Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачките не хващат равномерно.какво да правя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачките не хващат равномерно.какво да правя?

Здравейте колеги.Вчера когато минавах на ГТП ми казаха че предно дясно хваща с 40% по малко от лявото.Въпросът ми е на какво може да се дължи това и как да процедирам за отстраняването на проблема???

До: Спирачките не хващат равномерно.какво да правя?

Първоначално публикуван от knaufd4 Преглед на мнение
    Здравейте колеги.Вчера когато минавах на ГТП ми казаха че предно дясно хваща с 40% по малко от лявото.Въпросът ми е на какво може да се дължи това и как да процедирам за отстраняването на проблема???

Ревизия, чети раздвижване, на системата.... Включва разглобяване, почистване, смазване и други приятни процедури....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Най вероятно са клеясали супортите и не се движат наляво и надясно.При всички случаи ще имаш и неравномерно износени накладки ,които след раздвижването ще трябва да смениш защото пак ще трият непаралелно.По време на тия процедури пази много осторожно гумените маншончета защото няма да можеш да намериш оригинални и ги напълни с молибденсулфатна грес която не я мие водата.Казвам го от скорошен личен опит.Успех.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

ако те мързи, можеш да почнеш от колелото, което спира по-малко. Вероятно то не е в ред, но има около 25% вероятност да е другото и около 35% вероятност и двете да не са в ред.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          ако те мързи, можеш да почнеш от колелото, което спира по-малко. Вероятно то не е в ред, но има около 25% вероятност да е другото и около 35% вероятност и двете да не са в ред.
          Два крокодила летели...единия червен,другия наляво.Каква е вероятността проблема да е в предното дясно колело?
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

с 40% разлика на предните колела не би трябвало да минеш - то си е направо опасно...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Въпросът е как да предотвратя тази опасност????

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                с 40% разлика на предните колела не би трябвало да минеш - то си е направо опасно...
                Гласят ги някак на стенда, и минаваш.

Иначе по темата - както казаха колегите - разглоби, махни всички маншони, изчисти, смажи (силиконова грес също не се отмива, молибденовата - зависи), смени спирачната течност, и ако накладките са износени не както трябва - смени и тях. Като сменяш течност трябва да промиеш всичко - задните спирачни апарати - също. Сам ще видиш каква гняс ще излезе. Някой трябва да помпа на педала, а друг да източва от всяко колело, докато потече бистра прясна течност. Така ще е и обезвъздушена. По време на процедурата периодично доливаш прясна течност в казанчето. Желателно е първия път да я изхарчиш до край без да доливаш, за да си сигурен че след това навсякъде е влязла от новата.

Сипваш DOT4 или DOT5.1 спирачна течност. DOT 5 - НЕ!!!
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Гласят ги някак на стенда, и минаваш.

Иначе по темата - както казаха колегите - разглоби, махни всички маншони, изчисти, смажи (силиконова грес също не се отмива, молибденовата - зависи), смени спирачната течност, и ако накладките са износени не както трябва - смени и тях. Като сменяш течност трябва да промиеш всичко - задните спирачни апарати - също. Сам ще видиш каква гняс ще излезе. Някой трябва да помпа на педала, а друг да източва от всяко колело, докато потече бистра прясна течност. Така ще е и обезвъздушена. По време на процедурата периодично доливаш прясна течност в казанчето. Желателно е първия път да я изхарчиш до край без да доливаш, за да си сигурен че след това навсякъде е влязла от новата.

Сипваш DOT4 или DOT5.1 спирачна течност. DOT 5 - НЕ!!!
                  Ферозата има една особеност: на задно дясно колело няма пробка за обезвъздушаване - на нейното место е монтирана тръбичката за задно ляво - обезвъдушава се от там - така, че по добре не източвай напълно задната магистрала, а доливай. За предницата и главния цилиндър няма проблем - можеш да я източиш напълно - то и там ти е проблема. Не че няма да се обезвъздуши ако източиш напълно и отзад - ама ще видиш зор. М/у другото в сервизната инстр. препоръчват DOT 3 или SAE J1703 - не че и DOT4 няма да свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                    Два крокодила летели...единия червен,другия наляво.Каква е вероятността проблема да е в предното дясно колело?
                    Спирачките рядко се повреждат така, че да спират повече.

Коментар

Според мен имаш въздух в системата и трябва да я обезвъздушиш.

Коментар

Спирачките рядко се повреждат така, че да спират повече.
                        Освен в случаите когато напълно блокират именно от гореспоменатите клеясали супорти.Преди да блокират-задържат,грее главината и хвърляш лагери,не държи праволинейно движение по инерция,увеличава се разхода на гориво.От всичко изброено/от личен опит/мислиш ли че няма хипотеза да спират повече при повреда.

Коментар

Не казвам, че няма. Просто са по-малко вероятни. Задържането е съвсем друг ефект, различен от реакцията на системата на натиснат педал.

Коментар

Първоначално публикуван от tara 52 Преглед на мнение
                            М/у другото в сервизната инстр. препоръчват DOT 3 или SAE J1703 - не че и DOT4 няма да свърши работа.
                            DOT 5.1 е съвместима и с DOT 4 и с DOT 3. DOT 4 също е съвместима с DOT 3.

А в днешно време да слагаш DOT 3 е безсмислено.

ПП: Единствената несъвместима с нищо друго течност е DOT5 (не 5.1), и тя се сипва само на возила, правени за нея, на които изрично е написано че са за нея. Ако го сипете на возило, не предназначено за DOT5, е много вероятно да скапете де що има гума по спирачката система, и последващ доста скъп ремонт понякога.
                            Последно редактирано от sparkybg; 11-12-09, 12:29.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не казвам, че няма. Просто са по-малко вероятни. Задържането е съвсем друг ефект, различен от реакцията на системата на натиснат педал.
                              Преди да направя профилактиката на предните спирачки правих два пъти обезвъздушаване по учебник,просто симптомите сочеха за въздух в системата-натискаш,педала потъва,не спира достатъчно рязко...даже ме беше страх да давам на жената да кара да не стане нещо с децата.Отделно влачеше на една страна и нямаше почти никаква инерция.После стана нормална кола.Тия стендове не са шега работа и хората си знаят работата ако я вършат както трябва,освен в случаите когато съм им носил по три талона и съм минавал преглед на колите за 15 мин и 75 лв-технологичното време за оформяне на документите и прибиране на парите.Добре ,че ние сами сме заинтересувани колите ни да са изправни.Така,че колкото и да философстваме колегата да се запрята и да си прави контрите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X