Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CR-V 1 ген.-най-икономичния,функционален,евтин и проходим SUV втора ръка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CR-V 1 ген.-най-икономичния,функционален,евтин и проходим SUV втора ръка?

Значи пичове,разходих се из подфорумите на колегите,и по специално на Сузуки.И какво открих-Сузуки Витара бензин,извънградско до 90км. -8/100,някакъв се беше изцепил със 7.5/100.
    Моето Цеерве при тези условия го докарва до 7,2/100км. и за разлика от витарата не е нужно специална акробатика (тип стани да седна),за да си седнеш на седалката (децата ми се разхождат в купето като в градски парк).
    Зимата на заснежените баири в моя град просто нямам конкуренция (е това не е тежък офроуд в гората,но засега не съм закъсвал и там).
    И като се има в предвид че цеерветата са евтини,просто си умирам от кеф че притежавам Honda CR-V 1 ген.
    [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
    [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

От: Honda CR-V 1 ген.-най-икономичния,функционален,евтин и проходим SUV втора ръка?

Честито. Аз под 8 не съм успявал да я сваля никога. Това за 260 000 км. Ти явно знаеш как. Минимален 8, максимален 19.2. Иначе казано колкото показва километража без нулата. 110 - 11, 150 - 15. и т.н.
    Хубаво е човек да си обича колата, но не е хубаво да я боготвори. Всяка кола си има силни и слаби страни. На ЦРВ-то уникално слаба страна и е пътното поведение и в частност поведението в завои. Също така не съм доволен и от представянето и на сняг по път със завои.
    Абе с една дума наздраве и на теб!

Коментар

От: Honda CR-V 1 ген.-най-икономичния,функционален,евтин и проходим SUV втора ръка?

Пич,имаш грешка.Цеервето НЯМА проблем на завои със сняг!Точно там му е силата-равен път със сняг,особено на баир...!(бе щом витарите ми казаха евала)Не знам от къде имаш такава информация,щом караш Нисан Терано?
      И освен това нямам навика да боготворя...!Чисти факти приятел!!!...

Коментар

Верно е, имаш грешка, прегледаи си ЦРВ-ето, за такъв камион се държи уникално в завои, единствената кола която ми се е държала добре в завои беше една ланча дедра сле днея всичко де съм карал е жив ташак. Е тоя сув обаче има уникален точен прецизен и чувствителен волан, усещаш завоя в волана, от тв апо хубуу кво. За возията му да не говорим , не знам от гумите ли ми или от кво но аз кола с по хубава возия до ся съм няма, а съм карал и прословутото рено 21 дет возело кат лодка както обичам тая кола так единствено дедрата съм си обичал тъи че лоша дума да не чувам, витара митара е там по чукарите да се доказват, на асфалта да не ми се перят
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Понятията "проходимост" и "СУВ" не могат да се употребяват в едно изречение.

Та за какво е темата-да се похвалите с хондата си, или да оплюете витарите? Не знам кой е вашия град, но на неутъпкан сняг може да ги сборим... На утъпкан всяка кола с електронен контрол на задвижването ще покаже добро поведение.

Та от кой град си, ако си близо да ги мерим а?
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако си забелязал,качеството проходимост е подредено на последно място...,и в случая УНИКАЛНОСТТА на ЦРВ е съчетанието на тези качества?А пък баирите са в гр.Тутракан,така че на зима можем да се пробваме на неутъпкания сняг по най-стръмните баири на града ако искаш.Вярно че в планината на тежък офроуд Витарата няма конкуренция,но на онроуд в сняг по баир,ЦРВ се представя много добре.

Коментар

До зимата ще забравя, сигурен съм. Но ако искаш-напомни ми, все ще намеря някоя свободна снежна неделя. Но отсега си знам-на неутъпкан сняг не можеш да ме победиш. Е, и снега да не е 2 см разбира се
              Иначе по пътя електрониката си казва думата, но все пак имам едно наум...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Заглавието кефи,както и разхода,измерен до десети...Хвала!Следващата ми кола ще е ЦРВ!
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ще видим кой драпа по-успешно на заснежен баир,ЦРВ е само1400кг.,и с оптималните зимни гуми 195/80/15 (които въобще не фигурират в спецификацията му),просто ме накара да му повярвам безрезервно.Само да не забравя до зимата.И не забравяй че у дома и баирите помагат....

Коментар

Това в заглавието щеше да е вярно ако тая Хонда беше наистина СУВ, ама тя си е лека кола. Има един СУВ който отговаря на тези характеристики за БГ, ама не е тая Хонда. Какво и е ефтиното. Една справка в специализираните сайтове показва, че за скрап 98г се искат над 7к. Един куп СУВ струват по малко. Икономичноста, също голям смях. За толкова лека кола с толкова малки възможности гори много. В гората е проходина колкото Пасат 4х4. За сравнението на сняг пак голям смях. Изкачването на един снежен баир е въпрос на маса и сцепление. Масата е ясна, сцеплението е въпрос на гуми и добър тракшън контрол който може да бъде електронен или биологичен. Само да попитам автора, колко други СУВа е имал? За мен лично тази Хонда е същото недоразумение като Фри-то. Уж имаш нещо, а пък нямаш нищо.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Понятията "проходимост" и "СУВ" не могат да се употребяват в едно изречение.

