Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с бензинова помпа на Форд F 350 89 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнение
    Да, това го установих преди много години като разглобявах за обща култура една стара бензинова помпа.
    Тогава и аз много се учудих на това решение но реших, че щом няма въздух(кислород) и всичко е потопено във бензин искрене на практика няма а и да има би довело до микроскопични мехурчета изпарен бензин който мигновено ще кондензира обратно.
    Реално няма никаква опасност от запалване.
    Ааа, аз знам че опасност няма. То дори в затворен резервоар над парите опасност няма - толкова е пренаситено с бензин че не може да се запали, дори да има някакъв кислород. Просто не знаех че че целия мотор плува в бензин. Сега като се замисля - логично. По тоя начин хем се гасят яко вибрации, хем нямаш критични уплътнения между въртяща се ос и корпус, които рано или късно се скапват.

Видимо и това не е пълно щастие, но то липсата на такова никой не я е отменял.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Еинствената помпа, която съм сменял, беше блокирала от бензин на няколко години, не на една. .
      То и моя бензин сега като помисля май е от преди аварията на кемпера през 2019 година гони 5 години почти.
      И моята оригинална помпа блокира, нея не съм я отварял още. Мисля че я пазя някъде, ще я отворя да видя какво е довело до блокиране като ми остане време.

Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
      Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Някъде из темата за избор на храсторез дискутирахме добавки за бензин против стареене. Имаше и на по-поносими цени. От личен опит, бензина след 3-4 месеца вече е всичко друго, но не и бензин. При дизела пък се завъждат гъбички, имахме проблем с един генератор, хем е доста голям, задръстил беше всичко. Сега го зареждат и с добавка.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• r34c7
          r34c7 коментира
          Редактиране на коментар
          В авиацията при нужда се използва химия, която требе тия гъбички и не съм чувал да има аналог на нея за употреба извън самолети.

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Доколкото помня е на Бардал, доставчика на генератора я препоръча. Не съм чувал да е имало проблеми оттогава. Може би е тази https://dobavka.net/produkt/%D0%B1%D...2%D0%B5%D1%80/

• stefsab
          stefsab коментира
          Редактиране на коментар
          Тази добавка спира растежа на "гъбите" до настоящето им положение. Ползват влагата и био компонентата да живеят в нафтата. Масово се слага в нафтата на сезонни машини на дизел, които се зазимяват.
          Гъбите правят много плътна тапа на едрата цедка на смукателя в резервоара.....
          При нас имаше едно тубе 1л. Разрежда се 1:50. От някакъв камионджийски магазин го купихме отдавна.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_938385.jpg
Прегледи:105
Размер:518.5 КБ
ID:6936131 85 литра бензин станал зян. Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20230904_155851.jpg Прегледи:0 Размер:333.3 КБ ID:6936132

Коментар

Ма какъв хубав кехлибарен цвят.

Коментар

Ако ти източа от УАЗа ще се уплашиш ...червен бе човек , сигурно е на 3 години . Пролетта заредих 20 лв за косачката , но повечето е от стария . Като карам на газ и забравям да го изгоря така е ....
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X