Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крушки (интериорни) и часовник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крушки (интериорни) и часовник

Привет,колеги!
    Да попитам и аз за тоя часовник! Свалих го както сте описали по-горе, огледах обстойно въпросните резистори и от двете страни на платката и като изключа опушения долен ляв ъгъл на дисплея, не открих нищо съмнително. Дали е възможно да не работи, заради това тъмно петно в ъгъла или не е задължително, проблемът с резисторите да бъде видим с просто око?
    Благодарско!
    C-RV= CHROM -VANADIUM BY HONDA

Коментар

Ако е от резисторите обикновенно се вижва споиката че е пропукана. Трябва да замериш тук и там. Естествено проблема може и да е другаде.

Коментар

Здрасти колега, и моят дисплей беше опушен в ъгъла но според мен това е нормално явление, и резисторите на пръв поглед бяха ок, но след припояването им всичко заработи.
        "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Привет отново!
          Нейсе едва днес успях да преборя малкия електронен дзвер. Работата се закучи покрай едни миниатюри (R 203) под дисплея. Така и не разбрах къде точно е бил проблема, но съм доволен, че вече е наред.Благодаря за съветите.
          А сега имам и един такъв въпрос-когато са включени аварийните мигачи, бутонът също ли мига, защото моят не го прави, а като че ли, когато купих колата, мигаше?
          Доскоро.

Коментар

Бутона не мига. Бутона има много слаба подсветка която се вижда само на тъмно. Мигат индикаторите и на двата мигача на таблото. Поне при мен е така.

Коментар

И при мен е така, не мига. Само на таблото мигат 2-та индикатора и един червен триъгълни.
              -------Honda CR-V 128к.с.--------
              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Благодаря!
                Значи съм се заблудил!Преди имах 190-ка и там при натиснат бутон, мигаше и самият бутон. Лека на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                  Моят часовник е такъв - отчита температурата отвън. Датчикът при мен е под предната броня, по-точно зад регистрационния номер. Става въпрос за I-ва ген. CR-V, JDM, на другите CR-V-та не знам дали е там. На други коли съм виждал датчици под преден калник ( в кухината м/у пластмасовия подкалник и гредата на вратата) или в страничното огледало.
                  Аз май няма да намеря такъв часовник, та затова днес поръчах ето това за 16лв:

Доста се порових в ebay, но всички електронни джаджи са китайски и уж могат да мерят външна и вътрешна температура, пък по снимките са с 1 сензор. В крайна сметка реших въпроса максимално елементарно
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Подобен съм виждал на Метро колега, не повече от 3 лв. беше такъв кръгъл, ма си мисля че все ше се намери някой апаш дето ше иска да си мери температурата на кухата тиква, че може и огледалцето да замине. Иначе пак на метро има едни дигитални май към 10лв. бяха и има сензор който мери външната температура, някъде в основата на средната колона отвън се слага и с кабел достига до уреда в който предполагам е сензора за вътрешна температура и тъй ги имаш и двете. Мейд ин чайна са все.
                    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Те тея китайските къде мерят - къде не. Тоя ще дойде от щатите и се надявам да показва точно температурата (доколкото позволява мястото на монтиране все пак).

Коментар

В конрад има едно дет мисля, че за такива мераклии като теб би сършило добра работа.
                        http://img222.imageshack.us/img222/4205/st2jv6.jpg
                        С такова си меря температурата по отоплителната инсталация в къщи и общо взето показва точно. Може да избираш между вътрешна, външна температура и часовник. Цената му е към 6 кинта.

Коментар

привет отново,колеги!
                          имам проблем с осветлението на потенцивометрите за управление на климатизацията. всичко работи само дето осветлението-не. опитах се да намеря нещо в менуала,ама не успях. една ли е лампата или са няколко?от мануала видях кои са предпазителите, но засега само на здрави попадам.
                          благодаря на всички предварително.

Коментар

осветлението на потенцивометрите за управление на климатизацията
                            Това ако означава, че не ти свети бутона за включване и изключване на климатика - трябва да е един светодиод. Сменя се.

Коментар

Проблемът не е със самите бутони. На всеки от тях при натиснато положение , му свети индикацията. пък и съответното устройство работи. липсва осветлението на трите кръгли потенцивометъра. вече не съм много сигурен дали съм проверил и правилните предпазители.
                              инак всичко друго що трябва да свети из купето отпред, си свети.
                              идеи???
                              доскоро.

Коментар

Кагато нещо работи а не свети му се сменя крушката. Предполагам трите "потенциометъра" (без В) са вързани към предпазителя за таблото. Няма отделен предпазител за всеки светдиод. Положението им е такова, че може да са на един светодиод. Тогава се сменя светодиоа. Ако са 3 отделни - няма как да изгорят наведнъж - тогава се проверяват връзките. Особено важи, ако са вързани последователно. Тогава като изгори единия спират и трите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X