Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кормилна уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кормилна уредба

Кормилна уредба- причуква при ляв десен волан. При проверка от дясно видях че тази част има луфт . Имало ли е нещо като уплътнение или втулка. Стана изведнъж. Прикачвам снимка. Моля за съвет за отстраняване на проблема. Колата е Дайхацу Фероза - не е с хидравлика Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250129_153223589.jpg
Прегледи:159
Размер:503.5 КБ
ID:6986881 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250129_160158119.jpg
Прегледи:146
Размер:1.15 МБ
ID:6986882

Като идея, ако се набие втулка с луфта който има ще свърши ли работа. И вариант- бронзова втулка. Благодаря на отзовалите се.

Коментар

Сега се разрових в нета, по външна прилика ми излезна / кормилен лост "хебел"/ паразитен хебел - Правилно ли съм се насочил.

Коментар

• crazyjob83
        crazyjob83 коментира
        Редактиране на коментар
        Би трябвало да е паразитен хебел- сменя се с нов.

• danaec
        danaec коментира
        Редактиране на коментар
        Нещо се улях.

• danaec
        danaec коментира
        Редактиране на коментар
        Паразитен хебел.На него стои и един болт / конусен, не е ябълковиден/ Вътре с една пласмасова втулка. Той също се разбива. Това на снимката дето си снимал. Вътре е с метална втулка.От вънка има и полиетиленови втулки. От многото грес, ръждясва втулката и вече не лагерува в оста, почва да лагерува в пласмасовите втулки и ги разбива. Имам един разглобен, мога да го снимам, но едва ли ще ти е от полза. При болта , същата работа. Абе греста ебава оста. Купувах нов, към 80-100лв беше.

Благодаря колеги, вечерта го свалих тоя чарк и се оказа, че действително е изпаднал материала между вътрешната втулка и външната част.Самата ос и втулката са в добро здраве -без деформации и ръжди.В нета намерих паразитни хебели но се оказа, че височината на цилиндричната част е 84мм.На моя височината е 70 мм. Ще мисля какво да правя.Вариант е ако се договоря с доставчик да прати един хебел и ако не отговаря на рамери да го върна.Малко е труден вариант но ще я мисля.Благодаря и ви желая мноого безаварийни км.

Коментар

• danaec
        danaec коментира
        Редактиране на коментар
        Ща така по два пъти ми излизат коментарите, не знам.

• danaec
        danaec коментира
        Редактиране на коментар
        Преди правих 2 втулки,не знам дали ще ги намеря.Премери вътрешния и външния размер, ако отговарят, ти ги пращам.

Благодаря , мерих,защото така съм свикнал - да меря.На вътрешната втулка размерите са- вътрешен диамерър ф 20 мм. Външен диаметър ф 24,66 мм.Височина 70мм.Вътрешния диаметър на външното тяло е ф 29,62..Ака мислиш че ще станат пращай за моя сметка -колко струват и тях плащам.Благодаря.

Коментар

Правил съм втулки, но за нещо друго. Намерих стария хебел, при мен беше разбит болта.Мисля че ще ти свърши работа. Ако го искаш, даваи адрес за доставка, може и на ЛС.

Коментар

Благодаря за жеста, закрепих моя с гумена втулка .Договорих се с един доставчик на части да прати един, който уж е за фероза да го замеря в офиса наЕконт и ако не става ще го върна .За резултата ще пиша.Благодаря за жеста и човечноста.Бъди здрав.

Коментар

Здравейте, да дам отчет. Паразитния хебел който поръчах пасна идеално. Височина на цилиндричната част е 72мм.отвора е ф 20. Резбата на шарнирния болт е М12х1.25. Размера между отвора ф20 и М 12 ( между осово е 140 ММ). Снимка,

Коментар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X