Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крушки (интериорни) и часовник

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крушки (интериорни) и часовник

Здравейте колеги, след като часовникът ми изкара 3 години след презапояването на резисторите и по специално R510, напоследък отново започна да прекъсва или се включва със закъснение. Отворих го отново и се оказа че при размърдване на платката премигва. Презапоих абсолютно всичко което може и е достъпно и отново същия проблем.Отпоих двата по големи крака на циферблата/ отдолу пише Samsung, което отчасти обяснява нещата/ и като го повдигнах презапоих и под него. Презапоих отново и проблемът остана. Като се изкриви леко платката и тръгва но не откривам прекъснати дири, да не би да е повече от двуслойна? вече подозирам циферблата вътре, но пък защо ще тръгва при движение на платката. На път съм да го изхвърля и да вградя нещо по модерно с температура а гледам и с волтметри има китайчета вече. Някой правил ли е подобна интервенция, но със захранване 12V и подсветка, тъй като оригиналния отвор е много малък и не всичко ще пасне.
    Ето какво ми допада но не знам дали ще пасне http://www.tmart.com/Multifunctional...k_p140730.html
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Алилуяяяяя, след близо едномесечна борба с моя часовник на метри от кофата за боклук успях да го върна към нов живот. За трети път разпоих големите два крака на дисплея, изкривих го на горе и подред с поялника под него. Проблемът се оказа в една миниатюра на японското-корейското часовникостроене- R203 която на всичко отгоре е 4-ри крака и с големина на гладен кърлеж. Разпоих целия резистор и го запох отново. Тръгна от раз, но победата ми беше пирова- единия крак на дисплея се счупи/ добре че не беше този който участва във веригата, две изпаднали щипки, счупена преграда на таблото между буксите за часовника и аварийните/ изобщо не разбрах функцията и така или иначе/, много нерви и един изгорен пръст.
      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Термометрите на часовника финишираха някъде над 75 градуса.
        CRV 1998г 128кс

Коментар

Хубава тема ама е пропаднала, особено полезна на първата страница сега знам кви китаичета да поръчам за интериора
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
          Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

В продавалника (преебалника) се продават оригинални JDM часовници за CRV с функция за външен термометър - имат допълнителен бутон отгоре. Ама наглеците им искат по 40 кинта, което ми дойде малко множко. Аз си взех външен цифров термометър за вграждане от Конрад за 4 лева, сега само се чудя къде да го бодна да не изглежда грозно... Може би горе на тавана в издутината зад огледалото...

Е те такъв:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_837.jpg
Прегледи:1
Размер:17.9 КБ
ID:5634772
            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Аз вчера си взех от Lidl такава джаджа мери вътрешна, външна температура и часовник. Та и аз се чудя де да го бодна и май най подходящо ми изглежда на тавана между огледалото и малките плафони. Само се чудя де да забуча датчика за външната температура пише на предната броня ама се чудя де точно, ако някой има идея да каже къде да го сложа да е най точен да не му действат някакви топлини от двигателя и т.н.

Коментар

НаврИ го в предния калник. Моя сензор беше в бронята, точно зад номера, и поемаше жега от радиатора.
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

И аз за предния калник си мислех. Хем до левия крак на шофьора има готова дупка през която минава снопа за лявата предна врата.
                  What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Аз имам същият термометър и е в предния ляв калник до гумата. И там хваща от температурата на двигателя. Увий сондата в някаква изолация като пресован дунапрен да няма допир до ламарина
                    Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Аз пробих дупка в пластмасовия подкалник, по близо до външната част и забих там сондата като по-голямата част от нея е навън. Сравнено с фабричните термометри по колите на колегите и по този на другата ни кола няма разлика в показанията.
                      Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                      Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

радев самата сонда или кабела да увия? Защото ако увия сондата нямали да и се нарущи чувствителноста и да показва грешни данни?

Коментар

Първоначално публикуван от koko__2002 Преглед на мнение
                          радев самата сонда или кабела да увия? Защото ако увия сондата нямали да и се нарущи чувствителноста и да показва грешни данни?
                          Сондата
                          Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

И аз тази седмица взех един термометър от Lidl за 6лв. като бъде монтиран ще приложим снимков материал .

Коментар

Ето как стана при мен, макар че ме домързя да пръсна рамката сиво. Нищо де, това може и по-нататък:
                              Прикачени файлове

Коментар

Много добре, ... честито!
                                Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X