Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачките не хващат равномерно.какво да правя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спирачките не хващат равномерно.какво да правя?

Както по горе е споменато, ферозата има много шантава система за обезвъздушаване отзад. Моята седя две години без масло, направих и медни тръби и като взех да обезвъздушавам тече масло на поразия, а педала мек. Доста време я мъчих и се чудих дали нещо не се е скапало. Накрая тръгнах обратно по тръбичките. Разхлабваики тръбичките от всякъде излезе въздух. Така по системата по системата отпред назад и накрая се обезвъздши и педала сега си е ок. Само от пробката за обезвъздушаване нищо не се получава.

Коментар

Е кво му е шантавото? Помпиш додето не излезе всичко. Просто става по-бавно. Това цялото - на дръпната докрай ръчна спирачка. Той въздуха няма къде да иде, освен навън.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Е кво му е шантавото? Помпиш додето не излезе всичко. Просто става по-бавно. Това цялото - на дръпната докрай ръчна спирачка. Той въздуха няма къде да иде, освен навън.
        Май от това което съм написал би трябвало да ставя ясно, че така не се получи.
        Върти си се течноста, а педала мек. Превъртях 300 грама течнос. Нещата се оправят с развиването на трабичките на другия апарат. Явно някъде прави възглавница и въздуха си седи там.
        Шантавото е, че няма обезвъздушаване на всеки апарат, абе ков ли не са спестяват в тия коли.

Коментар

А това?:

...Това цялото - на дръпната докрай ръчна спирачка...
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
            Май от това което съм написал би трябвало да ставя ясно, че така не се получи.
            Върти си се течноста, а педала мек. Превъртях 300 грама течнос. Нещата се оправят с развиването на трабичките на другия апарат. Явно някъде прави възглавница и въздуха си седи там.
            Шантавото е, че няма обезвъздушаване на всеки апарат, абе ков ли не са спестяват в тия коли.
            Щото не си обезвъздушавал Лада Нива-първо почваш големия кръг-от най далечно колело към най-близкото до помпата,после малкия кръг който е само за предните колела.И пак може да не стане ,ако не си се сетил да скопиш кантарната спирачка за задния мост.Ферозката има изненадващо семпла в това отношение система....дори за задните колела има само една пробка.При теб най-вероятно има нечистотии и утайки с системата,които играят роля на тромб,спрели са се на някое стеснение и ходят напред-назад.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
              Щото не си обезвъздушавал Лада Нива-първо почваш големия кръг-от най далечно колело към най-близкото до помпата,после малкия кръг който е само за предните колела.И пак може да не стане ,ако не си се сетил да скопиш кантарната спирачка за задния мост.Ферозката има изненадващо семпла в това отношение система....дори за задните колела има само една пробка.При теб най-вероятно има нечистотии и утайки с системата,които играят роля на тромб,спрели са се на някое стеснение и ходят напред-назад.
              Не е проблема в тромби и мръсотии. Прави някъде балони и не излизат. Цалото писание написах с цел ако някои си обезвъздушава по начина по които се прави и все пак не се получава може да пробва да обезвъздушава чрез отвиване на самите тръбички към десния апарат /там дето няма пробка/. От там излезе доста въздух въпреки че преди това си въртеше съвсем чисто масло през левия. След това нещата си доидаха на мястото и сега педала си е твърд и всичко е наред. Преди това педала седеше доста мек.
              Споделям само опит които може да е полезен на някой.

Коментар

Полезен е. Но просто преди да правим еквилибристики е добре да се опита стандартния начин, описан в ръководството. Ако той не работи, вече да се мисли какво и къде може да е гнило.

