Извинявам се за лошите снимки. Тези са ми изпратени и явно ги сгъва по пътя. Когато отида на място ще направя по добри!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Да ремонтирам, или да сменям двигателя?
Свий
X
-
Мисля че не са проблем. Ама добре си помисли от тук нататък с какъв антифриз ще караш, щото това до сега не е било антифриз.
Другото е че... моята гарнитура не можах да я сваля така. Само от едната страна се отлепи. От другата малко се поразслои и малко остана, мисля по блока, та се наложи да и бая с макетно ножче. Оригииналната, както и на Visctor Reinz, са графитени. Тая на снимката май не е.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Винаги съм я карал с добър антифриз. Италианка е, и мисля че това състояние е следствие на каране с вода там. Точно тази гарнитура е Виктор Рейнц, на около 12 000 км. Имам съмнения че е престегната, или недостегната, защото майстора си я е стегнал по 'негов' си начин, а не по ръководството...
Коментар
-
И мойте "5 стотинки",
Ако намерите добър механик да провери "равнината" на блока и главата и ако се налага да ги изравни (има начин и без разнасяне по шлайфове ,но иска опит и е трудоемко.При монатжа ,задължително качествена гарнитура и болтове и спазване на изискванията при стягането .
-
Добре би било да шлайфаш и блока, както казва petkov_bb. Сиромашкия вариант е на място, без демонтаж на двигателя. Не говоря от собствен опит, но близък приятел го направи така и доста десетки хиляди км няма проблем. Трябва ти нов камък с който ръчно шлайфаш блока. Бавно е, но става. Натъпчи парцали във водните канали и цилиндрите за да не цапаш много с абразив. Та така... Не е най-доброто, но върши работа.
-
-
Благодаря, точно това смятам да направя. Ако се сещате на какво друго да обърна внимание, ще ви бъда много задължен!
Коментар
-
При така "отворен"двигател,щях да извадя и буталата,да се прегледам биелните лагери и сегментите. Частите за целият ремонт няма да надхвърлят 400лв. и около 200лв за труда,но ще се даде още живот на машинката.
Пс. "Тунинг" предложенията не са лоши, ако се правят за хоби (тогава икономическата целесъобразност отсъства),но за ежедневна експлоатация не е разумна. Ако се опира до такива мераци е по добре да се вземе отговаряща на изискванията фабрична машина.
И въпреки приказките срещу мотора (все пак Форума е такъв),истината е, че са си катърчета и работят на газ без да са капризни. Прегряването е бич за всички двигатели.
-
-
Двигателя е със сменени биелни лагери и сегменти. Сега само ще проверя за хлабини, да видя как са легнали. Ще му дам още един шанс на двигателя.
Чувал съм как се зачиства челото на блока с шмиргелов камък на място, но не съм виждал да се прави, и чувам противоречиви мнения. Някой правил ли е? Смятам само да го тръкна с някаква равнина колкото да покаже има ли проблем с челото...
Коментар
-
Здравейте колеги.И аз имам проблем с ферозата мотора почна да чука много лошо и ми казаха че са от биелните лагери.Но ако е превъртял биелния лагер казахами че можело и коляновия вал да е заминал.Лятото направих ремонт на главата сега на биелните лагери.И вече не ми се занимава и гледам друга алтернатива с друг читав мотор.Само от Daihatsu applause ли пасват.Четах и за ВМW мотора,обаче там пише че трябва и кутия от бертоне.Някои ако знае какъв друг двигател мога да сложа на ферозата с тая скоростна кутия.Стига да пасва с кутията и да не опре на предния диф.
Коментар
-
Има поне 2-3 теми в подфорума за БМВ двигател. Не е задължително кутията да е от Бертоне, но се прави преходен фланец, или се реже и презаварява камбаната. От Аплауз е най-лесно, но читави не останаха. а и на практика, Аплаузовият си е пак ферозов мотор.Your conscience is all you can take to your grave.
- 1 like
Коментар
-
Аз втората ферозка си я взех целенасочено с класическия проблем...
Задължително шлайф и на блока. Без да го свалям от ферозката, по следния начин: намерих 10 мм стъкло от някаква витрина или рафт, с размери горе долу като блока, шкурка на метър от 80 до 150 и шлайфане... дори да нямаш "косъм" линия, веднага личат неравностите. Главата по същия начин. Гарнитура по поръчка от Горна Оряховица.
Не случих на термостати. Накрая го тунинговах и по цял ден в планината на първа- втора в жегата, температурата не минава 2-3 мм преди средата. Сега през зимата, има и прилично парноУморените коне не ги убиват , нали ??
- 2 likes
Коментар
-
Аз лятото имах проблеми с гарнитурата.Излизаме на тежък офроад и издухна гарнитурата.Началото бях с продупчен термостат и после свалихме главата шлай,гумички пасване и т.н.,преглед и на блока по същия начин.И повече нямах проблеми .Обаче сега имам друг проблем превъртян биелен лагер и мяй имам проблем с основни лагери.Пуснах маслото проверих с магнит фулл със струшки.трска лошо,няма сила.Най вероятно здраво е надран коляновия вал.На всеки 6 месеца ме омръзна с ремонт на двигател.Преди това имах проблем с капачката.За термостат да не говорим..Пък друго за сега не се е счупило.нито диф нито раздатка нито каре..
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар