Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампата на ръчната при CR-V свети постоянно!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лампата на ръчната при CR-V свети постоянно!!!

Какво още се случи,днес както си карам и лампата ми свети,при един наклон изгасна,като слезнах на равното светна пак,я ха обратно на наклона,гасне,долу свети,абе като че има вода в този датчик,найстина може да е нещо от маслото,ще проверявам.Ихеос може да се окаже прав.В тази връзка възможно ли е да предупреждава,че маслото е за смяна,след около 300 км. ще я карам да го сменям, А!!!В смисъл да е станало по рядко или нещо такова!!!
    имах и Toyota Rav 4 2006g.
    Mitsubishi Lancer 2008g.
    Honda CR-V 1998г.
    Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Отиди и го смени и ще разбереш. За 300км няма да спестиш много!
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Значи, в цялата тая Хонда няма един датчик, който да следи сервизни интервали. От там предположението ти датчика за спирачките да свети щото трябва да смениш маслото на двигателя след 300 км е много off от истината . Според мен, щом казваш, че се влияе от наклон, можеш да направиш един супер елементарен експеримент, който няма да ти струва нищо. Вземи втори човек да седне на седалката на шофьора. Отвий капачката за спирачната течност. На нея перпендикулярно трябва да е закрепен датчика на маслото. В долната му част трябва да има някакъв поплавък. Без да разкачаш кабелите от датчика, разбъзикай поплавъка нагоре-надолу. Човекът в колата в същото време следи дали гасне лампичката. Ако изгасне вика и знаеш, че поплавъкът е клеясал -> купуваш спрей за карбуратори или друг обезмаслител и си готов. По-професионално е обаче да замериш контуитета между полюсите докато си натиснал поплавъка максимално надолу. Успех!
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

ПРОБЛЕМА РЕШЕН,УРА-А-А-А!Значи в последния пост Ихеос е бил прав и е описал проблема почти като майстор от оторизирания сервиз за което му пиша 666666, както пее Тони Стораро.С тази разлика,че в сервиза бяха максимално кратки в обяснението-"Да ще свети,нормално е за тези автомобили,след десет години експлоатация сдава багажа капачката на спирачната течност.Ние го оправяме като долеем масло до максимума,макар да е на ниво нормално,т.е.между мин и мах.както беше моето.Напълниха казанчето до горе и всичко заспа или купуваш нова капачка,защото се оказва,че датчика в нея вървял с капачката.Оказа се, че това било преблем на тези автомобили след 10 годишна експлоатация.В сервиза въобще не бяха учудени на моя проблем и НАЙ ВАЖНОТО ГО РЕШИХА И ОЩЕ ПО ВАЖНОТО БЕЗ ДА ПЛАЩАМ.За всички които се включиха с мнения и препоръки благодаря и най вече на Ихеос.Колеги имайте предвид проблема и четете из форума-затова сме тука.Успех на всички!!!
          Mitsubishi Lancer 2008g.
          Honda CR-V 1998г.

Коментар

Ще взема да проверя и моята, че гледам казанчето е напълнено догоре. Да не да е решаван проблема така. Ще източа спирачна течност до нормално ниво да видим дали ще светне и ако да - ще сменям капачката.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Ще взема да проверя и моята, че гледам казанчето е напълнено догоре. Да не да е решаван проблема така. Ще източа спирачна течност до нормално ниво да видим дали ще светне и ако да - ще сменям капачката.
              Не и се притеснявай,от сервиза ми казаха,че може да кара така и няма проблем!!!
              Mitsubishi Lancer 2008g.
              Honda CR-V 1998г.

Коментар

Оп, същия проблем! Сутрин на студен старт свети около 10 мин. и после изгасва. Винаги изгасването в края на 10те минути става след натискане на спирачката. Ще пробвам да разбъзикам капачката и да долея на максимум. Накладките имат поне 1см. още.
                "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Нищо не разбъзикваи и не закачаи капачката, източи течноста от казанчето и налеи нова и до там с проблемите за следващите 10 години няма да ти светне тая лампа. Пък ако ти е толкова мерак може да смениш цялата течност в системата, ама тряя си играеш с обезвъздушаване и прочие.
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
                  Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Отворих капачката, раздвижих поплавъка нагоре на долу и в кръг по оста и проблема изчезна. Не знам какъв му е принципа на действие, но ми прилича на нещо като рид ампула вътре в оста около която се движи поплавъка тип пръстен, а в него самия вероятно има магнит.
                    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

За 6 години съм сменил 3 црв-та и всичките имаха този проблем с светната лампа на ръчната/кога свети,кога гасне кога пак светне/. Аз го реших като откачих буксата и напръсках с контактен спрей + има една метална снадка покрита с шлаух малко по надолу по кабела на който е буксата,вадите я почиствате я и проблема е решен.

Коментар

Измийте с веро цедката на казанчето и готово !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X