Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов съм. Търся помощ за една фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов съм. Търся помощ за една фероза

привет на всички от "идеята" фероза. Казвам се Иво Илиев-40г. заклет рибар решил най-после,да си вземе жипка. Много четох по форума и се спрях на ферозата,като модел подходящ за това което искам. Харесал съм едно жипче,но познанията са ми слаби за пълен оглед. За купето ок, но раздатките и мотора 1.6 16w издишам. Молбата ми е за съдействие и компетентна помощ. Аз съм от софия и ферозата е в софия. Предварително блгодаря и следварително още повече.

До: Нов съм. Търся помощ за една фероза

Скачай,прегледай шасито щателно това и е слабото място, гние а другото щом върви и си включва бързи бавни(4x4) значи е здрава и лесно не мож я потроши
    Последно редактирано от zmiata29; 08-12-09, 20:40.
    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Първоначално публикуван от zmiata29 Преглед на мнение
      Скачай,прегледай шасито щателно това и е слабото място, гние а другото щом върви и си вклячва бързи бавни(4x4) значи е здрава и лесно не мож я потроши
      Браво бре, щом вклячва нещо - значи сичко и е наред. Не че при движение с това вкляченото нещо ще издава страни звуци......

СПАРКИ!!!!!!!!!
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

за купето мисля, че е добре,но незнам как да проверя блокажа на диференциалите,трите позиции на амортисъорите и въобще някои навива ли се да я види тая жипка,щото е 5500лв-92г.

Коментар

ПРИЯТЕЛ,мисля....че няма ТОЛ>>>>>>кова добра ФЕРОЗа 92 и....г за 5500лв.Ще се НАМЪКНЕШ.
          Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

За огледа мога да ти съдействувам, но виж в пазарлъците не съм силен. А такива трябва да има, защото цената е наистина доста висока! Та ако все пак решиш - пиши.

Коментар

благодаря на Любо за предложението. За пазарлъка ясно,по ми е важно мнението на човек карал фероза и въобще жипка,щото тук съм доста бос. ще ходя да я гледам пак и ако имаш възможност пиши да се разберем нещо. Ферозката е има в мобилето,червена с багажник,на 5800,но са написали 94г.,а не е

Коментар

Ето една сходна тема. Може би там ще намериш полезна за теб информация

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=74667
                Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Искай да я поразтъпчеш. Зацепи предните хъбове преди това, ако са ръчни. Сега е мокро, и можеш да включваш 4х4 и бавни без проблем. Та, поразходи я, във всички режими. Блокаж има само на централния диф. Задния най-вероятно е LSD, а предния си е обикновен, отворен. Ако има тракане на някое каре - пазари се за сваляне от цената - скъпи са.

Двигателя трябва да работи тихо, да пали лесно. Допустим е съвсем лек шум от скоростната кутия, както и леко виене, когато се кара на по-висока скорост на 4х4. Но ЛЕКО.

За тия пари трябва да е ПЕРФЕКТНА, и отвътре, и отвън. Натяквай кусурите на продавача, като намериш такива и се пазари за всеки такъв. Читави шарнири вървят по над 100лв. Предни карета - още повече, така че се ослушвай за шумове там.

В кой район на София се намира джипката? Ако ми е близо, може и да се разберем нещо.

Според описанието в mobile:
                  - карбураторна е - не ми е по вкуса. Първо, щото не е 90к.с. и второ защото на тоя карбуратор случи ли му се нещо - няма кой да го оправи.
                  - с климатик???? За пръв път виждам фероза с климатик. Това сигурно ли е??? 99.9999% съм сигурен че и да има, не е заводски, а е слаган допълнително.
                  - 46000км - ДА,ДА!!!
                  - Имобилайзер - друг път. Тя НЯМА компютър бре! Просто са набутали такава аларма, която се кръцва за 5 минути, и колата си върви.
                  - ABS - да бе!!!! Друг път!!!
                  - AirBAG - УМРЯХ ОТ СМЯХ!!!!!!!!
                  - Сервизна книжка - Това вече не е показател. Правят ги, а и се поръчват празни такива от където искаш.

Ако питаш мен, тия са някакви супер измисленяци, щом са в състояние да напишат такива неща. Вероятността в описанието всичко да е вярно е толкова нищожна, че да спечелиш 6-ца от тотото е хиляди пъти по-вероятно.

ПП: За тая става въпрос, предполагам:
                  http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...129&f1=details

ППП: Климатик все пак май има, ако съдим по копчето в купето. Ама пак се съмнявам да е заводски.
                  Последно редактирано от sparkybg; 09-12-09, 09:33.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    В кой район на София се намира джипката?
                    Авто къща на Симеоновско шосе в Горубляне. Гледах я на сайта ... нещо не ме грабва за тази цена тази джипка. Крият и годината, карбуратор е ... незнам. При всички случаи си прав ... трябва да се огледа.

П.С. Писъли сме по едно и също време
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Discovery 1 300 TDi
                    Land Rover Club Bulgaria
                    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

ABS-а не е ли една голяма кутия под спирачната помпа? В която влизат и излизат спирачни тръбички Нещо се губи по снимките... А и с тази цена...
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        ABS-а не е ли една голяма кутия под спирачната помпа? В която влизат и излизат спирачни тръбички Нещо се губи по снимките...
                        Не е супер задължително да е там. Ама няма значение - ABS Няма!!!

ПП: Даже и джантите не ся ляти, което ясно се вижда на снимката. Баси смешниците!!!!
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Коментара е един единствен за мен и той е:
                          Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Баси смешниците!!!!
                          Аз дори не бих си изгубила времето да ходя да я видя
                          Ако ти се дават толкова пари и после още 1000-2000 (евентуално) за нещата, които са "пропуснали" прави към 7000лв. за които ще си вземеш 2 свестни ферози и една от моргата за части на другите 2 (Примерно).

Поздрави.

Коментар

Освен всичко изброено при това доста изчерпателно,поне да имаше и газова уредба .Иначе карбураторни е имало внос в Европа до 91 год.,те по принцип са азиатско изпълнение-поне така прочетох в статия на Мобилето.Иначе салона е добър ,има всички видове седалки и подлакътници.Има голяма вероятност да е сменян двигатела и затова да е карбуратор,но тогава кашата е пълна.Пък за LSD на заден мост не е сигурно.
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Ех,Фероза...мнооого ми харесват тези джипчета,но след година обикаляне така и не видях някоя наистина запазена и се отказах!Мога да кажа,че обиколих цялата страна,но няма,и няма такава,каквато търсех!Последно гледах една много добра,като купе,с ел.амове на 3 степени,с оригинален климатик,но мотора духаше здраво дори през тръбичката на щеката,а през капачката за доливане на масло налягането беше,като от компресор направо,компресора на климатика беше целия омазан с маслото от фреона(R-12),но пък степените на амовете работеха!Заради мотора се отказах...
                              Не бързай с покупката,колега-огледай,и изпробвай всичко!
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X