Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спане в CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спане в CR-V

Колега утре ако мога ще се опитам да ти снимам пантата да видим до колко ще се види. Като цяло процедурата е следната - отвиваш седалката от пантата (само седалката сваляш без да махаш пантата от купето) и махаш декоративните пластмасите на пантите. След това махаш двете зегерки на щифтовете и разглобяваш пантатите (червените стрелки).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:61.JPG
Прегледи:1
Размер:71.4 КБ
ID:5222012

Отпилваш пантата по малко докато се увеличи достатъчно наклона напред. После по обратния ред. Работата е за 20-тина минути.

Коментар

То ясно - исках да видя за да не слагам и махам пантите 20 пъти за проби. Не ми се иска да ги пиля повече от необходимото. Ако стане снимката добре, ако не - здраве да е. Пак ще имам да черпя
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първо ще отговоря на въпроса ти от другата тема. Повдигащи се седалки имат JDM моделите(като моето). А за това колко да изпилиш пантите, дори и да е повече, какво значение има, нали няма да изпаднат, само ще отиват по-напред.

Успех.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Japanese domestic market (JDM) не е модел на CR-V. Моделите са EX и LX. Както писах EX моделите я имат тази опция, LX моделите я нямат. Разбира се, че има значение колко ще се изпили. Японците нямат навик да тъпчат желязо като руснаците за щяло и нещяло. Ако се изпили целия чоп, който задържа седалката, ще започне да опира в пластмасата под нея и може да я сцепи. Може и да не опира затова искам да видя снимка при положение, че вече имаме пионер в това начинание и не е нужно всички да преоткриваме топлата вода.

Коментар

Ето снимка.

Име:7.JPG
Размер:135.8 КБ
ID:5222113

И да прави сте пластмасата опира в болта. Първо мислех като се налага да ги свалям, обаче после видях и че с тях става (не можаха да се спукат). Друго нещо, което е като лек недостатък е че дясната задна седалка опира в масичката. При разпъване на постановката се получава малко напрягане на седалката напред към масичата, но като цяло всичко заспива.
            Прикачени файлове

Коментар

Браво, колеги! Страхотна тема!
              Honda CR-V, B20Z1

Коментар

Ето го вече и решението ми за багажа,

Име:IMG_6125.jpg
Размер:87.8 КБ
ID:5229081 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6124.jpg
Размер:102.2 КБ
ID:5229082

но пък ми се губи панорамния шибидах - съставна част на уюта вечерно време.
                Както е всеизвестно обаче - пълно щастие няма

Коментар

Докъде го докархаме днес:

Това е въпросния чоп, който ограничава пантата да се отвори повече:

Име:IMG_6128.jpg
Размер:168.0 КБ
ID:5229336

Вместо да го изрязвам него и да опира в пласмасата под него реших да изрежа пантата, така че чопа да влезе в нея, но не толкова много, че да опира в пластмасата. Едната панта мина с 2 разреза, а на другата трябваше да се изрязва място и за болта крепящ основата (на първата снимка под мокета:

Име:IMG_6131.jpg
Размер:195.5 КБ
ID:5229334 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6130.jpg
Размер:116.9 КБ
ID:5229338

... и заспа:

Име:IMG_6133.jpg
Размер:162.3 КБ
ID:5229335

... но втората седалка греда - опира в масичката и то доста. Както е видно остава още много място:

Име:IMG_6135.jpg
Размер:137.5 КБ
ID:5229337 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6138.jpg
Размер:114.3 КБ
ID:5229333

не е като при колегата lamercheto. Ще го помоля ако не го притеснява да направи една снимка от страна на масичката да видим как е при него.