...
                      А защо? "СУВ" и "SUV" едно и също ли са?
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Уважаеми колеги,не спорете един с друг,статията е в раздел хонда и е нормално да е за яки фенове на CR-V,не ни е лоша колицата,всеки си я обича по свой начин.Мене лично заглавието на темата ми направи "душевин оргазъм",но-о-о да не забравяме,че за други в това заглавие може да е всяка друга марка автомобил.Поради това уважаеми колеги нямащи CR-V,моля Ви оставете ни да си се кефим както си знаем.Обичаме Ви,защото ако не бяха другите марки нямаше да разберем за предимствата на обичаната от нас Honda CR-V.О-опс,позволявам си да се извиня от името на колегата на колегите с Витарки,те са си ги взели да си ги използват за това за което ние пък не сме ги взели,така,че хондаджий давайте вече изпитани плюсови на нашите возила и-и-и не забравяйте всички "жена и кола не се хвали,а се ползва"!"6" за заглавието на темата!
                        имах и Toyota Rav 4 2006g.
                        Mitsubishi Lancer 2008g.
                        Honda CR-V 1998г.
                        Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Само, че това не е фенски сайт, а офроуд форум, където би следвало да се дава точна представа за възможностите на различните марки и модели! Иначе глупости доста се изписаха в тази тема, която освен всичко е и рядко безполезна, повтаряща доста казани вече неща.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Това в заглавието щеше да е вярно ако тая Хонда беше наистина СУВ, ама тя си е лека кола. Има един СУВ който отговаря на тези характеристики за БГ, ама не е тая Хонда. Какво и е ефтиното. Една справка в специализираните сайтове показва, че за скрап 98г се искат над 7к. Един куп СУВ струват по малко. Икономичноста, също голям смях. За толкова лека кола с толкова малки възможности гори много. В гората е проходина колкото Пасат 4х4. За сравнението на сняг пак голям смях. Изкачването на един снежен баир е въпрос на маса и сцепление. Масата е ясна, сцеплението е въпрос на гуми и добър тракшън контрол който може да бъде електронен или биологичен. Само да попитам автора, колко други СУВа е имал? За мен лично тази Хонда е същото недоразумение като Фри-то. Уж имаш нещо, а пък нямаш нищо.
                            .
                            Макар че е лека на тегло,багажникът на ЦРВ е огромен (за разлика от витарите),така че в никой случай,не е лека кола,по-скоро лекотоварна.Единствено по 2 неща се доближава до леките коли:1.Возията която е разкошна и 2.Разхода който за бензинова кола със 126 коня е невероятен.
                            Цената на 12 годишно ЦРВ с десен волан е около 4 хил. в момента.(А витарите държат цена).
                            Проходимостта не е най-силното му качество,но като имаме в предвид клиренса (30 см),при всички случаи е по-проходим от един Пасат 4х4.Особено на сняг и кал в градски условия и лек офроуд на излет.
                            Екстри като климатик/климатроник,ел стъкла,ел огледала...са серийни (пак за разлика от витарите).
                            Вътрешното пространсво е много голямо,4 врати (няма гимнастики стани да седна като при витарите).
                            Не съм ловец или офроуд маниак,за моето семейство тази кола е идеална.
                            След като изчетох една камара мнения и спецификации,реших че това ще моят СУВ и нямам желание да притежавам друг.
                            А ти притежавал ли си ЦРВ?

Коментар

Темата е доста смешна. Карам и поддържам две ЦРВ - първа и последна генерация. Имам опит и с Витара. Разход 7.5, даже и да е постигнат веднъж при супер оптимални условия, е много далеч от истината. Тази кола харчи от 8 нагоре бензин извънградско. Градско много повече според зависи. Първото поколение НЕ е толкова стабилно в завои при висока скорост. Често минавам през Витиня с над 110-120 и понякога ми се изправя косата, изпреварвайки ТИР в завой. Като покарате трета генерация, ще разберете колко нестабилна е първа . Няма най-икономичен, функционален, евтин и проходим СУВ! Витарата има трагикомично пътно поведение, има какво да се желае като проходимост, но пък има бавни. Това не е за подценяване. Въобще двете коли са много различни. За офроуд Витарата е по-добра, изключвайки неотъпкан пухкав снежец и хлъзгави участъци, където е зле. За път, ЦРВ има чудна мека возия и стабилност до 90-100 км/ч. За тези пари Хондата е според мен най-читавия избор стига да не се налага истински офроуд. Чарковете й са доста евтини.
                              Vitara 2.0 V6
                              Honda CRV (Gen 1)
                              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                              ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X