Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джанти или фланци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джанти или фланци

Първоначално публикуван от Paladin75 Преглед на мнение
    Според мен центъра на тежестта не се промения независимо от отдалечаването на гумите от колата, или поне на теория е така
    Я сметни на супер байк и на формула 1 пак ли центъра на тежестта е еднакъв.

Коментар

Мдаааа...
      След като отдавна имах съмнения относно опирането в предния калник, днес направих необходимите измервания. Опасенията ми се потвърдиха: Спарки е прав.
      Според предвижданията ми , гумата трябваше да се изнесе с около 6-6,5 см (това при офсет -44) , но не предвидих ширината на джантата- 8J.
      При оригиналната ми джанта , разстоянието между външния ръб на джантата и монтажната повърхност е 6,5 см , а при джанта 15X8j ET-44 същото е 15 см. Изнасянето реално е 8,5 см. Тази стойност мен лично много ме радва , но минава на косъм при завой , и то без да броим движението на окачването. Дори и с предвидения боди лифт от 3,5-4 см , положението остава критично и "замирисва" на флекс.
      Аз лично ще се вкарам във Филма , защото ми харесва идеята Ферозата ми да е по-разчекната и да има визията на Nissan Y60 , но го споделям , за да се има в предвид.
      Може би най-минусовия офсет , който може да понесе Ферозата без рязане и боди лифт е -20.
      Така че колега , първо замери
      Поздрави!
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Еееее ти пък ся направо ни метна на върбата
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Не разбирам занасяш ли ме?
          Защото не виждам връзка.

Коментар

Не се занасям. Питам, че ми стана интересна формулата.
            Нали твърдиш че широчината на моста не влияе на центъра на тежестта.
            Значи при мотоциклетите трябва да е горе-долу същата както при болидите от F1.

Коментар

Не се занасям. Питам, че ми стана интересна формулата.
              Дори да знам формулата трудно бих я написал. А иначе го смятам със SolidWorks.
              Нали твърдиш че широчината на моста не влияе на центъра на тежестта.
              Да, точно това твърдя. Въпреки, че джипа ми се получи доста смешен мисля, че достатъчно ясно се вижда разликата в разстоянието между гумите на червения и синия джип и оразмеряването на точката на тежестта. Точката на тежестта не се променя.
              Значи при мотоциклетите трябва да е горе-долу същата както при болидите от F1.
              Продължавам да не виждам връзка, защото са със съвършенно различна форма.
              Прикачени файлове

Коментар

За мен съвършено различна форма е преместване на колелата с 1см навън или навътре. Обаче може и да бъркам защото според теб това не променя центъра на тежестта.
                Та щом 1см не променя центъра на тежестта, значи и един метър не го променя.
                Така по ясна ли е връзката между Фероза с фланци и без, от една страна, и мотоциклет и болид F1 от друга.

Коментар

За да се разберете по лесно , нека ситуацията се предстви така: кога джипа ще бъде по стабилен на страничен наклон без лифт - с фланци(респективно джанти с отр. ЕТ) или без.
                  Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                  SSang Yong Kyron 2.0xdi
                  Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

За мен съвършено различна форма е преместване на колелата с 1см навън или навътре. Обаче може и да бъркам защото според теб това не променя центъра на тежестта.
                    Така по ясна ли е връзката между Фероза с фланци и без, от една страна, и мотоциклет и болид F1 от друга.
                    Еми височината на центъра на тежестта не се променя. Ама тая височина, отнесена към увеличената ширина, ефективно все едно е по-малка, а то това е важно. Ако имаш нещо конкретно в предвид - кажи го де?

Първоначално публикуван от atanas_93 Преглед на мнение
                    За да се разберете по лесно , нека ситуацията се предстви така: кога джипа ще бъде по стабилен на страничен наклон без лифт - с фланци(респективно джанти с отр. ЕТ) или без.
                    Ще е по-стабилен с изнесени гуми, понеже височината на центъра на тежестта, отнесена към ширината на джипката, излиза ефективно по-малка, макар като абсолютна стойност да не се променя.
                    Последно редактирано от sparkybg; 22-12-09, 10:23.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И два метра да удължиш моста при условие, че запазиш непроменена тежеста му няма да промениш центъра на тежеста, виж стабилноста ще промениш. Макар, че центъра на тежеста е един от основните фактори, който влияе в/у стабилноста на колата той не е единствения. Така, че не отъждествявай център на тежеста със стабилност.

Коментар

Първоначално публикуван от tara 52 Преглед на мнение
                        И два метра да удължиш моста при условие, че запазиш непроменена тежеста му няма да промениш центъра на тежеста, виж стабилноста ще промениш. Макар, че центъра на тежеста е един от основните фактори, който влияе в/у стабилноста на колата той не е единствения. Така, че не отъждествявай център на тежеста със стабилност.
                        Това имам предвид. Ето пак пример с два триъгълника : Медицентърът ( А' и А" от картинката ) на триъгълник ( центъра на тежеста ) е пресечната точка на медианите на триъгълника. Медианите се разделят в отношение 2:1 считано от върха към средата на срещуположната страна. За конкретния пример: височината е 45 и не се променя в двата случая. Променя се основата на равнобедрения триъгълника 30 и 130 . От картинката с триъгълниците се вижда че единият е по "стабилен" ( по трудно ще се обърне ) , въпреки че центъра на тежеста е на еднаква височина от основата 15
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от tara 52 Преглед на мнение
                          Първоначално публикуван от Paladin75 Преглед на мнение
                          Това имам предвид. Ето пак пример с два триъгълника : Медицентърът ( А' и А" от картинката ) на триъгълник ( центъра на тежеста ) е пресечната точка на медианите на триъгълника. Медианите се разделят в отношение 2:1 считано от върха към средата на срещуположната страна. За конкретния пример: височината е 45 и не се променя в двата случая. Променя се основата на равнобедрения триъгълника 30 и 130 . От картинката с триъгълниците се вижда че единият е по "стабилен" ( по трудно ще се обърне ) , въпреки че центъра на тежеста е на еднаква височина от основата 15
                          До колкото си спомням центъра на тежестта на двуизмерно тяло каквото е триъгълника се учи по геометрия, и няма връзка със стабилността, за разлика от центъра на тежестта на триизмерно тяло, каквото е автомобила, което се учи по физика и има пряка връзка със стабилността.
                          Някой вишист трябва да каже, че аз съм прост монтьор.

Коментар

Продажбите са на друго място във Форума и след придобиването на друг статут. Моля, въздържайте се от нарушения на Правилата.

Коментар

Колега сложи си джанти –3.0 на 8j и 235/75 15 и няма да имаш проблеми.
                              Моите са от Витара.
                              Прикачени файлове

Коментар

От: Джанти или фланци

Здравейте,
                                реших да разбутам тази тема, за да не отварям нова, та:
                                В момента съм с оригиналните джанти на Ферозата -6 инчови и гуми 215/75/15. Джипчето върви много леко и приятно ,като 400 км след сменята на изпарителя разхода ми извън града е около 12-12,5 л/100 км.
                                По същество- искам малко да я наперя ( изкарам гумите навън) и се чудя дали някой е преправял този вид джанти т.е. -разстъргвал заварките и изнасял обрача навън. Смятам,че перфектно може да стане с около 30-40мм ,но търся мнение въз основа на практическа проба.
                                Смятам,че по този начин ще си спестя заигравката с търсене на нови джанти ,продаването на тези ,както и 200- та лева за фланци (които не ми се нравят много и са ми резервен вариант).
                                Ще се радвам ,ако някой сподели опит!

Хубав почивен есенен ден!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X