Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли някой с CR-V 97-00г.навъртял повече от 50хил.на пропан-бутан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли някой с CR-V 97-00г.навъртял повече от 50хил.на пропан-бутан ?

Само за протокола и статистиката 15.03 литра газ от Лук оил= 90км извън града скорст 90 (пътя не позволява повече) и 54км градско в пловдив, предимно къси разстояния. общо 144км с 15.03 литра или иначе казано средно 10,41л. ко да говорим повече за тоя камион дет ми гори по малко от колите дето до ся съм имал е бати
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
    Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Браво колега, разходът се връзва примерно 9/100 извън града и 12,9/100 градско! Ше се мятам и аз скоро, но на някой Фобос, поне имам опит с него при перфектен разход на предишната ми кола.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Не е баш така колега немога да си представя че ще гори само 9 извън града, разхода ми градско и извън градско са с много близки стоиности, когато карам само градско засичам около 11-11.5, в много много редки случаи 12, извън града обаче по малко от 10.5 никога не съм успял да я сваля. Тоя път може газта на Лук оил да е била по хубава или ефекта от новите ми стари свещи дензо иридиум да си казва думата макар че не разчитам на последното
        А фобос наистина е 4удесна уредба, само един правилен монтаж и ще си доволен винаги .

Коментар

Първоначално публикуван от zero Преглед на мнение
          Само за протокола и статистиката 15.03 литра газ от Лук оил= 90км извън града скорст 90 (пътя не позволява повече) и 54км градско в пловдив, предимно къси разстояния. общо 144км с 15.03 литра или иначе казано средно 10,41л. ко да говорим повече за тоя камион дет ми гори по малко от колите дето до ся съм имал е бати
          Много добър разход, с какъв Газов Инжекцион си, каква марка, къде е слаган/настройван?

Коментар

В подписа ми пише колега BRC Secuent 24 слаган е в София газ комерс

Коментар

Здравейте, повдигам малко темата като уточнителния въпрос е - Има ли някой който да е изминал тия километри, но с обикновена газова уредба. Доколкото чувам ако е добре направена разликата в разхода спрямо ГИ е малка но пък цената на уредбата е наполовина. Отпада и пробиването на колекторите за газовите дюзи, а пък те като са метални какъв ще е проблема с обикновена газова.
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                Здравейте, повдигам малко темата като уточнителния въпрос е - Има ли някой който да е изминал тия километри, но с обикновена газова уредба. .
                Колегата spoko!
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Да намерих му постовете и като се има предвид че е имал през цялото време май оплаквания от светване на чек енджина. Обаче тоя разход на газ не ми се вижда нормален за извън града 10,5-11 би трябвало най много с литър отгоре върху бензина, който при него е 8-8,5. Колегите с ГИ подобрявали ли са този разход, щото доколкото чета и те се движат там. Все пак да вземем за база 90км./час и външна температура около 15 градуса?

Коментар

Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
                    Да намерих му постовете и като се има предвид че е имал през цялото време май оплаквания от светване на чек енджина. Обаче тоя разход на газ не ми се вижда нормален за извън града 10,5-11 би трябвало най много с литър отгоре върху бензина, който при него е 8-8,5. Колегите с ГИ подобрявали ли са този разход, щото доколкото чета и те се движат там. Все пак да вземем за база 90км./час и външна температура около 15 градуса?
                    Чек енджина му свети постоянно.А разхода му на газ е защото...Аз знам де!
                    Ама да но се включи той да Ви обеснява.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Тая кола под 10 извън града просто не я виждам как ще гори освен ако не я караш с 2000 оборота а колко км в час са ???.... маи към 70. Просто скоростите им са къси и няма от де да доиде тая икономия извън града, за сметка на тва пък в града е икономикс над 11.5-12 никога не качва поне моята де
                      За обикновената газова хубаво но поне си сложи газ контрол иначе никога в нито един момент нямаш правилна смес, то не че газ контрола голям келепир ама пак по добре

Коментар

Защо бе колега, при 90км. и малко под 3000 оборота все си мисля че трябвя да падне под 10 при положение че на бензин при тези условия дават да гори 8,4. Старата ми кола беше Роувър с 1,6 двигател 112 к.с и извън града с 90 с ГИ ми гореше 6,7 а на бензин преди това около 6. което е доста малка разлика, защо Хондето да качи с цял литър и половина?

