Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем при паленето на бензин и минималните обороти на газ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам проблем при паленето на бензин и минималните обороти на газ.

Проблема е отдавна, но последно време започна да зачестява. Сутрин когато я паля на бензин пали без никакви проблеми - първия път, след това неиска да пали. Когато я запаля на газ и в движение мина на бензин върви, дърни ниски обороти на място, но угася ли я немога да я запаля. Проблема на газ не е в паленето , на газ винаги пали без проблем, но понякога не държи минималните 800-900 оборота, а понякога и гасне. От къде може да е тоя проблем - да не пали на бензин, но да върви на бензин , да пали на газ, но и да не държи винаги минмалните обороти?

От: Имам проблем при паленето на бензин и минималните обороти на газ.

Има ли разлика между хавата когато е загряла и студена?

Карбураторна, или инжекцион е?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Инжекцион е, но газовото е обикновенно. Под хавата не те разбирам точно какво имаш предвид, но сутрин когато е студена първия път пали на бензин без проблем, но ако я угася веднага и пробвам пак да запали на бензин няма да стане. И преди го е правила, но по рядко. Имаше случай не пали на бензин, минавам я на газ, карам я малко, спирам, гася, пробвам на бензин и пали, но вече не е така...

Коментар

Може да са 3 неща - запушени дюзи, налягане в рейката и нефелна работа на системата за студено палене - това е "въздушен" термостат, който отваря на студено и затваря на топло, като пуска допълнителен въздух.

Все пак извади 2-те маркучета за картерните газове, отпуши и промий. Същото може да направиш и с останалите маркучета. Ако няма промяна, ще го мислим по-нататък, понеже вероятно ще е нещо от гореизброените неща.

За друго не се сещам.

ПП: Ааа, на студено трябва да поддържа към 1200-1500 оборота, а на топло - около 800-900. Ако не, опитай да регулираш оборотите на празен ход от болтчето.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ПП: Ааа, на студено трябва да поддържа към 1200-1500 оборота, а на топло - около 800-900. Ако не, опитай да регулираш оборотите на празен ход от болтчето.
          Тя обороти на газ държи ама не винаги.

Коментар

Тия обороти трябва да ги държи на бензин. На газ - да кажат другите че там ми е мъгляво.

Коментар

Тя и на бензин ги държи, но не пали. Като я запаля на газ, после премина на бензин в движение държи нормални обороти точно както си трябва.

Коментар

Не в движение. В движение не е интересно, или по-точно не ни върши работа. На място, на студено, като я запалиш на бензин (нали все пак първия път пали), какви обороти държи?

Коментар

Мисълта ми беше, че на бензин пали много трудно, но като запаля на газ и мина на бензин на място работи както си трябва - при студено 1200-1500 (зависи от студеното) и като загрее 800-900, но проблема е, че пали трудно на бензин, а не след като запали или премина на бензин ( тогава работи както трябва)

Коментар

Мяза на дюзи. Купи някаква добавка за почистване и виж дали няма да има разлика. Другото е да ги занесеш на ултразвуково почистване.

Може да са 2 неща - да са позапушени и/или да пикаят и/или да не затварят като хората. При коли с газово е чест проблем. Другото е да се премери налягането на горивото в рейката. Ако нещо се е поразсъхнало (регулатор на налягане или бензинова помпа) може да прави проблем.

Може и да не затваря добре клапана за газта и да преобогатява сместа...

Коментар

Преди малко установих, че проблема се появява когато сменям от бензин на газ и обратната.

Коментар

Здравейте момчета! Темата позамря, а много исках да видя, каква е причината за тия забивки. При моята Ферозка /1.6, 16V, Пълна инжекция, 1992г/, проблемът е абсолютно същият!!! Дори при подаване на рязка газ на място, поема мудно и не се форсира докрай /не вдига повече от 5000-5200оборота/ и на газ и на бензин. Смених свещите и въздушният филтър, но никакво подобрение. Проблема си го има още откакто я купих /Февруари 2010г/. Не пуши и нецапа аспуха, работи чисто и има някаква мощност, но е като "спъната". Ангренажа е сменяван преди вноса от Германия, дали нещо там не е сбъркано или става "авария" по вакумите...? Или е нещо друго...?

Коментар

Пробвай това:

Щом си проверил свещите провери и кабелите.
                          После иди да ти проверят капачката на делкото и палеца и да направят центровката
                          на празен ход на бензин.

После си регулирай оборотите на газ на топъл двигател.

Ферозите пълна инжекция с обикновенно газово не държат обороти ако двигателя не е загрял поне 5 мин. на бензин.

Ако гасне загряла в движение като пуснеш рязко газта - вероятно много ти е разбутана центровката.
                          И не на последно място - пусни повечко газ към двигателя като отвориш вентила на газовия маркуч след изпарителя.

При мен беше така преди година.
                          След тези мзнипулации е като оса.
                          Аз се научик като запаля да карам наколко минути докато загрее само на бензин и след това минавам на газ. И така нямам проблеми.

Ако това не помогне - може да предприемеш сваляне на инжекциона и внимателно почистване. Внимателно трябва да се раздвижи клапата която се движи от жилото на газта и да се отстранят всички налепи около нея, ако има такива.

После мисли за по-сериозни проблеми.

Коментар

Ачо, благодаря ти за помоща! След като смених свещите и въздушният филтър и не се промени абсолютно нищо, отидох при майстор да погледне центровката. Оказа се, че не е и от центровка/явно германците са сменили ангренажа и регулирали клапаните по учебник/.Препратиха ме към газаджиите, да свалят плочката на газта и да пробваме без нея дали ще има подобрение/евентуално по-малкият диаметър на разпръсквача на газта-плочката, да намалява количеството постъпващ въздух и мотора да се "дави"/. И това не беше причината. Оттам "заподозряхме" изпускателната система. Следващият майстор премахна катализатора и първият успех беше налице-на газ 7500 об./мин на място с пълна газ, направо изтребител. Наново при газаджията, регулеране на винтила на постъпващата газ и празния ход на изпарителя и всичко се "успа". На бензин обаче, отново мъртвец-максимум 5000 об./мин. с пълна газ на място. Оттав веднага в магазина-нов горивен филтър за бензина... и вече всичко си дойде на място. Причината за трудното палене на бензин, след като съм я карал на газ пък се оказа, сдухани уплътнения на газовия клапан на изпарителя/не уплътняват добре, пълнят системата с газ и при палене на бензин се задавя/. Газаджиите го разглобиха и смениха уплътненията. Смениха и някаква пружинка по мембраните на изпарителя, та оттам се оправи и празният ход на газ. Не искам и да се сещам за момента, когато единя от майсторите каза, ако не се "отпуши" от катализатора и горивния филтър, отиваме на издухал двигател-компресия и лагери. Явно в моя случай, беше "малкия дявол"! Сега Ферозката ЛЕТИ, а изчезна и едно друго мое притеснение- вече НЕ СВЕТКА ЧЕКА, като я карам на газ.Въпреки всичко, сега ще направя профилактика на делкото и кабелите, както и на всички ел.контакти по датчиците и дюзите/за по-сигурно/.

Коментар

ЧЕКА свети като се кара на газ, обикновенно, когато натиснеш по-рязко педала на газта и не достига дебит. В тоя случай трябва да се отвори малко вентила на газта след изпарителя или да се търси запушване някъде в изпарителя или клапаните.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X