Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли някой с CR-V 97-00г.навъртял повече от 50хил.на пропан-бутан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли някой с CR-V 97-00г.навъртял повече от 50хил.на пропан-бутан ?

Здравейте хондаджии!Мисля да слагам газов инжекцион на CR-V 98 г.128кс.автоматик,но чета по форумите, че клапаните "прегаряли"от газта след около 50хил. км.Моля, ако някой е навъртял повече от 50 000 километра на такъв двигател(128 или 147 коня)да сподели има ли такива проблеми.
    Моля да пишат само хора с хонди отговарящи на горните критерии,за да не стават излишни спорове!
    [B]CR-V 1998 128кс. Automatic.[/B]

От: Има ли някой с CR-V 97-00г.навъртял повече от 50хил.на пропан-бутан ?

ЕЕ до сега пита за метан, като ти казаха за пропан бутана почна същата тема за него. Не се заяждам ама, слагай и не му мисли. регулирай клапаните и си 6 точки.
    -------Honda CR-V 128к.с.--------
    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

2 теми по надолу е отговора ама, е много трудно да се поразрови http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=109846 е чети тая тема до края всичко щи се изясни
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
      Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Zero ,благодаря ти за включването по темата ,но не виждам отговор на въпроса за километрите в темата която ми посочваш.По тази тема искам да се включат колеги с автомобили наистина изминали тези километри,а не минали примерно 10 000 и да казват на газ няма никакви проблеми.Просто искам да разбера проблема с прегорялите клапани мит ли или реалност,а отговор на този въпрос не може да ми даде човек изминал 10-20хил.км.на газ.

Коментар

Абе Зеро, ам тои човека е същия веееееееее. Той иска конкретен отговор "аз карам 50 000 и нищо ми няма на колата", да се успокои и да си кара. Ем да де ама той кат не е спокоен как ще се успокои то може на 50 001-вия да гръмне.
          Ко да му се каже на човека. Мои познат я кара 50 и още не е гръмнала, абе тои и клапаните не си прави ма ко му е. Моята на 30 ка съм регулирал два пъти и и двата пъти нямаше промени. По добре чети руските форуми там има по 150к тук няма много хора навъртяли толкова мисля.

Коментар

Верно че е същия, браво бре за ко писахме толкова в другата ти тема сякаш не си я чел, какво от там не ти стана ясно, следващата тема коя ще е : Някои да е минал 100 000 на газ? и след това: Някои да е минал 150 000? и когато се появи някои със 200 ще си сложиш

Коментар

Аве ти що пишеш в тази тема като твоята не отговаря на горните критерии. Човека си е сложил ограничения а ти се буташ напред. Аз сега се замислих то ясно е казано, че клапаните прегряват след около 50хил. км. Значи маката му е никога да не минаваш на веднъж по толкова много ами да си спираш на 30-35к да си почине колата, хем и ти да си починеш и после пак да си продължиш по пътя.
              Ако съм един модератор направо я изтривам тая тема.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                Човека си е сложил ограничения а ти се буташ напред. Аз сега се замислих то ясно е казано, че клапаните прегряват след около 50хил. км. Значи маката му е никога да не минаваш на веднъж по толкова много ами да си спираш на 30-35к да си почине колата, хем и ти да си починеш и после пак да си продължиш по пътя.
                Ще се пукна от смях. Това ще си го сложа отзад на джипа
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                  Аве ти що пишеш в тази тема като твоята не отговаря на горните критерии. Човека си е сложил ограничения а ти се буташ напред. Аз сега се замислих то ясно е казано, че клапаните прегряват след около 50хил. км. Значи маката му е никога да не минаваш на веднъж по толкова много ами да си спираш на 30-35к да си почине колата, хем и ти да си починеш и после пак да си продължиш по пътя.
                  Ако съм един модератор направо я изтривам тая тема.

голем смях, нека някой я заключи или изтрие тая тема, че си стана само спам
                  -------Honda CR-V 128к.с.--------
                  "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Верно бе, разсеян съм бил, недогледал, извинявам се че се намесих. Аз съм минал само 20, след още 30 ще пиша как е , изчакаи не бързай с монтажа да е проверено всичко.

Ето това е цетат дето съм писал в другата ти тема, сега ако не вярваш на руснаците с газови е друг въпрос:
                    Лично се поинтересувах в руския саит кои какви км е минал на газ , макар че те не карат много газови коли но тези които се включеха говореха за пробег от по 150-200 и повече хиляди на газ без проблеми. Аз ако мина 150 000 на газ ще съм избил пари за още 2 хонди па нека ми се скапе главата, глави от англичанки бол
                    добрый вечер. У меня машина 2,5 года.После покупки.через 3 месяца установил гбц метан центральный всас.пробег 43000тыс. миль. Сейчас 82000тыс.миль. Проблем с газом не припомню.Экономия на лицо на сэкономлинные деньги купил ноутбук по которому общаюсь с вами.
                    Последно редактирано от zero; 07-01-11, 15:51.

Коментар

Честит Иванов ден на всички именици!
                      До тук по темата прочетох само отговора на ЕДИН руснак копиран от руски форум и на нито един българин.От същия руски форум мога да копирам и точно противоположното мнение на руснак с прецакани клапани и глава след каране на газ. На някои хора им е много смешно ,но аз не бих си правил експерименти с колата докато не чуя мнения на хора навъртяли повече от 50 хил.км.на газ,а до сега не съм видял такива!