Коментар

Да, дават и разход от 8,4 л. / 100 км извънградско по документи. Ама нали се сещате, че в повечето случаи тези данни от производителя са чисто пожелателни и хипотетични - те са постижими при идеални (да не кажа лабораторни) условия - нов автомобил, с чисто нови, подходящи гуми (с ниско съпротивление), идеално гориво, идеално масло, перфектна пътна настилка и др. Скромния ми опит досега показва, че реалния разход се движи в рамките на 1 - 1,5 л. над посоченото от производителите. Вижте всички тестове на АутоБилд ако щете - те потвърждават точно същото Говоря за всякакви производители и марки - не само за Honda.

Конкретно по темата - аз съм с газов инжекцион "Фобос" на моето CR-V, сложен през м. юли 2009 г. Досега съм изминал ~ 35 000 км. на LPG. Един път съм правил реглаж на клапани, скоро ще правя пак (профилактично).
                          Не откривам разлика в мощността и динамичните характеристики на автомобила при каране на бензин и LPG. Разхода на LPG е с около 1,0 - 1,5 л. над този на бензин. При коректна настройка на инжекциона просто забравяте, че имате някаква система за алтернативно гориво в колата, сещате се само, когато се отбивате за зареждане. Нормален ми е празния ход (какъвто на бензин, такъв и на газ), нямам придърпване, "замисляне" и др. типични за недобре работеща газова система симптоми. Не ми свети check engine лампата. Бутилката за газ е тороидална и е поставена под масичката на багажника - т.е. ползвам си пълния обем на багажника (този автомобил е перфектен в това отношение за газифициране - хем цял багажник, хем резервна гума си имате отзад ). Зареждачката за газ е под капачката на бензиновия резервоар - няма дупчене на кланици, брони и др. Мисля, че това е най-интелигентния LPG сетъп за този модел автомобил :-)
                          Не съм доволен от официалния сервиз на Фобос в гр. София (въздържам се да използвам по-сериозни изразни средства! ) За щастие намерих компетентен човек и сервиз, който работи професионално и на ниво и ми е решил проблемите по софтуерната настройка. Ако имате въпроси - бих могъл да ви отговоря на лични съобщения, за да не правя публична реклама тук.

Успех на всички!
                          С тези цени на бензина - алтернативните горива сякаш стават все по-логичен избор
                          Honda CR-V, B20Z1

Коментар

ровера е с по-ниско тегло и много ло-ниско челно съпротивление от ЦР-Вто и затова разхода му е такъв. аз съм с обикновенна газова уредба и мисля че разход от 2 литра отгоре не е проблем при разлика от над 1 лев в цената на горивата. преди 2 дни проверих грешката от чека и се оказа № 41. още не съм я проверил каква е.купех колата преди 4 години на 148 000 а сега е на 204 700 и ако не ме линчувате мога да ви кажа дали съм регулирал клапани
                            Honda CR-V I 2000 г.
                            0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

...
                              41 Primary oxygen sensor heater

демек - би трябвало да означава, че има проблем с подгрева на първата ламбда сонда

Иначе дали ще си регулираш клапаните или не си е лично твое решение ....Хората са го написали в книжката за поддръжка и експлоатация, че трябва да се прави на 40 000 км, без изобщо да са имали предвид, че ще се кара на друго гориво освен бензин. Като знам, колко трудно газаджийте успяват да нацелят вярната горивна смес, особено при "обикновена" газова и как некоректната смес (особено обеднената) влияе на клапаните и леглата им - аз предпочитам да си правя профилактична проверка и ако се наложи реглаж дори на 20 000 км. Елементарна процедура е.
                              Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Здравейте колеги, мерси за ичерпателните отговори. Явно наистина характеристиката на разход при црв-то при алтернативно гориво е по-различна при преминаването към него. Моето основание беше че колегата Споко е достигал лабораторния разход 8-8,5 на бензин и ми се стори логично да качи до литър на газ.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X