Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ферозата не пали

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ферозата не пали

    Дайхатсу фероза 95 к.с.на газ и бензин,от около десетина дни сутрин палеше трудно и понякога кюфкаше на два цилиндъра и после един по един се включваха и другите два.Преди празниците я карах и вечерта си я паркирах, но на другия ден не запали.Свалих делкото и установих , спукан и опушен палец и кокс в не много добро състояние.Смених палеца и капачката с нови, но пак не пали.Газовата не е инжекцион, но винаги палеше на бензин и автоматично прехвърляше на газ.Ще съм благодарен ако споделите опит и изкажете предположения за решаването на проблема.

  • #2
    Липса на гориво (помпа, регулатор налягане, липса на сигнал към дюзите), бобина или липса на сигнал към нея, комутатор (в делкото е, касае сигнала и към дюзите и към бобината).


    Капачка и палец в гадно състояние до степен да се чудиш как работи е коронен номер на тоя мотор, та в случая не значи нищо

    Ако докато въртиш мирише на бензин комутатора почти със сигурност отпада.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #3
      Как се проверява комутатора,че не съм много по ел.частта.

      Коментар


      • #4
        Изобщо няма да има сигнал към бобината, от там и към компютъра, от там и към дюзите. Като за начало може да провериш имаш ли искра на свещите.

        Щом не си в час, търси някой в час. Или чети сервизното ръководство и влизай в час. Там има процедури стъпка по стъпка, някои даже с картинки.

        Питах те мирише ли на бензин при опит за палене - нищо не каза. Ако не мирише, дюзите не пускат. Има и как да се четат грешки - пак в ръководството.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • #5
          Днес реших да ударя един нос дали мирише на бензин и дали стрелката на оборотомера мърда/отчита някой оборот/ като опитвам да паля.Опитах няколко пъти, нищо и на посления опит като реших, че няма да запали връщайки ключа припали ,но след това пак не запали.Мирише яко на бензин.Пробвах с друга свещ на два от кабелите, дава искра ,но ми се стори,че сякаш трябва да е по силна.

          Коментар


          • #6
            Значи проверяваш има ли искра. Ако няма - кабел между бобина и делко или бобина. Ако има - мерене на налягане на гориво или прнудително палене на газ.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • #7
              Проблемът е решенОказа се банална история,докато съм го мъчил да запали със сцепения палец и старата капачка съм го задавил яко, а после това е продължило и след смяната им.Свалих свещите и от тях буквално капеше бензин.Завъртях на стартер без свещи, а после ги подсуших добре след което запали веднага.
              Колега sparkybg благодаря за оказаното съдействие!

              Коментар


              • #8
                Оптимист!!!Дай боже да си само до тук!Но,колегата е прав-ЧЕТИ!!!...щото съм 100% сигурен,че няма да спреш.Питай колегите във форума и ще потвърдят,че знам какво говоря!
                VENI-VIDI-VICI!

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X