Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли някой с CR-V 97-00г.навъртял повече от 50хил.на пропан-бутан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли някой с CR-V 97-00г.навъртял повече от 50хил.на пропан-бутан ?

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER
    Моето основание беше че колегата Споко е достигал лабораторния разход 8-8,5 на бензин и ми се стори логично да качи до литър на газ.
    Този "лабораторен" разход го постигам всеки път като карам извънградско на бензин с ЦРВ през последните 80 000 км. Без включен климатик. Средно карам с 90-120 км/ч. Не ми е ясно как го качвате над 8.5.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

И аз го постигам редовно 8/100 извън градско при скорост 80-100. ама нещо напоследък почна да гори много като зареждам на ЛукОил. С бензина на Еко пада разхода. Дали ще е само от това не знам.
      -------Honda CR-V 128к.с.--------
      "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus
        И аз го постигам редовно 8/100 извън градско при скорост 80-100. ама нещо напоследък почна да гори много като зареждам на ЛукОил. С бензина на Еко пада разхода. Дали ще е само от това не знам.
        Моят опит е същия. С бензина на Лукойл ми дава 0.5 л/100 км по-голям разход. Карам в командировки по един и същ маршрут. От година и нещо зареждам само в ЕКО, както бензин, така и нафта.

А по темата за 50 хил км на газ, наблюденията ми са, че всички познати счетоводители с пробег 50-100 хиляди за 5 години карат бензин. Не се занимават нито с дизели, нито с газ. Казват, че така излизало най-тънко. Щото дизеловото ЦРВ вярно гори 2.5 Л/100 км по-малко, ама смяна масло и консумативи на бензин при кварталния майстор - 80 лв, същата операция за дизела е 300-350 лв в официалния сервиз, за да важи гаранцията. Смяна на съединител и маховик на ЦРВ I-CTDI е 2000+ лева, на бензин първа генерация 400-500 лева. Та в крайна сметка и 3-те горива излизат горе долу еднакво за пробег 50-100 хиляди +/- 1000-2000 лева според зависи. При пробег половин милион може и да се генерират 10-15 хиляди лева спестявания от газ. Дали си заслужават главоболията, всеки си решава според финансовите възможности.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

вярно, че несъм ходил на реглаж на клапаните но това не езащото неискам. просто съм забраван. а за "лабораторния" разход от 8-8,5 не съм искал да го постигам а толкова си гори колата. разликата от 0,5 литра идва от терена по който се движиш и от това с колко човека + багаж са в колата. преди 3 години пътувах до Атина на бензин и разхода на отиване с 2 души и малко багаж падна на 7,5 литра и направо се изкефих, но навръщане с 4 човека 3 багаж като за още една кола скочи на 8,5. норамално каране в БГ до 120 си е около 8 но на бензин. отдавна карам на газ и според това къде зареждам по пътищата родни средния разход е около10,5. има и случаи в които са ми пълнили бутилката с повече литри отколкото е изписано на табелката а имах и газ около 2-3 литра вътре. кажете ми колко и как да си сметна разхода тогава.
          Honda CR-V I 2000 г.
          0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Здравейте,

Да споделя и моя скромен опит с CR-V на газ и на бензин.
            Моето CR-V е 147 к.с 2000 г. - I ген.

На бензин колата си върви перфектно и разхода не е чак толкова висок. Извън градско е към 8-9 / 100 при скорост 90 -120 км/ч без климатик. Засичал съм го много пъти и това е разхода на колата.
            С празна кола извън-градско съм правил и 7,8 / 100 - пътя беше двулентов, прав без наклони към 70 км; след това около 60 км по магистрала Тракия. Това е отново без климатик.
            В София градско каране през зимата ми даваше към 13-14 / 100. Но градско не съм засичал много и не мога да дам много точни данни.

На газ там е съвсем друго ... Моята е със обикновена газова БРЦ. Разхода е много приличен. Изминал съм към 6000 км на газ.
            Извън града е 10-11 / 100 при скорост 90 -120 км/ч без климатик.
            В града е повече около 15 поне в София. Аз съм я засичал само няколко пъти и ми даваще към 13 -14 / 100. Но за градския раход не мога да бъда точен понеже не карам много в града.
            При моята кола обаче има проблеми когато колата работи на газ:
            - Check engine лампата свети непрекъснато когато карам на газ; на бензин не свети
            - Двигателя не работи много добре; прекъсва леко когато е на празен ход; Не е много стабилен; на бензин е доста по стабилен и няма колебания
            - Има проблем с оборотите на празен ход
            - На газ не е толкова мощна колата; върви сравнително добре и си има ускорение но не е като на бензин
            - Човен не знае колко гориво му остава в бутилката и трябва да зарежда постоянно; Моята изкарва към 280 - 290 км извън градско каране. Бутилката събира около 30 л. газ.

Това е от мен Дано да съм бил полезен.
            А за газта сигурно могат да се оправят тези проблеми и може да се кара ако човек преглътне подробностите по това да караш на газ, но ...
            В крайна сметка всеки сам си решава. Аз лично газта не я харесвам като гориво за автомобили но това си е мое мнение.

Коментар

Като сложиш Ги ще я харесаш
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Колега Defuser, колко ти излезе обикновеното АГУ и имаш ли ламбда контрол/ предполагам това е ламбда емулатор/? Общо взето вече си го избил газовото, а празен ход откакто е сложена въобще донастройван ли е?.
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Ламбда контрол и Ламбда емулатор са две различни неща, 1-вото е контрол на сместа спрямо показанията на ламбда сондата, газта се регулира от стъпков мотор вместо от обикновения троиник. Ламбда емулатор е у-во което симулира корекна работа на лмбда сондата и така компа не светва чека за грешка в ламбдата.

Коментар

Нямах нито Ламбда контрол и Ламбда емулатор. Единстеното което имах беше универсален симулатор, който лъже компютъра на колата, че работи на бензин най-общо казано. Иначе по-конкретно мисля, че лъже компа. че дузите за впръскване на горивото работят, а те реално на газ не работят. Газта се всукваше през въздушния маркуч, не съм сигурен точно как се казваше. Както и да е, много измислена история. Чак ми стана зле като разбрах как работи точно.
                    Радвам се че я махнах на цяло уредбата от колата.

Коментар

Еее колега, ти ше си първия май дето е скочил от газта обратно на бенз. Както се казва дай Боже всекиму, да си кара колата на горивото за което е правена. Само за статистиката- колко км средномесечно караш разпределено за цялата година? Вземи за база миналата година и смяташ ли да намалиш малко километрите сега?
                      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Да има вече такова C-RV в Пловдив даже няма Флаш Люб !

Коментар

Първоначално публикуван от dogidog Преглед на мнение
                          Да има вече такова C-RV в Пловдив даже няма Флаш Люб !
                          Ще ги изкарате уникати още малко.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Мога да направя някоя снимчица за доказателство ако искате !?

Коментар

Здравейте, предложете добър сервиз за газов инжекцион в София.

Коментар

Отиваш в София газ комерс, търсиш Иван, казваш че Слави от Пловдив те праща и получаваш добра цена на избраната от теб уредба включае и БРЦ

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X