Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеринг на раздатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семеринг на раздатка

Колеги, тече ми семеринга на раздатката на изхода за предния диф. Оказа се, че е много дефицитна част. В цял Пловдив ме правят на маймуна и направо късам сенджира вече. Излиза, че всичките фирми за авточасти са напълно некомпетентни за тая част. Единствено Евро07 го имат в каталога си, но не и наличен. Всички фирми ми казват да си сваля стария и по него да ми намерят нов. От Евро07 ми дадоха някакъв, който е със същите размери в диаметър, с един милиметър по-тънък и с обратна посока на ресните. Реших да го сложа и да видя какво ще стане. Изкара една седмица (даже е много) и текна. Вече с оригиналния в ръка обиколих магазините. На всякъде ме питат от какво е, но го мерят със шублера. Супер популярния магазин за семеринги Хуба ми дадоха семеринг без посока с размери 48х32х7. Още веднъж разглобих и сглобих и текна веднага. Стигнах до там, че се движа с една одрязана туба и като спра някъде си я слагам като подлога.
    От Евро07 ми казаха, че от някъде си можели да го доставят за един ден и ще струва 25-30 лева. Първо им нямам вяра и второ ми се струва страшно много пари за един семеринг. Не, че няма да ги дам, ама поне да знам, че е истина. Може ли някой да ми помогне с част или информация?
    За съжаление след две разглобявания не ми дойде на ум да измеря вала и нямам точен вътрешен диаметър. Един познат след ровене тук и там ми извлече размера 31.3х48.8мм. Не се знае това 31.3 дали е размер на вала или на семеринга. На оригиналния семеринг посоката му е "лява".
    Моля помогнете!
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

От: Семеринг на раздатка

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
    Колеги, тече ми семеринга на раздатката на изхода за предния диф. Оказа се, че е много дефицитна част. В цял Пловдив ме правят на маймуна и направо късам сенджира вече. Излиза, че всичките фирми за авточасти са напълно некомпетентни за тая част. Единствено Евро07 го имат в каталога си, но не и наличен. Всички фирми ми казват да си сваля стария и по него да ми намерят нов. От Евро07 ми дадоха някакъв, който е със същите размери в диаметър, с един милиметър по-тънък и с обратна посока на ресните. Реших да го сложа и да видя какво ще стане. Изкара една седмица (даже е много) и текна. Вече с оригиналния в ръка обиколих магазините. На всякъде ме питат от какво е, но го мерят със шублера. Супер популярния магазин за семеринги Хуба ми дадоха семеринг без посока с размери 48х32х7. Още веднъж разглобих и сглобих и текна веднага. Стигнах до там, че се движа с една одрязана туба и като спра някъде си я слагам като подлога.
    От Евро07 ми казаха, че от някъде си можели да го доставят за един ден и ще струва 25-30 лева. Първо им нямам вяра и второ ми се струва страшно много пари за един семеринг. Не, че няма да ги дам, ама поне да знам, че е истина. Може ли някой да ми помогне с част или информация?
    За съжаление след две разглобявания не ми дойде на ум да измеря вала и нямам точен вътрешен диаметър. Един познат след ровене тук и там ми извлече размера 31.3х48.8мм. Не се знае това 31.3 дали е размер на вала или на семеринга. На оригиналния семеринг посоката му е "лява".
    Моля помогнете!
    А като я сменя, гледа ли вала да не е изяден там? Щото ако е, и най-оригиналната да вземеш, пак ще тече.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Перфектна е повърхнината на вала

Коментар

След поредното разглобяване измерих вала. Размера варира между 31.88 и 31.9мм.
        Повърхнината е гладка, все едно е полирана.
        Според мен все едно е чисто нов тоя вал и предположението, че изтърва заради него е неоснователно.
        Опитах да сложа семеринг 31мм, но не уцелих квартала.
        Сложих си отново 32мм и залагам на това, предишния да е бил дефектен, да му е била паднала пружината при вкарването на вала или нещо друго да съм скапал при монтажа.
        Истината ще излезе на яве.
        Жалко, че няма кой да ми помогне с проблема.

