята JDM-ка даже няма и ABS и airbags (за сметка на камарата други японски глезотийки). Горкият аз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X