Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джанти или фланци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джанти или фланци

Здравейте,чудя се кой ще е по удачния вариант да изнеса още по навън гумите на джипчето като му сложа фланци или да продам тези джанти които са алуминиеви 15/7J/ET+8 и да си търся други с минусово ЕТ
    Прикачени файлове
    По-добре господар в ада, отколкото слуга в рая.

До: Джанти или фланци

Aми , зависи с колко искаш да ги изнесеш. Фланци за Фероза по-широки от 30мм не знам дали има. Така, че ще е все едно си сложил джанти с ЕТ-20 (горе-долу).
    И аз се замислях за фланци , ама мойте джанти са с ЕТ+19 и ефекта щеше да бъде още по- малък. Та си намерих витарови джанти с -44. Така реално ще изнеса колелата с около 60мм без фланци.
    От друга страна , обаче фланците са по 200 лв.(без ДДС) , а джанти ще ти струват повече.
    Така че, ти си преценяваш...
    Поздрави!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от lourans Преглед на мнение
      или да продам тези джанти които са алуминиеви 15/7J/ET+8
      ако се стигне до продажба, пусни ми лично с цена
      Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Фланци имам 38мм,но ти си решаваш.Джанти имам 10ки на -44

Коментар

Джантите с отрицателен офсет са винаги по доброто решение,и за визия и за надеждност,ако си независим от към бюджет,ако ли не фланците са също решение но ако не се внимава може да се берат ядове с тях,понякога се пукат,понякога разхлабват........
          LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
          Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Джанти, еднозначно. Това ако имаш парите де.

...ама ако питаш мен, на картинката си е добре.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не си прави експерименти.Джантите ти са перфектни и Ферозката ти изглежда здраво стъпила на тях.Но аз съм противник на извън предписаните от производитела глупости,така че направи както искаш.Трябво да си направиш равносметка къде си караш джипката и за какво ще я използваш и колко време.Ако я ползваш 80% роуд и градско и 20%офроуд-остави я така,щото ще се оглеждаш за бензиностанции и ще заякнеш в ръцете.Ако е обратно вземи си втори комплект и карай.Но мисля,че тези са усилени офроуд джанти.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от lourans Преглед на мнение
                Здравейте,чудя се кой ще е по удачния вариант да изнеса още по навън гумите на джипчето като му сложа фланци или да продам тези джанти които са алуминиеви 15/7J/ET+8 и да си търся други с минусово ЕТ
                Ако питаш мен, тези джанти и стоят много добре, но ако си решил да качваш кал на тавана сменяй ги.

Коментар

На минусови джанти ще можеш да сложиш само някакви малки по диаметър валяци, аспиринчета, или много, ама много сериозно да се хващаш за флекса.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Или си правиш боди лифт...
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Еее,то пълно щастие няма

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Или си правиш боди лифт...
                        И какъв е смисъла? Изнасяш гумите навън, но за сметка на това вдигаш центъра на тежестта нагоре. При това флекса не се отменя, понеже ще опира в задната част на предния калник при завой.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Изнасяш гумите навън, но за сметка на това вдигаш центъра на тежестта нагоре.
                          Според мен центъра на тежестта не се промения независимо от отдалечаването на гумите от колата, или поне на теория е така
                          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin75 Преглед на мнение
                            Според мен центъра на тежестта не се промения независимо от отдалечаването на гумите от колата, или поне на теория е така
                            Погледни по-внимателно поста ми, и кого съм цитирал. Боди лифта ВДИГА центъра на тежестта, да не говорим и за останалите проблеми, дето поражда - кормило, радиатор и разни други от сорта.

Кой-знае колко голям лифт на окачването не може да се направи, и за да сложиш големи гуми на широки джанти, значи или да правиш боди лифт, или да хващаш флекса, а най-вероятно и двете.

А фероза с асфалтови аспиринчета или валяци просто не е джипка, нито пък има мощността да ги върти така че да мине за бегачка, нито пък е твърде луксозна или комфортна.

...ама това си е мое мнение, разбира се. Всеки си има свое виждане по въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Боди лифта ВДИГА центъра на тежестта, да не говорим и за останалите проблеми, дето поражда - кормило, радиатор и разни други от сорта.
                              Така да .

Аз само за самото изнасяне на гумите имах в предвид че центъра на тежестта не се промения

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X