Коментар

Бх помогнал, но ми свършиха идеите. А те причините може да са три - кофти семеринг, кофти вал, кофти монтаж, като третото е малко вероятно, просто защото не виждам какво може да се сбърка там. Явно или семеринга е с нещо специфичен, макар че не виждам с какво би могъл, или просто си попаднал на ментета. Ако и тоя текне, пробвай с 31мм. Друго нямам какво да кажа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тече гадината! Много по-малко, но си тече. Сетих се, че може да е запушен одушника (ако има, а би трябвало). Някой запознат ли е със ситуацията? Семеринг 31мм вероятно няма да стане защото за да влезе трябва да се насили зверски и тогава геометрията му няма да е правилна и пак няма да стане.

Немога да повярвам, че един кирлив семеринг ми закотвя колата в бокса и като гледам втора седмица ще пропусна калта.

Коментар

А сигурен ли си, че нямаш разбит лагер и от там да се кандилка?
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                Тече гадината! Много по-малко, но си тече. Сетих се, че може да е запушен одушника (ако има, а би трябвало). Някой запознат ли е със ситуацията? Семеринг 31мм вероятно няма да стане защото за да влезе трябва да се насили зверски и тогава геометрията му няма да е правилна и пак няма да стане.

Немога да повярвам, че един кирлив семеринг ми закотвя колата в бокса и като гледам втора седмица ще пропусна калта.
                Отдушник има. Тръгва от раздатката, с тройник е вързан към скоростите, и от там - в двигателния отсек, отстрани от страната на шофьора е заврян в една дупка в ламарините, някъде около въздушния филтър. Като погледнаш зад двигателя, под делкото, към камбаната на скоростите, трябва да се вижда маркуча.

Все пак опитай със семеринг 31мм. Аз бих. 1мм не е чак толкова много за сгъване.

Коментар

Лагерите са си на ред, няма никакъв луфт доловим с ръка. Пробвано е с кардан и без кардан.
                  Стигнах до информация, че размера на оригиналния семеринг е 31.3мм което ме изкушава да пробва 31мм.
                  Има ли някой "transfer.pdf" за фероза. Имам някакъв много измъчен "F70_F75_F77-TR-Transfer.pdf" но... знам ли дали е същата

Коментар

Тук има пълно ръководство за фероза:ЦЪК!

на www.warfs.org го има същото.

И не се изкушавай, ами направо пробвай 31мм семеринг. Преди това избърши вала, и намажи и семеринга, и вала с масълце, че да не го нараниш при вкарването.

Коментар

Вземай стария семеринг и отивай при М. Шкодров (срещу Новотела). Ако случайно няма такъв ще ти каже откъде да си намериш, а и вероятно защо тече. Той прави семеринги и гумички от преди аз да имам книжка. Няма проблем да сложиш с 1 мм по-малък.

Коментар

Войводо, не ми разбивай детската психика, тамън съм се стабилизирал

Коментар

На Дайхатсуто са с двоен гумен пръстен. Мога да ти намеря, но няма да е до края на тази седмица, че не съм на линия. За цената не знам, но е от порядъка на 10-на лева(има подобни български по 1,20лв). Предната и задната са еднакви. Пиши на ЛС точните размери и някакъв телефон да ти се обадя, като намеря. Моето е Роки F-70 и ако са същите нямаш грижи.

П.П.Рядко влизам във форума, затова по-добре на ЛС.
                          Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                          УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                          Времето е ценно, само ако не бързаш.
                          0889623098

Коментар

Благодаря колега, поръчах да ми доставят оргиналдъ. Ако и той текне скачам от килима

Коментар

Що не минеш да го видя и аз.
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X