Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам си РОКИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Имам си РОКИ

Мойто табло не е такова. И решетката, и калниците... Всичко е различно. Ама много лачено бре! Бравос!

П.П> Коя година е?
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Лачено,лачено ... и тук там по някое петънце. Годината е 1994.

Коментар

И моето табло е старото,ама тая лампа си я има.Само че е червена и е най-горе в ляво.Лампата е за наличие на вода в горивния филтър.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Поправям се–лампата и на старото табло не е червена(в ръководството пишеше червена,а не ми се проверяваше).Пак е оранжева,и с надпис FUEL DRAIN.
          Иначе предназначението и е,както казах,да индикира наличието на вода в горивния филтър.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

За лампата - благодаря. И аз си мислех същото но друго е да каже човек с повече опит.
            Днес флезе в сервиза.
            Проферка на задният диф.Вдигнахме задницата и завъртяхме напред дясната гума - лявата също се върти напред.(предполагам LSD). Гумата обаче се върти много трудно(дясната).При въртене на лявата - дясната немърда.Масло има до пробката, на външен вид е добро - цвът,аромат и т.н.Това нормално ли е и ако не къде може да е проблема?
            Смяна на ремък,ролки,филтри и др. лелееееееееее е...ти сумата, ама какво да се прави - мерак се гаси с пари.
            Утре продължаваме.

Коментар

Това с гумите не е баш много добре да е така,както си го описал.Вероятно е, да има проблем със спирачката на дясното колело и тя да задържа(пипни барабаните,дали са еднакво топли и на двете колела,след като си карал).Ако не е от това,проблемът може да е в лагер на полуоската.
              И тая проверка на LSD-то е малко относителна.Показва че го има,и че работи в някаква степен,ама без точни стойности на въртящите моменти за проверка(и съответната процедура за измерването им),не може да се каже дали е напълно изправно или не.В крайна сметка,това може и да не ти е толкова важно–зависи от условията на експлоатация,за които си го предвидил.Ако не е важно,сипваш му правилното масло за диференциал с LSD и повече не го мислиш–или ще се пооправи или няма...или пък си работи нормално...

P.S.Не съм човек с повече опит–и аз имам подобна джипка от седмица-две,но съм попрочел и видял това-онова.А пък и джипката ми беше дадена с доста разпечатана техническа литература,та сега я попреглеждам(както и инфото и ръководствата от Форума).
              За сега не съм пуснал тема "да се похваля..."(не че няма защо ),но вероятно скоро и това ще стане(като ми дойде музата).

Коментар

Аз също предполагам че са спирачките и като излезе от сервиза ще тествам.

С джипката нямаше никаква документация,а във форума неоткрих нищо за това изпълнение (отзад е на пружини а не на ресори), и други дребни разлики като таблото например. Така че, когато имам нещо неясно - питам.

Коментар

Честито колега,много лачено Роки,само приятни и кални километри ти пожелавам.
                  Suzuki Samurai 1.3
                  Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    P.S.Не съм човек с повече опит–и аз имам подобна джипка от седмица-две....
                    Това има бум в покупките на Роки от форума...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                      Мхммм... И мен ме кара да се замислям, ама мирувам че е криза. Не че Феро не ме слуша!
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Мхммм... И мен ме кара да се замислям, ама мирувам че е криза. Не че Феро не ме слуша!
                        Давай бе! Сега е сезонът на... Рокитата!

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                          Да,ама моето е Bertone.(онова на Боян от Карлово,което изтърва за един ден).
                          Сигурен съм,че ще се видим на живо–все пак Дядо Владо ми е на 10 минути от вкъщи.(само да намеря малко време,че много задължения напоследък).

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            Да,ама моето е Bertone.(онова на Боян от Карлово,което изтърва за един ден).
                            Сигурен съм,че ще се видим на живо–все пак Дядо Владо ми е на 10 минути от вкъщи.(само да намеря малко време,че много задължения напоследък).
                            Ми хайде де! Аз и днес ходих до него, ама с другия джип и не успяха да ме хвърлят у ряката... Ей, оспамихме темата на колегата...

Коментар

Здравейте колеги! Имам малък въпрос. Днес сутринта температурата беше 8градуса.Рокито запали без проблеми и след няколко километра влезе в нормална работна температура.Въпросът ми е: Нормално ли е да духа топо само от духалките в краката, а от останалите да духа студено?

Коментар

Първоначално публикуван от dinko_pav Преглед на мнение
                                Здравейте колеги! Имам малък въпрос. Днес сутринта температурата беше 8градуса.Рокито запали без проблеми и след няколко километра влезе в нормална работна температура.Въпросът ми е: Нормално ли е да духа топо само от духалките в краката, а от останалите да духа студено?
                                Oт краката и на стъклото. И аз съм така, баце... Централните са за разхлаждане...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X