Коментар

Ем няма от скоро ни са колите, има няма наи стария ветеран е от 2 години кога да ги навърти тея 50, или ще трябва да ни изчакаш 2-3 години да ги стигнем или ще трябва да се довериш на инстинкта си , които явно разчита на някои юзър да ти каже че ги е минал, ми нали в Хонда форума 2 ма ти потвърдиха че са над 60, но там и още 20 ще се изкажат негативно голяма борба пада като стане дума за газ там. Така че ако разчиташ форума да ти подскаже кое е правилно оставаш си на бензин и ти олеква на двигателя Ако ли не слагаш една метанова и почваш да избиваш колата, все пак не си се женил за нея тя е купчина красиво желязо няма да векува с тебе Не забравяи че и само 50 да издържи главата с метан ти ще си изплатил колата, къде са 25 лева за 100 км бензин къде са 10 лева метан ( не съм сигурен колко струват 100км на метан нека някои каже но едвали е повече от 10 лв ) разликата е 15 кинта за 100 км за 1000 е 150лв, а за смяна на едно масло си напред а 1500 и да ти се скапе главата в което се съмнявам на 50 000 ще имаш едни 4500 от които да похарчиш някои лев за друга глава от англичаанка И наи хубавото е че като тръгнеш за морето няма да викаш: еиии баси ми то ся 300 км по 10 литра тряя сипя 75 лв бензин, ми и там джиткане ми и връщане 200 лв гориво. А като си сметнеш метана че сигурно ще е към 40 лв ще забравиш и за клапани и за всичко
                        Колата е да служи на нас а не ние на нея не ставайте робове на колите си , макар че всички дето си ги обичаме по малко или много сме им робове
                        Абе като се замисля в тебе виждам мене си питам разпитвам на сто места трудно взимам решението, нямам доверие на никои, но пък в крина сметка резултата си е заслужавал времето и нервите
                        Мисля че темата е изчерпана, както каза колегата - честит имен ден на именниците, и не забравяи да ни кажеш какво си решил да правиш, ние тука може да се бъзикаме и да си правим весело ама тва е щот караме здрави коли и няма кви проблеми да обсъждаме.
                        Хаиде да ни извиняваш ако има нещо ама маи пак се отнесох с писането е бати

Коментар

bracnica, въпросът ти е много добър и уместен. Голяма част от газифицираните като се прецакат си мълчат, щото българинът нали никога не се пре*бава. Във фирмата сме имали две газифицирани коли - Лада Нива и Витара V6. Имаме и 2 ЦРВ-та първа генерация бензин и трета дизел. Нивата изкара 75 хиляди км на газ, след което последва ремонт на двигател. На Витарата газовата е някакво скъпарско БРЦ. Двигателя скъса биела, която проби блока. Можем да спорим до утре дали тази повреда има връзка с газовата ... Сменихме целия двигател - 1800 лева ремонт. Газовата винаги си е кюфкала, check engine лампата редовно си свети.

В оторизиран сервиз на Хонда съм виждал лично двигателя на газифицирана Хонда собственост на производител на газови инжекциони с умрели клапани на 80 000 км след поставянето. Самата Хонда не беше ЦРВ.

Ако смяташ да слагаш ГИ и да караш най-вече градско, дълго време няма да имаш ядове. Проблемът идва на извънградско, особено магистрално каране, като опънеш ЦРВ-то на 120 продължително време. ГИ са така настроени, че пали на бензин и докато загрее не обръща на газ. Тоест, като ти дават разни разходи на газ градско, имай едно наум как ти е разпределен пробега. Ако има 30 минути каране до работа е едно, ако си там за 5 минути е друго. При втория случай, докато колата ти е най-студена и харчи най-много, ще работи на бензин.
                          Vitara 2.0 V6
                          Honda CRV (Gen 1)
                          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                          ВАЗ 2131

Коментар

Темата сама по себе си е хубава но просто е адски изтъркана, всичко по нея е казано вече и може да се намери. Трябва вече всеки сам да си решава, дъвкане на стари приказки нама никакъв смисъл.
                            Какво например значи умрели клапани на 80 000 след поставянето на газ, а на колко реално е била колата, как е карана как е поддържана. Да не говорим, че както и да гори бензин и газ в каквото и съотношение да е на 80к вече си избил и газовото и поне две нови глави.
                            Какво значи лада нива да и е ремонтиран двигателя на 75к на бензин. Ами то аз доста ниви съм видял на бензин и никоя не е изкарала по толкова без ремонт.
                            Хубаво си го написал за 120 километра на магистрала има логика до накъде само, че таз кола на 120 поддържа 3500 оборота а клапаните прегрявали при постоянно карана над 5000 което е над 160 километра примерно. Аз рядко карам така.
                            Всеки сам си решава накрая и си робува на предразсъдаците или после страда от незнанието си.

Коментар

Комшията бог да го прости беше таксиметров шофьор през 90 те години имаше лада 2104 на газ и беше на 340 000 когато почина без ремонт Жалко че бакшишите маи нямат форум да вземем да попитаме там колко им издържат колите като всичките карат на газ и на метан Ако се скапват на по 50-80 хиляди значи те на всяко 3 месечие трябва да правят ремонти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X