Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеринг на раздатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Семеринг на раздатка

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
    Що не минеш да го видя и аз.
    Стояне, цял ден гласова поща бе бате.
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

След днешните галимации ми иде да се гръмна! Защо:
      Днес бях до Стоян и познайте какво стана. Установих ОТ КЪДЕ ТЕЧЕ!!! Оказа се, че не тече от еб@ния семеринг. Може ли да си толкова прост - ще кажете. Ами явно може!
      Оказа се, че проблема съвсем не е в семеринга, макар теча да е от там. Ще обясня подробно:
      Фланеца на карето, който е от към раздатката, по който лагерува семеринга има вътрешни шлици за да се зацепи по вала от раздатката. Тези шлици се правят с протяжка, а за да може това да стане отвора трябва да е проходен. Е той е проходен, нищо че чак сега го разбрах и някои от вас ще възразят. След изработката на шлиците, от към фланеца на карето се слага една ламаринка за тапа с размер на 20ст. Тази ламаринка си има легло и вероятно оригинално е силиконирана и е зачукана с четири центърчета за да не мърда от там. Обаче след 15 години теква и се олива по предпазната камбана и изглежда все едно тече семеринга. За съжаление докъто го разбера смених три парчета, а да не забравяме, че оригиналния си е бил здрав. На всичкото отгоре си поръчах оригинален Дайхатсу семеринг. Ако на някой му текне - Im The Man.
      Хайде посмейте ми се

Коментар

Е, защо да ти се смеем!
        Учим се от грешките си. Добре е, че си открил проблема и го споделяш с нас.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ха-ха-ха....за да си спокоен,а инъче не обичам грешния труд. Дефектацията се оказва важно нещо.

Коментар

И на мен ми тече от там, направо се олива , ама майсторите ме плашат с едни звездни суми за ремонт и се въздържам още.

Коментар

Няма какво да се плашиш. Пет минути за развиване на четири болта за да свалиш кардана. Десет минути за да избиеш тапата и да обезмаслиш перфектно. Две минути да нанесеш силикона. Пет минути за набиване на тапата. Един час за съхнене на силикона. Десет минути за качване на кардана и десет минути за наливане на маслото. Всичкия специален инструмент са два звездогаечни 14, един 24, две здрави отверки и малко чукче.

Войводо, смей се, аз малко ли ти се смях за хъбовете

Коментар

Евалата колега и мен ме чака смяна на семеринг но заден.
                Но твоята неволя ще ми послужи за пример и да погледна и мойте 20ст. дали са там още.

Коментар

ОТНОВО В БОКСА - осми епизод

Значи силикона не издържааа.
                  Предполагам, че като се напълни кухия вал с масло и вала с шлиците като го натисне и не издържа. Това е малко странно, защото за да не се случва подобно нещо има един липсващ шлиц през който да може да става циркулацията. Както и да е, може да е по-гъсто маслото.
                  Днес разглобих отново. Махнах тапата изчистих и обезмаслих и вместо силикон сложих една друга гадост.
                  http://www.loctite.bg/bgb/content_da...aft_manual.pdf
                  От начало бях малко резервиран, но като прочетох хората за какво го дават и принципа му на работа го сложих. Утре сутрин ще сглобявам и дано да е за последно. Вече започнаха да се развалят шестстените на болтовете на кардана.

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                    ОТНОВО В БОКСА - осми епизод

Значи силикона не издържааа.
                    Предполагам, че като се напълни кухия вал с масло и вала с шлиците като го натисне и не издържа. Това е малко странно, защото за да не се случва подобно нещо има един липсващ шлиц през който да може да става циркулацията. Както и да е, може да е по-гъсто маслото.
                    Днес разглобих отново. Махнах тапата изчистих и обезмаслих и вместо силикон сложих една друга гадост.
                    http://www.loctite.bg/bgb/content_da...aft_manual.pdf
                    От начало бях малко резервиран, но като прочетох хората за какво го дават и принципа му на работа го сложих. Утре сутрин ще сглобявам и дано да е за последно. Вече започнаха да се развалят шестстените на болтовете на кардана.
                    Тая тапа не е ли като тапите по блока?
                    Те не се лепят а запресоват. Преди монтаж са издути навън.

Коментар

Не е като на блока а плоска.Моето мнение/дано не съм прав/е ,че трябва да се махне карето и да се направи нова тапа.Защото тапата се е деформирала от многократното набиване и неможе да се набие както трябва без да се свали карето.Дано лепилото ти свърши работа.
                      Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                      Grand 3.1TD
                      0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X