Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за принципа на действие на 4х4 при автоматична скоростна кутия при Рейнджър

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос за принципа на действие на 4х4 при автоматична скоростна кутия при Рейнджър

    Здравейте колеги! Продадох стария рейнджър и маздата, за които съм питал какво ли не тук, и взех един Рейнджър - 3,0 автоматик 2007-ма, обаче няма край мъката на купуващия втора ръка "отлична" кола в България.
    Тепърва ще отстанявам десетки проблеми и верятно ще ви досадя , но в случая имам принципен въпрос. На старите ми коли, и на рейнджъра, и на маздата, имаше бутон RFW, който изключваше зацепването на двете предни гуми, когато се изключи 4х4.
    Знаете ли при автоматичната скоростна кутия как се случва този процес? Виждам че двата соленоида, които командват актуатора са на същото място, където бяха и при старите ми коли, но нямам бутон за RFW. Предполагам, че става автоматично по някакъв начин, но ми е интересно да разбера.

  • #2
    Ако е с лост, лоста натиска ключ за тия соленоиди, няма космически технологии. Можеш да го провериш, като свалиш буксите и мериш какво идва на тях при местене на лоста.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • #3
      Благодаря, колега! С копче е и соленоидите си работят. Интересуваше ме просто от любопитство, ако някой знае какъв е принципа на действие.
      Прикачени файлове

      Коментар


      • #4
        На бързо четене Според литературата по години си със стандартна електроуправляема кутия ( за раздатката говоря ) и твърдо зацепен преден мост ( без хъбове) Т.е. въртиш полуоски преден диф и кардан, а като щракнеш копчето, към тях се подава въртящ момент от двигателя, до тогава отива само назад, За другите неща - ако видя колата може да се чешем по главите и да се пулим, не е невъзможно да е нещо междинно или да е ползван "трупен донор"
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

        Коментар


        • #5
          Здравейте колеги. Нов съм във форума. Та въпроса ми е следният. Наскоро си купих форд Рейнджър 2.5 109 к.с отзад е много повдигнат, а отпред не е. Та въпроса ми е бихте ли ми казали, който се е сблъсквал със същия проблем как да я повдигна само отпред. Благодаря ви предварително. И ще се радвам някой ако знае майстор да каже в хасковския район.

          Коментар


          • дядо владо
            дядо владо коментира
            Редактиране на коментар
            Първо трябва да видиш заводските височини, възможно е отпред да е нормална, а отзад някой да е усилвал окачването за да товари повече....

        • #6

          Коментар


          • ogimaster
            ogimaster коментира
            Редактиране на коментар
            Отпред е на торсиони и с натягане се повдига. Ако не си го правил друг път - отиди при някой, който знае как се прави - елементарно е, но трябва да си го правил.

        • #7
          Колегата New hope,Хасково-Димитровград,Офроуд сервиз-0886443650//0898481146-Христо Христов
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

          Коментар


          • #8
            Благодаря ви

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X