Коментар

Не е проблема в тромби и мръсотии. Прави някъде балони и не излизат. Цалото писание написах с цел ако някои си обезвъздушава по начина по които се прави и все пак не се получава може да пробва да обезвъздушава чрез отвиване на самите тръбички към десния апарат /там дето няма пробка/. От там излезе доста въздух въпреки че преди това си въртеше съвсем чисто масло през левия. След това нещата си доидаха на мястото и сега педала си е твърд и всичко е наред. Преди това педала седеше доста мек.
                  Съгласен съм.
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Както по горе е споменато, ферозата има много шантава система за обезвъздушаване отзад. Моята седя две години без масло, направих и медни тръби и като взех да обезвъздушавам тече масло на поразия, а педала мек. Доста време я мъчих и се чудих дали нещо не се е скапало. Накрая тръгнах обратно по тръбичките. Разхлабваики тръбичките от всякъде излезе въздух. Така по системата по системата отпред назад и накрая се обезвъздши и педала сега си е ок. Само от пробката за обезвъздушаване нищо не се получава.
                    и при мен смениха тръбичката към задния мост с медна /беше се пробила старата/ и три дни я обезвъздушаваха в сервиза 8 пъти я качваха на подемника и 8 пъти готово - свалят я и при пробата педала омеква, предните държат, задните не - не знам колко пъти сваляха новота тръбичка, три шишета спирачна течност отидоха, омазаха пода и не ще и не ще, накрая набедиха помпата/тук вече не издържах и ги разкарах/ - щото са майстори и нито четат нито слушат - те такива работи като бурканче и шлаух не ползват - напомпва педала задържа в долно положение и отвива пробката за обезвъздушаване докато няма видими мехури в струята. Така си работят и с другите коли нямат проблеми, да ама Ферозката им разказа играта. Казах им, че искам един човек и по учебник за половин час стана - въздуха от цилиндъра на задно дясно го изкарах с разхлабване тръбичката, която излиза от него и отива към задно ляво -това с натягана на ръчната не съм го пробвал - не го знаех.

Коментар

Полезен е. Но просто преди да правим еквилибристики е добре да се опита стандартния начин, описан в ръководството. Ако той не работи, вече да се мисли какво и къде може да е гнило.
                      В това отношение съм 100% съгласен. Винаги е добре първо да се прочете. Хубаво е, че има и документация. Аз лично си сложих един стар лаптоп в гаража и си чета документацията редовно.
                      А думичката "гнило" не е добре да се споменава в тоя форум.

Коментар

Не е проблема в тромби и мръсотии. Прави някъде балони и не излизат. Цалото писание ...
                        ...
                        От мен засега благодарности за споделеното - имах (тоест, още имам) същия проблем с Шатъла. Прекарали сме сигурно 2 литра спирачна течност през спирачните апарати - предно ляво не ще да спира и това е. Накрая изолирах задно дясно (системата е на кръст) и предното се оправи, но ясно, че не е това начина.
                        Утре ще пробвам всички връзки една по една, дано се оправи, че съм в шах.
                        Старите тръбички на задните колела бяха почти разкапани и ги сменихме с нови. Проблема се появи след това. Интересното е, че преди съм сменял спирачни цилинри на задните колела (предишния собственик беше карал на ръчна и старите бяха опечени), дори не се наложи да ги обезвъздушавам
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tara 52 Преглед на мнение
                          ...това с натягана на ръчната не съм го пробвал - не го знаех.
                          И в сервиза ли не го знаеха???

Това се прави с цел да се елиминира колкото може хода на челюстите отзад, точно за да не се получават тия неща "напред-назад", и да се пулиш 5 часа какво и защо не става. Ако и това не проработи, тогава се стига до метода с обезвъздушаване на всяка тръбичка поотделно.

При мен до сега винаги е работело.

Коментар

И в сервиза ли не го знаеха???

Това се прави с цел да се елиминира колкото може хода на челюстите отзад, точно за да не се получават тия неща "напред-назад", и да се пулиш 5 часа какво и защо не става. Ако и това не проработи, тогава се стига до метода с обезвъздушаване на всяка тръбичка поотделно.

При мен до сега винаги е работело.
                            Не знам знаят ли го или не но факт е, че цели три дни не се справиха и пред угрозата да ми провалят лова в събота и да ми набутат нова спирачна помпа се намесих, а сега вече поне аз го знам, за което благодаря .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                            X