Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за Хонда CR-V (HR-V)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко въпроса за Хонда CR-V (HR-V)

може преди 2 години с ЦР-В то ходих до Атина на бензин и до там ми даде 7,5 л/100 по документи беше повече. сега съм на газ и лятото нормално си гори 10,5 на дълго. в града обаче твърдо 12-13, под това нестава(с обикновина уредба съм. с инжекцион може и да е по-нисък)
    Honda CR-V I 2000 г.
    0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Аз сам с газ-инжекция, извън града под 10л. не мога да я сваля, градско от 10 до към 11,5 но я галя, като охлюв съм. И не знам колко от вас са запознати но двигателите на Хонда когато си на скорост и си махнеш крака от педала на газта и той угасва, това е икономия, и така започва да намалява скоростта и когато оборотомера достигне до към 1200 оборота и ще почуствате един тласък от стартирането на двигателя.

Коментар

Това не го правят двигателите на Хонда, а почти всички двигатели от над 20 години насам. Правеше го и Москвичът ми. Не е въведено за икономия (тя е 1-3% градско), а за да се намалят емисиите от въглеводороди в онези години.

Коментар

Първоначално публикуван от orela Преглед на мнение
          По какво се различават тези с фейслифт и без
          A нещо по-моя въпрос? Че утре ако имам късмет ще отида на разходка за някоя японка

Коментар

Това не го правят двигателите на Хонда, а почти всички двигатели от над 20 години насам. Правеше го и Москвичът ми. Не е въведено за икономия (тя е 1-3% градско), а за да се намалят емисиите от въглеводороди в онези години.
            Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
              Благодаря!

Коментар

Имат разлика в предните брони, и в интериора. Нищо фрапиращо влез в мобилето и ги разгледай и сам ще откриеш разликата.

Коментар

Видях разлика в интериора - преди фейслифта е син, след това черен. Доколкото разбрах фейслифта е 2002-ра.

Коментар

Да така, е и минимални промени в предната броня, от там идва и разликата в клиренса.

Коментар

Aха, благодаря. Днес ми се размина - нямаше с кой да отида. А идват празници и май ще оставя покупката за догодина. Пък току виж дали коледни премии

Коментар

Извинявам се за късното включване - относно фейслифта по емблемата на волана най-лесно се различават на по-новите е черна на по-старите е синя.

Нека да уточня малко за разхода – за някои неща съм педантичен и едно от тях е винаги да си засичам разхода на колата като пълня винаги догоре най-често като наближа 600км от предното зареждане и твърдо стоя зад цифрите които съм написал.Специално рекордния разход от 6,2л/100 го направих в началото на лятото по маршрут Бургас-Перперикон-Бургас като максималната скорост с която съм карал е била 90-95км/ч по километраж с двама човека в колата.
                        Който иска да прегледа тази тема
                        http://hrv-club.ru/forums/index.php?showtopic=4053
                        от руския форум на ХРВ е –ще видите немалко такива ниски разходи от братушките, а там карат повече с бензин 92 и доста от колите са с автоматични скоростни кутии.
                        В сайта с техническата информация гледам е дадена и максимална скорост 162км/ч а руснаците говорят за по-големи максимални скорости.
                        http://hrv-club.ru/forums/index.php?showtopic=2620

Така че инфото от сайта с техническата информация за ХРВ-то за мен не е много меродавно.

Коментар

Имам Хонда цр-в 147к.с и Хонда хр-в 105к.с,разликата между тях е:
                          Хонда хр-в е с много малко вътрешно пространство,много тясна,като седна да карам и зад мен не може да седне никой освен малко дете,не става за семеен автомобил. Разхода е извънградско 6.5-7,градско е 9-10 бензин.
                          Хонда цр-в е типично семейна кола, много широка и просторна с голям багажник.
                          Разхода с газ. инжекцион е извънградско 8,5-10,градско 10-11газ.
                          Двете машини са много надежни, на която и да се спреш няма да сбъркаш, зависи за какво ти трябва колата. Относно вървенето в градски условия хр-в е съвсем малко по пъргава от цр-в, но возията е по дървена. ЦР-в вози меко и си е кеф да се кара.

Коментар

Първоначално публикуван от mytanta Преглед на мнение
                            Имам Хонда цр-в 147к.с и Хонда хр-в 105к.с,разликата между тях е:
                            Хонда хр-в е с много малко вътрешно пространство,много тясна,като седна да карам и зад мен не може да седне никой освен малко дете,не става за семеен автомобил. Разхода е извънградско 6.5-7,градско е 9-10 бензин.
                            Хонда цр-в е типично семейна кола, много широка и просторна с голям багажник.
                            Разхода с газ. инжекцион е извънградско 8,5-10,градско 10-11газ.
                            Двете машини са много надежни, на която и да се спреш няма да сбъркаш, зависи за какво ти трябва колата. Относно вървенето в градски условия хр-в е съвсем малко по пъргава от цр-в, но возията е по дървена. ЦР-в вози меко и си е кеф да се кара.
                            Клега благодаря за отговора, и аз много се колебаех преди да взема CR-Vто точно между тези два модела.

Коментар

mytanta, благодаря за отговора ти.

Коментар

orela,
                                фейс-лифта на първа генерация излиза 99 г. През 2002г. излиза втора генерация.
                                Разликите преди и след фейс-а на първа ген. са минимални - основно предницата - решетката и бронята.
                                Основната разлика е в двигателите - първоначално двигателя е със 126 кончета, а след това се оборудва с нов двигател със 146 /някъде го дават 148 или 150/ кончета.
                                П.С. Виждам че в началото си питал и за течове от тавана - аз поне няма проблем с ел. отваряемия шибидах. Колата е модел 2001г., т.е. на 10 години и досега не е протекла. Но пък е голям кеф лятото и си заслужава риска да протече - в най-лошия случай ще се разминеш със смяна на гумените уплътнения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X