Колеги, тече ми семеринга на раздатката на изхода за предния диф. Оказа се, че е много дефицитна част. В цял Пловдив ме правят на маймуна и направо късам сенджира вече. Излиза, че всичките фирми за авточасти са напълно некомпетентни за тая част. Единствено Евро07 го имат в каталога си, но не и наличен. Всички фирми ми казват да си сваля стария и по него да ми намерят нов. От Евро07 ми дадоха някакъв, който е със същите размери в диаметър, с един милиметър по-тънък и с обратна посока на ресните. Реших да го сложа и да видя какво ще стане. Изкара една седмица (даже е много) и текна. Вече с оригиналния в ръка обиколих магазините. На всякъде ме питат от какво е, но го мерят със шублера. Супер популярния магазин за семеринги Хуба ми дадоха семеринг без посока с размери 48х32х7. Още веднъж разглобих и сглобих и текна веднага. Стигнах до там, че се движа с една одрязана туба и като спра някъде си я слагам като подлога.
От Евро07 ми казаха, че от някъде си можели да го доставят за един ден и ще струва 25-30 лева. Първо им нямам вяра и второ ми се струва страшно много пари за един семеринг. Не, че няма да ги дам, ама поне да знам, че е истина. Може ли някой да ми помогне с част или информация?
За съжаление след две разглобявания не ми дойде на ум да измеря вала и нямам точен вътрешен диаметър. Един познат след ровене тук и там ми извлече размера 31.3х48.8мм. Не се знае това 31.3 дали е размер на вала или на семеринга. На оригиналния семеринг посоката му е "лява".
Моля помогнете!
От Евро07 ми казаха, че от някъде си можели да го доставят за един ден и ще струва 25-30 лева. Първо им нямам вяра и второ ми се струва страшно много пари за един семеринг. Не, че няма да ги дам, ама поне да знам, че е истина. Може ли някой да ми помогне с част или информация?
За съжаление след две разглобявания не ми дойде на ум да измеря вала и нямам точен вътрешен диаметър. Един познат след ровене тук и там ми извлече размера 31.3х48.8мм. Не се знае това 31.3 дали е размер на вала или на семеринга. На оригиналния семеринг посоката му е "лява".
Моля помогнете!
Коментар