Коментар

Финален вариант

Стигнах до размисли за лесно демонтиране на масичката. Като я поразгледах стигнах до извода, че се държи на болтове под разширенията на пластмасата:

Име:IMG_6142.jpg
Размер:134.1 КБ
ID:5229670

Ако е така, просто ще пробия дупки в пластмасата на посочените места и с един ключ ще развивам болтовете и готово. Да, ама болтовете се оказаха по-навътре и ако трябва да стане с рязане на пластмасата ще трябват големи отвори и във височина. Освен това има още един болт (червената стрелка) от другата страна, който обаче не е проблем, защото ако остана на този вариант просто ще го махна и масичката ще се държи на 3 болта (не мисля да сядам на нея ). Развиването на болтовете със махане на пластмасата пък не е много удачен вариант, защото тя се държи на 4 щипки (зелените кръгчета), които макар и метални не мисля, че ще издържат повече от 10-20 махания.

Име:IMG_6139.jpg
Размер:146.0 КБ
ID:5229669

Та като последен вариант си остава с масичката - седалката се натиска да влезе малко масичката в нея и се подпира с облегалката да не се навдига. Както казва и колегата lamercheto има напрежение, но не е нещо фрапиращо.

Име:IMG_6141.jpg
Размер:138.1 КБ
ID:5229668

Ако в по-късен етап забележа наченки на хлътване на седалката в мястото на опиране на масичката ще се връщам на вариант сваляне на масичката

С двата плафона (единия отпред, другия отзад) се получава доста прилично осветление. А с изхода 12V в багажника може да се включи почти всичко - даже и лаптоп. За напролет ще си ушия 2 комарника за прозорците на задните врати и мисля това да му е

... и съответно хард вариант за багажа

Име:IMG_0638.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5229671

Коментар

От: Финален вариант

Аз имам подобна масичка

Като гледам стойката на твоята, май е същата, като моята. Масичката при мен е монтирана не за пода а към дясната седалка, т.е. шофьорската, и се мести заедно с нея ( десен волан, автоматик съм). Провери под пластмасата на дясната ти седалка дали нямаш отвори за захващане на масичката - 4 броя. Естествено ще трябва да махнеш планките, които държат твоята масичка към пода. Съжалявам но нямам снимки на захващането.

Успех
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                      Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Аааааа и аз искам такава Още повече, че се мести напред със седалката. Направо прави място за легло. Сега разбрах защо механизма на моята е от 2 части и може да се разделя. Явно механизмите са същите, само мястото на захващане е различно - при мен на пода, при теб за седалката. Утре отивам да ровя, но пак дясната ми трябва, че в тази посока се сгъва.

Коментар

Както се вижда при мен дори като дам седалките максимално назад, масичката пак е зад тях, което означава, че една масичка като твоята решава проблема.

Име:IMG_6151.jpg
Размер:171.9 КБ
ID:5229847

Обаче така като гледам освен да се закрепя на трите оградени в червено отвора, другаде няма къде. Закрепването обаче определено няма да е като на моята ако се захваща там. Ако се намери такава масичка ще трябва и пластмасата към седалката, ако не е и цялата седалка, което вече става малко безсмислено. Явно твоя тип масички се слагат на автоматиците, тъй като при мен ще пречи на скоростния лост и ръчната. Не знам при теб къде е ръчната.

Име:IMG_6147.jpg
Размер:159.1 КБ
ID:5229848

Като резултат мисля да не бутам повече и да карам както е в момента.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            Ето го вече и решението ми за багажа,

[ATTACH=CONFIG]271368[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]271369[/ATTACH]

но пък ми се губи панорамния шибидах - съставна част на уюта вечерно време.
                            Както е всеизвестно обаче - пълно щастие няма

Колега, препоръчай от къде да се търси багажник и релси за него на разумна цена(и колко горе долу излиза?)

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
                              Колега, препоръчай от къде да се търси багажник и релси за него на разумна цена(и колко горе долу излиза?)
                              Аз моя си го взех от Форума за 300лв.

Коментар

Здравейте, страхотна тема, направих на моето ЦРВ същото нещо както сте показали, имам само един въпрос какви дюшеци използвате и в какъв размер, притесняваме само как ще застане и дали няма да пречи/надига много на пластмасите където са задните амортисьори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X